Heineken zoekt bierproevers voor smaakpanel

13 november 2017 om 15:23 door D. van Aken
Heineken zoekt bierproevers voor smaakpanel
Bierproevers gezocht voor Heineken. Photo by Paloma A. on Unsplash

Ben je een groot liefhebber van bier? En heb je nog wat extra tijd over? Dan moet je misschien solliciteren op een vacature bij Heineken. De biergigant zoekt namelijk bierproevers.

Opleiding

De vacature staat op de site van uitzendbureau Adecco. Heineken maakt voor ontwikkelingsdoeleinden gebruik van een eigen smaakpanel. En daar is nu weer plaats voor nieuwe bierliefhebbers.

Je bent helaas niet meteen professioneel proever, mocht je aangenomen worden. Heineken gaat eerst testen of je beschikt over een goed geur- en smaakvermogen. Als blijkt dat je geschikt bent, kan je deelnemen aan de opleiding tot proever. Deze opleiding duurt dan weer 12 weken. 

Taxi

Als je de opleiding succesvol afrondt, dan treed je toe tot het panel en kan het bier drinken beginnen. Je wordt twee keer per week op kantoor verwacht om te "testen". De auto kan je trouwens laten staan. Je wordt elke keer met de taxi opgehaald en weer thuisgebracht.

Bij het proeven dient het bier uitgespuugd te worden...

Heineken stelt trouwens nog wel een paar andere voorwaarden. Zo moet je 18 jaar oud zijn en in de buurt van Zoeterwoude Rijndijk wonen. Opleiding speelt trouwens geen rol.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!