Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 27 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Ouders hekel aan Marokkanen? Huur Sam in met kerst!

„Hebben jouw ouders/familie ook zo’n hekel aan Marokkanen? Wil je ze graag in de zeik nemen? Huur mij dan in voor de aankomende feestdagen!”, schrijft Sam Dooby op zijn Facebook. Het begon als grap, maar hij overweegt het nu echt te doen, meldt hij aan RTL.

Humor is het beste wapen

De geboren en getogen Rotterdammer krijgt regelmatig vooroordelen over zich heen. Zo zijn mensen regelmatig verbaasd als ze erachter komen dat hij goed Nederlands spreekt, terwijl hij gewoon in Nederland geboren is. „En als ik een keer in trainingspak of gewaad loop, dan krijg ik heel andere blikken."

Wat Sam betreft is humor het beste wapen tegen haat. „Als je niet meer kunt lachen, hebben zij gewonnen. Als we kunnen blijven lachen, winnen we." Dat wil hij. „Iets positiefs toevoegen aan de multiculturele samenleving. Dat mensen lachen en met elkaar gaan praten."

Hebben jouw ouders/familie ook zo een hekel aan marokkanen? Wil je ze graag in de zeik nemen???Huur mij dan in voor de…

Posted by Sam Dooby on Saturday, November 25, 2017

Facebookpost

Hij biedt naar eigen zeggen verschillende ‘pakketten’ aan. Zo is er de ‘praktiserende moslim Marokkaan, waarbij Sam volledig in gewaad en baard aanwezig zal zijn. Ook is er een ‘straat Marrokaan’, waarbij hij met een trainingspak uit 2010 zal verschijnen en de ‘welbespraakte Marrokaan’, waarbij hij met alles en iedereen in discussie zal gaan.

Ondanks dat het allemaal een grap is, zou het zomaar kunnen dat hij met iemand meegaat, hij is immers vrijgezel. Maar hij heeft de post ook niet gemaakt om een relatie te vinden. Want daar heeft hij gewoon Tinder voor.

Posted by Sam Dooby on Saturday, February 25, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.