Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 7 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Grote anti-drugsactie politie in Brabant en Limburg

De politie in Zuid-Nederland is al de hele dag bezig met het doen van invallen op verdenking van illegale drugsactiviteiten. Op tientallen plekken in Brabant en Limburg hebben agenten huiszoekingen gedaan en hier zijn grote hoeveelheden xtc, speed, grondstoffen voor het produceren drugs en hulpinstrumenten bij in beslag genomen. Dit meldt Omroep Brabant.

De grootste vondst deed de politie in een loods in Waspik, hier lag 49.000 liter ​formamide opgeslagen. Van deze grondstof kon voor miljoenen euro’s aan amfetamine geproduceerd worden. Alleen al deze ontdekking is een van de grootste drugsvondsten ooit in Nederland. Deze gecoördineerde actie wordt Operatie Impact genoemd.

Het artikel gaat na de tweet verder.

Meerdere invallen

Ook op andere plaatsen in het zuiden van het land kwam het arrestatieteam over de vloer. Dinsdagochtend deed deze een huiszoeking in een villa in Mariahout. In deze woning werd platinapoeder gevonden, een stof die gebruikt kan worden bij het vervaardigen van synthetische drugs.

In Tilburg werd bij de doorzoeking van een woning een vriezer met een onbekend poeder aangetroffen, ook werd er in dezelfde plaats een mobiel drugslab opgerold. Daarnaast zijn er in een garagebox in Weert vier drukvaten aangetroffen die kunnen worden gebruikt bij het produceren van xtc en speed.

Het artikel gaat na de tweet verder.

Aanhoudingen

Bij de invallen zijn meerdere aanhoudingen verricht, hoeveel dit er precies zijn kon de politie nog niet zeggen. Ook is het nog te vroeg om te zeggen of deze personen iets met elkaar te maken hebben.

Zuid-Nederland gaat al jarenlang gebukt onder de negatieve effecten van grootschalige handel en productie van synthetische drugs. Er is sprake van veel geweldsincidenten en er worden regelmatig vaten met gedumpte chemicaliën aangetroffen in natuurgebieden.

De provincie Noord-Brabant is berucht vanwege zijn imago van ondergrondse bendes die synthetische drugs leveren en produceren voor de gehele Europese markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.