Geen Sint of Piet te bekennen in Sinterklaasjournaal

13 november 2017 om 19:09 door Rosan de Vos
Geen Sint of Piet te bekennen in Sinterklaasjournaal
Kinderen kijken naar het Sinterklaasjournaal. Foto: ANP

Vanavond was de eerste aflevering van het sinterklaasjournaal te zien op NPO3. Maar tijdens de eerste aflevering, was geen sint of piet te bekennen. 

De eerste aflevering

Tijdens de aflevering wilde Dieuwertje Blok contact maken met Pakjesboot 12, die onderweg is naar Nederland. Helaas, door weersomstandigheden wilde dit niet lukken. Dieuwertje zocht daarom eerst contact met weerman Jan Boerenfluitjes en later in de aflevering werd er een item uitgezonden in Dokkum, de plaats waar Sinterklaas zaterdag aankomt. De suggestie werd gewekt dat Sinterklaas een ongeluk op zee heeft gehad: zijn boek werd daar namelijk in het water gevonden.

Bont gezelschap aan helpers

Vorig jaar waren er gekleurde pieten te zien in het Sinterklaasjournaal, maar de NTR had al bekendgemaakt dat deze niet terugkwamen. De sint zal dit jaar aankomen met een 'bont gezelschap aan helpers', bestaande uit onder andere John Jones, Jeroen Spitzenberger, Harry Piekema, Mimoun Ouled Radi en Abbey Hoes. 

De NTR is al meer dan 10 jaar bezig met het veranderen van de vorm van Piet. Al sinds 2006 wordt er in het Sinterklaasjournaal niet meer gesproken over ‘Zwarte Piet’, maar over bijvoorbeeld Huispiet, Pietje Precies en Wellespiet. 

Tot en met 5 december is het Sinterklaasjournaal elke dag te zien om 18.00 uur, op Nederland 3. 

 
 
 

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!