In het nieuws

Noodkreet vrachtwagenchauffeur: 'handel op tijd'

Noodkreet vrachtwagenchauffeur: 'Handel op tijd'

Noodkreet vrachtwagenchauffeur: 'handel op tijd'. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

12 NOV 2017

„Ga alsjeblieft op tijd op de rechterbaan rijden”, luidt de noodkreet van vrachtwagenchauffeur Tjitze Bouma uit Friesland. Hij was betrokken bij een ongeluk in Duitsland. Hij werd van achter geramd door een andere vrachtwagen, dit komt omdat de personenauto voor hem te veel haast had. Hij deelt zijn verhaal op Facebook.

Het ongeluk

Tjitze was op de snelweg aan het uitvoegen, net als de vrachtwagen achter hem. Maar eenmaal op de uitvoegstrook was er toch een personenwagen die zijn of haar auto snel voor Tjitze zijn vrachtwagen drukte. Hij probeerde nog te seinen naar de personenwagen dat dit ontzettend gevaarlijk was, maar daar was de automobilist het blijkbaar niet mee eens. Hij remde zodanig lang en hard dat de noodremfunctie in werking werd gezet en de vrachtwagen tot stilstand kwam. Met als gevolg dat de vrachtwagen achter hem achterop geklapt is.

Noordremfunctie

De vrachtwagen van Tjitze is uitgerust met een noodremfunctie. Een systeem dat op tijd een waarschuwing geeft voor mogelijke botsingen. Reageer je daar niet op, zet deze functie de wagen automatisch stil.

Niemand gewond

Er is gelukkig niemand gewond geraakt, maar Tjitze deelt mee op Facebook: „Wat nou als er achter mij een gezin in een personenwagen had gezeten met hun kids?”


Views

500+

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

700+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 16:28

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

600+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+