Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Het gaat vriezen: maandag winterjas aan

Dikke trui en winterjas aan en krabber in de aanslag: het gaat vriezen! De maand november is aangebroken en maandagochtend krijgen we in Nederland voor het eerst dit najaar te maken met vorst. De kans op gladheid is nog vrij klein, maar de kans is groot dat je wel je autoruit moet krabben. Dat meldt WeerOnline.

Niet glad

Aan de grond zal het op grote schaal vriezen, lokaal zal de temperatuur ook op gewone meethoogte onder de 0 graden liggen.

Maandagochtend ligt de temperatuur in het binnenland rond de 2 graden, maar aan de grond gaat het op grote schaal vriezen. Aan de westkust is het met een graad of 4 iets warmer. Met gladheid op de wegen zal het nog meevallen, alleen op fietsbruggen kan het glad worden.

Gevoelstemperatuur nog lager

Volgens WeerOnline is het wel aan te raden je goed warm te kleden. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur namelijk nog een stukje lager. ‘s Middags is het overigens over met de kou. De temperatuur ligt dan rond de 11 graden en dat is normaal voor de tijd van het jaar.

In de nacht van maandag op dinsdag wordt het nog ietsje kouder, later in de week zorgen wolkenvelden er voor dat het ‘s nachts iets minder koud is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.