Likeability of 5

Camera videoPoortjes Utrecht Centraal nu definitief dicht

Foto van 'ANP en Metro'

De toegangspoortjes op station Utrecht Centraal zijn vanaf maandagochtend definitief dicht. Wie op reis gaat of een boodschap wil doen op het NS-station heeft een OV-chipkaart met voldoende saldo nodig.

Extra mensen

De eerste ochtendspits met gesloten toegangspoortjes is zonder problemen verlopen. De NS had extra mensen ingezet om reizigers te helpen en vragen te beantwoorden.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Volgens een woordvoerder verliep het vlekkeloos. ,,Het was druk. Maar we merkten dat veel forenzen gewend zijn aan gesloten poortjes. Voor de meesten was het ook geen verrassing. De extra mensen die zijn ingezet blijven wel de hele dag beschikbaar voor vragen.''

Zwartrijden

De NS heeft sinds 2014 al op 71 stations de toegangspoortjes gesloten. Het resultaat is minder zwartrijders, minder agressie in de trein en een verhoogd veiligheidsgevoel bij reizigers. ,,Ook vergeten reizigers op stations met poortjes niet om in of uit te checken", zegt de NS.

Wie iemand op het perron wil uitzwaaien, iets wil halen bij een van de winkels of het station wil oversteken, kan zonder kosten binnen het uur weer uitchecken. Passanten kunnen ook gebruik maken van de passage zonder poortjes naast de stationshal.

Amsterdam CS

Wegens werkzaamheden gaat deze passage eind november enkele weken dicht. Als alternatief wordt een tijdelijke speciale passantenpoort ingericht.

Later dit jaar gaan ook de toegangspoortjes op Amsterdam Centraal dicht. In Rotterdam zijn de poortjes al in mei 2015 gesloten. Wanneer de twee grote NS-stations in Den Haag hun poortjes sluiten is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

88

Maandagochtend sneeuw verwacht tijdens ochtendspits

Verkeer door de sneeuw op de N209 bij Rotterdam. Bevriezing maar vooral sneeuwbuien waren in 2015 de oorzaak van de drukste ochtendspits van het jaar. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

Het winterse weer is nog niet voorbij: het KNMI heeft zondagavond een waarschuwing afgegeven voor het noordoosten van het land. Daar zou zondagnacht en maandagochtend wel eens wat sneeuw kunnen vallen. Er wordt dan ook gewaarschuwd voor gladheid. Voor dat deel van ons land is nu code geel afgegeven.

Er moet tevens rekening gehouden worden met langere files in de ochtendspits vanwege de (natte) sneeuw en gladheid. Natuurlijk geldt ook deze keer dat de VID weggebruikers adviseert om voorzichtig te rijden en vooral gepaste afstand te bewaren.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

76

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'
Likeability of 5

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De feestgangers van 'Qhotel in de sneeuw'. / Foto's: Heidi Rijsdijk

Foto van 'Lisa Vermeij'

(In samenwerking met Qmusic)

Oostenrijkse bergen, sneeuw maar ook veel zon, après-ski, schnitzels, glühwein en liveoptredens van OG3NE, Jax Jones en Gavin James. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Het Oostenrijkse Zell Am See was de afgelopen dagen het decor voor het Q-hotel in de sneeuw. Radiostation Qmusic organiseerde het festijn tot en met dinsdag voor de dertiende keer. Zelfs als je nog nooit op de latten hebt gestaan, was er genoeg te doen. Zangtrio OG3NE, singer-songwriter Gavin James en dj Jax Jones waren ingevlogen om er voor de live aanwezige luisteraars, Qmusic-dj’s en zakenrelaties van het station een muzikaal festijn van te maken. Dj Jax Jones kwam zelfs eerder van zijn huwelijksreis terug om bij het sneeuwtripje aanwezig te zijn.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Après-ski: 'Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.'

Keileuke reis gewonnen

Luisteraars konden in de maand december een winterse reis winnen door een bijzonder kerstverhaal in te sturen. Lieke (25) uit Nijmegen was een van de gelukkigen. „Vorig jaar lag er op kerstavond een rat in mijn bed, doodeng! Maar wel een goed verhaal. En ik heb er nu wel een keileuke reis mee gewonnen. Het is vanaf de eerste minuut al een en al gezelligheid.” Voor luisteraars Alenka (39) en Ilona (40) was het helemaal een bijzondere trip. Ilona heeft afgelopen jaar voor het eerst kerst gevierd. Eerder kon dat nooit, omdat ze altijd Jehovagetuige was. ,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor ons open, omdat we altijd heel streng hebben geleefd.”

Natuurtalentjes op de latten

Naast alle optredens en gezellige activiteiten zoals rodelen, een winterbarbecue en hilarische lunchquizzen, wordt er nog echt wel wat geskied. Een team van Nederlandse leraren stond elke ochtend weer te springen om Metro en alle Q-hotelgangers van de blauwe, rode of zelfs zwarte piste te begeleiden. Dennis (34) draait al heel wat jaren mee en kijkt er elk jaar weer naar uit om de Qmusic-dj’s en luisteraars les te geven. Soms zitten er echte natuurtalenten tussen. Zoals YouTuber Nanne Meijer die nog nooit eerder op ski’s had gestaan, maar na twee uurtjes als een volleerd wintersporter van de berg zoefde. Ondergetekende had er iets meer moeite mee en hield er na een stukje snowboarden op de rode piste welgeteld zestien blauwe plekken aan over. Mooi souvenir, zullen we maar zeggen.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

De zusjes OG3NE genoten met volle teugen.

Teterreteterre

s’ Avonds werd het Q-hotel omgetoverd tot een concertzaal, waar de dj’s van Q-music het publiek op heerlijke foute après-skinummertjes trakteerden. ,,Er is zo veel gezelligheid, je vergeet dan eigenlijk dat je staat te hossen op muziek die je normaal nooit luistert. En ook al sta je in zo’n warme hut te zweten in je dikke coltrui, dat maakt op dat moment allemaal niets uit. Ik vind het enig!”, aldus YouTuber Nienke Plas. En net op het moment dat je dacht ‘ik kan geen ‘teterreteterre’ meer horen’, kwam er een artiest met een spetterend optreden. De meiden van OG3NE zorgden ondanks de warme skikleding door hun prachtige performance meerdere keren voor kippenvelmomentjes. De zusjes vermaakte zich de rest van de avond trouwens prima en dansten vrolijk mee op après-skihits als Schatje Mag Ik Je Foto en Vrouwke.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

Skiën en snowboarden maakt dorstig.

Jägerbombs en water

De dansvloer is de plek waar artiesten samen staan te dansen met de luisteraars, waar Jägerbombs worden afgewisseld met water (er moet ook nog een beetje gewerkt worden). En de plek waar ‘je dansjes doet die je eigenlijk niet op je werk zou moeten doen’, aldus een luisteraar.

Het zijn Qmusic-feestdagen waar je muzikale hoogtepunten beleeft, nieuwe vrienden maakt en waar je nog jaren op kunt teren. Wanneer mogen we weer?

Binnenkort zie je op deze site een video van de reis.

'Van een rat in m'n bed tot Q-hotel in de sneeuw'

DJ Joep Roelofsen met Marieke Elsinga, die verslag deed voor RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelovedislike
user_b9f2213d383c6ad8be53348fb6d15187d87b0f7b_avataruser_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avataruser_897b6947eed5a5c9f795673f14eb1c721f9b8737_avatar

+1


Views

400+

Zwaargewonde bij schietpartij Rotterdam

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Drie mannen zijn opgepakt na een schietpartij in Rotterdam. Bij het incident is een 24-jarige man zwaargewond geraakt. Hij is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis is gebracht, meldt de politie.

De schietpartij vond zondag even voor 16.00 uur plaats aan de Herman Bavinckstraat. In en bij de woning waar het incident gebeurde, werden de verdachten - een 45-jarige, een 26-jarige en een 24-jarige Rotterdammer - aangehouden. De politie sluit niet uit dat meer mensen betrokken waren bij de schietpartij.

Nog een schietpartij

In een tunneltje onder station Zaandijk-Zaanse Schans in Koog aan de Zaan lijkt zich zondagavond ook een schietpartij te hebben voorgedaan. Volgens een politiewoordvoerder vond daar een vechtpartij plaats tussen vier of vijf personen en is een knal gehoord. Ook zijn er hulzen aangetroffen. De betrokkenen waren echter al weg toen de politie aankwam. De politie is nu op zoek naar de vechtersbazen.


Views

83

Likeability of 6

Verdienen met het lezen van Metro-artikelen!

Foto van 'Metro'

In samenwerking met: Pabbl

Artikelen lezen op onze telefoons, dat doen we maar al te graag. De Pabbl-app plaatst, gebaseerd op jouw verkeuren, artikelen op je vergrendelscherm, en beloont je ervoor!

Eind vorig jaar bereikte Pabbl de mijlpaal van 75.000 installs. 75.000 gebruikers die kunnen verdienen aan het ontvangen van relevante advertenties op hun vergrendelscherm. Sinds kort is er ook een feature uitgerold waarmee je in plaats van advertenties, vooral artikelen ontvangt en hier ook gewoon mee kan verdienen!

Artikelen en verdienen – hoe werkt dat?
Je ontvangt een mix van content op je vergrendelscherm, het scherm waar je ongemerkt 150 keer per dag langs swiped. Nu ontvang je op dat scherm feilloos artikelen, gesponsorde wallpapers en normale wallpapers. Elke keer dat je je telefoon ontgrendelt je punten. Deze punten kun je inruilen voor leuke cadeaus in de Pabbl shop. Sinds deze feature kortgeleden is uitgerold, sluiten steeds meer nieuwssites aan voor nog betere toegespitste content, waaronder ook content van Metro dus.

Gebruikers waren sceptisch
Natuurlijk ben je sceptisch over een app waar je door het simpelweg gebruiken van je telefoon, makkelijk kunt verdienen. Maar bezoek de pagina van Pabbl in de Playstore en je ziet dat de app 50.000-100.000 installs en 4,6 sterren uit meer dan 10.000+ reviews heeft; blijkbaar doet Pabbl echt wel wat goed. Pabbl is een vergrendelscherm app, die elke keer als je je telefoon aandoet, mooie en relevante content zoals artikelen en wallpapers toont. Omdat een boel van deze content ‘gesponsord’ is, geeft Pabbl punten in ruil voor bijna elke keer dat je je telefoon ontgrendelt. Alleen bij artikelen en gesponsorde content ontvang je punten en er zitten limieten op zodat er geen bots aan worden gehangen die het scherm 24/7 wegswipen.

Installeren die hap
Het ziet er dus allemaal legit uit, installeren dan maar. Je belandt op de landingspagina en vult wat basisgegevens in en je interesses. Hierdoor wordt de content die je krijgt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Het vergrendelscherm verschijnt, die je ontgrendelt met een soepele swipe. Vervolgens word je geleid naar de Pabbl-app waarin wordt uitgelegd wat je met je punten kan doen. Het aanbod is vrij divers: Een boel kortingen (soms tot wel 100%!!) op eten & drinken, kleding, elektronica en nog veel meer!

Lege voorraden
Kijkend naar de reviews blijkt dat je niet alles kan aanschaffen wanneer je dat wilt. De voorraden zijn vaak op. Dat komt doordat de app erg hard groeit en mensen sneller punten bij elkaar sparen dan dat ze aan producten kunnen weggeven. Het verkopen van advertenties blijkt lastiger voor Pabbl dan verwacht waardoor het lastig is om producten te financieren en komt het af en toe zelfs uit eigen zak. Maar dat kan niet voor altijd doorgaan natuurlijk. Pabbl moet nog minimaal 2x zo hard groeien willen ze de grote vraag en gespaarde punten kunnen bijbenen met nieuw aanbod.

Feiten over Pabbl:

- Pabbl is te installeren in de Playstore

- De app is Android exclusive.


like
user_5a58c6cc654b4931505d8ae3dd819f4ca6fb90ce_avataruser_384fadd091eec9bdd937419d5996ce3c53ee436a_avatar

Views

53

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Minister wil pleegkind tot 21 jaar bij pleeggezin

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) wil dat pleegkinderen in ieder geval tot 21 jaar in een pleeggezin kunnen blijven wonen. Het ministerie bevestigt berichtgeving hierover door RTL Nieuws.

Hoewel er uitzonderingen mogelijk zijn, moeten de kinderen normaal gesproken op hun achttiende afscheid nemen van hun pleeggezin. De standaardvergoeding die pleegouders krijgen houdt dan op.

Nog niet afgebakken

Tegen RTL Nieuws zegt minister De Jonge dat jongeren op hun achttiende ,,nog niet zijn afgebakken''. Dit geldt volgens hem ,,zeker voor kinderen die opgegroeid zijn in pleeggezinnen'' die een moeilijke thuissituatie hebben meegemaakt. Daarom wil hij de leeftijd verhogen.


Views

49

Man in Eindhoven zwaar mishandeld na avond stappen

De mishandeling vond plaats op het Stratumseind, Eindhoven. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

Een gezellig avondje stappen in Eindhoven eindigde voor de 25-jarige Jean Paul uit Zuidland op Voorne-Putten in een nachtmerrie. De man werd zaterdagnacht in elkaar geslagen op het Stratumseind, het uitgaansgebied van Eindhoven.

Gezellig avondje uit

Jean Paul was samen met zijn voetbalteam op stap in Eindhoven. Volgens zijn zus Beau, die het verhaal op Facebook plaatste, liep hij samen met zijn teamgenoten over straat en zongen ze liedjes. „Een groep van drie of vier mannen in de leeftijd van 25 tot 35 jaar liep voorbij. Zij stapten op mijn broer en zijn vrienden af omdat ze dachten dat er over hen werd gezongen."

„Toen één van de vrienden van mijn broer rustig vertelde dat ze niet over hen zongen, kreeg Jean Paul een klap", zegt de zus op Facebook, waar ze eveneens gruwelijke foto's plaatste van het toegetakelde gezicht van haar broer.

Afzijdig

Volgens zijn zus heeft Jean Paul geprobeerd zich afzijdig te houden van de ruzie, maar werd hij opeens vanaf de zijkant geraakt met iets hard. Wat voor een voorwerp Jean Paul uiteindelijk die gruwelijke verwondingen heeft gegeven weten ze niet „Maar we denken dat het een boksbeugel of een stalen pijp is geweest", vertelt Beau aan Omroep Brabant.

De daders zijn na het voorval gevlucht. Jean Paul is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij meerdere botbreuken in zijn gezicht bleek te hebben. Bij zijn jukbeen, kaakbeen, oogkas en neus zitten diverse breuken, uiteindelijk zeven stuks. Aan die verwondingen moet hij operatief worden geholpen. Jean Paul kan zich zelf bijna niets meer herinneren van de mishandeling.

Getuigen

De politie is hard op zoek naar mensen die meer weten over deze zware mishandeling. „We willen zoveel mogelijk mensen spreken die denken ons te kunnen helpen", melden ze NOS. „Ieder klein detail kan van belang zijn om het verhaal helder te krijgen", aldus de Brabantse eenheid. „Mensen die in het bezit zijn van foto's of filmpjes kunnen deze met ons delen."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

45

Gejuich voor rapper Boef op Noorderslag. / ANP
Likeability of 3

Gejuich voor rapper Boef op Noorderslag

Geen 'boe' maar gejuich voor rapper Boef. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Rapper Boef is zaterdagavond bij zijn optreden op Noorderslag ingegaan op de ophef rond zijn persoon van de laatste tijd. De rapper was de afgelopen tijd flink in opspraak, na vrouwonvriendelijke uitspraken van de rapper. De rapper liet nogmaals weten dat hij een fout heeft gemaakt.

Geen ideale schoonzoon

„Ik distantieer me daarvan”, zegt hij. De rapper zei vervolgens nooit de ideale schoonzoon te worden. „Ik blijf altijd Boef.” Het overgrote deel van het publiek juichte hem daarna toe. Het door zijn management gevreesde uitjoelen bleef uit.

Boef kwam negatief in de publiciteit omdat hij begin januari vrouwen die hem uit de brand hadden geholpen na autopech uitschold voor kech, het Marokkaanse woord voor hoer. Veel festivals en organisaties zegden de samenwerking met de artiest op. Boef was wel welkom bij Noorderslag. De organisatie keurde de uitspraken wel af en hield vrijdag ook een debat over de kwestie.

Oproep

Boef trad op in een volle zaal, waar een paar duizend muziekfans zich hadden verzameld. Onder hen ook veel mensen die vooral benieuwd waren naar hoe de rapper zou worden ontvangen door het publiek. De organisatie had de zaal wel drooggelegd, nadat er op Facebook een oproep was gedaan om bier naar de rapper te gooien.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

100+