Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 3 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Jonge vrouw verkracht op station Eindhoven

Een vrouw van 19 jaar oud is in september verkracht op het station van Eindhoven. Twee verdachten van 16 jaar zijn daarvoor opgepakt. Dat maakte de politie donderdag bekend.

Op 23 september werd de vrouw slachtoffer. Rond 6 uur ’s ochtends liep ze vanaf het centrum van Eindhoven naar het station toe. Onderweg werd ze aangesproken door twee jongens die haar lastig begonnen te vallen.

Bewakingsbeelden

Ter hoogte van de calamiteitentrap bij de fietsenstalling bij busstation Neckerspoel zou de vrouw verkracht zijn door de twee jongens van pas 16 jaar oud. De daders gingen er vervolgens vandoor.

De daders zijn opgespoord door bewakingsbeelden in de omgeving van het station. Een agent herkende één van de jongens. Hij werd dinsdag opgepakt door de politie. Donderdag werd de tweede verdachte aangehouden. Beide jongens zitten vast en worden verhoord.

Het aantal geregistreerde verkrachtingen is in 2016 nog gestegen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat in 2015 er nog 1.265 verkrachtingen waren geregistreerd. In 2016 waren dat er 1.505.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.