Droom van ruimtereis valt in duigen

14 november 2017 om 16:06 door Sarah Sitanala
 Droom van ruimtereis valt in duigen
Rowan Hellings droomt nog steeds van een reis naar de ruimte. / Foto: ANP

De droom van de 23-jarige Rowin Hellings uit Helmond is in honderden stukjes uiteengespat. Vijf jaar geleden kocht hij voor 73.333 euro een reis naar de ruimte. Omroep Brabant schrijft dat het bedrijf waar hij de reis kocht failliet is gegaan, waardoor Hellings zijn centen in rook op ziet gaan.

Hellings wilde niets liever dan in de voetsporen treden van astronauten Wubbo Ockels en André Kuipers, maar tot zijn grote spijt gaat dat helaas niet door. Zijn familie maakte het vijf jaar terug mogelijk om het ticket aan te schaffen, maar Hellings zegt niet wakker te liggen van het verspilde geld. „Het is jammer. Ik ben natuurlijk wel teleurgesteld, maar niet boos.”

Rowan Hellings legde 73.333 euro neer voor een reis naar de ruimte. / Foto: ANP

Kwestie van geduld 

Het is nog onzeker of Hellings iets van de betaalde 73.333 euro terug gaat zien. „Het bedrijf heeft niet expres gefaald. Ze doen dit niet met opzet.” Maar in een juridische procedure heeft hij geen zin. Hij vertelt dat hij al enige tijd op de hoogte was van het feit dat het bedrijf financieel gezien in zwaar weer verkeerde.

Rowin geeft het echter nog niet op en zegt zeker nog te willen vertrekken naar de ruimte. Hij vertelt dat hij denkt dat het vliegen naar de ruimte de laatste grens is die wij als mensheid nog moeten overwinnen. „Het is een kwestie van geduld hebben tot een bedrijf het aanbiedt.” Wel geeft hij aan eerst goed na te denken als het een bedrijf blijkt te zijn waar niks concreets wordt aangeboden.

 

Gratis kaartje

De ruimtevluchten hadden al in 2014 uitgevoerd moeten worden. In totaal boekten ongeveer 260 mensen tickets voor deze reis. Mensen als Doutzen Kroes, Armin van Buuren en voormalig staatssecretaris Erica Terpstra kregen een gratis kaartje.

„Ik geef mijn droom nog niet op. Ik denk dat het er tijdens mijn leven nog wel een keer van gaat komen”, aldus Hellings. 

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!