Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

#MeToo: OM vraagt slachtoffers zich snel te melden

Het Openbaar Ministerie heeft voor het eerst een uitspraak gedaan met betrekking tot de #metoo-beschuldigingen. Het OM roept slachtoffers van seksueel misbruik en seksuele intimidatie op zich zo snel mogelijk te melden.

Volgens het OM is het van belang om vaart achter de meldingen te zetten, omdat het lastig is om het bewijs in zedenzaken rond te krijgen. Dit meldt de NOS.

Niet direct aangifte

Recente aangiften zullen net zo behandeld worden als andere zedenzaken, benadrukt een woordvoerder. Slachtoffers kunnen bij het OM hun verhaal doen, maar hoeven daarbij niet direct aangifte te doen. Ze moeten zelf bepalen of ze dit willen.

Volgens de politievakbond hebben zedenrechercheurs het razend druk met de meldingen van seksueel misbruik en seksuele intimidatie.

Dinsdag werd bekend dat programmamaker Jelle Brandt Corstius aangifte doet tegen producent Gijs van Dam. Brand Corstius schreef in dagblad Trouw dat Van Dam hem drogeerde en dwong tot orale seks. Laatstgenoemde ontkende dit in tv-programma Pauw. Ook hij deed aangifte, tegen Brand Corstius vanwege smaad en laster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.