Lichte stijging bij nieuwe zorgpremies

11 november 2017 om 12:14 door Metro & ANP
Lichte stijging bij nieuwe zorgpremies

Het was even spannend maar daar is eindelijk het nieuws: wat doen de zorgverzekeraars met hun premies? Vlak voor de deadline hebben bijna alle verzekeraars hun premie zaterdag bekend gemaakt. De meeste premies komen uit tussen de 116 en 119 euro per maand.

DSW schiet uit, in het voordeel van de consument: de premie gaat voor deze verzekeraar naar 107,50. OHRA stijgt, maar blijft nog steeds steken op 107,95 euro per maand. 

De vier grootste zorgverzekeraars zijn Achmea (Zilveren Kruis), CZ, VGZ en Menzis. Zij hebben samen 90 procent van de markt in handen. Zilveren Kruis doet 2 euro bovenop de huidige premie en komt uit op 119,45 euro, CZ verhoogt met 3,40 naar 116,25, bij VGZ stijgt de premie met 3,25 euro naar 116,20 en Menzis houdt het maandbedrag gelijk op 119 euro.

Goed gebruik

Verschillende verzekeraars lieten weten dat ze de premiestijging binnen de perken kunnen houden door hun reserves aan te spreken. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) noemde dat vrijdag al „een heel goed gebruik” en zei blij te zijn dat de premies niet te veel omhoog gaan.

Alle zorgverzekeraars moeten uiterlijk zondag hun nieuwe premie hebben bekendgemaakt. DSW was ook dit jaar weer de eerste en kwam al eind september naar buiten met het nieuwe maandbedrag.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!