Binnenland

Kinderen trekken tijdens Sint Maarten, gewapend met een lampion en ingestudeerde liedjes, langs de deuren in de stationsbuurt in Den Haag om lekkernijen in te zamelen. Foto: ANP | Robert Vos

Caféweetje: wie was Sint Maarten?

Kinderen trekken tijdens Sint Maarten, gewapend met een lampion en ingestudeerde liedjes, langs de deuren in de stationsbuurt in Den Haag om lekkernijen in te zamelen. Foto: ANP | Robert Vos

Foto van 'Els Anker'

11 NOV 2017

In grote delen van Nederland wordt vandaag Sint Maarten gevierd. Kinderen gaan langs de huizen en zingen een liedje om snoep of fruit op te halen. Maar waar komt het feest vandaan? En wie was Sint Maarten eigenlijk? De redactie van Metro zocht het voor je uit.

Sint Maarten is van oorsprong een katholieke feestdag. Op deze dag herdenken christelijke gelovigen de heilige Martinus van Tours, een Hongaars-Romeinse ridder die ruim 1.600 jaar geleden leefde. Voor Gallië is hij een belangrijke grondlegger geweest van het katholicisme.

Naastenliefde

Het verhaal, zoals vele kinderen dat op basisscholen te horen krijgen, gaat dat Martinus in Amiens (Frankrijk) een schaarsgeklede bedelaar ontmoette. Martinus stond bekend om zijn liefdadigheid en zijn vrijgevigheid, en gaf de bedelaar de helft van zijn mantel. Hij redde zo diens leven.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Die nacht droomde Martinus van Jezus Christus -gekleed in een halve mantel. Dat was voor hem een teken uit de hemel: Martinus verliet het leger en werd monnik. Hij bekeerde zich tot het christendom en groeide al gauw uit tot een geliefd bisschop. Martinus overleed op 8 november 397 en werd op 11 november van dat jaar begraven. Na zijn dood werd hij vereerd om zijn naastenliefde.

Met Sint Maarten vieren we dus van de sterfdag van de heilige Martinus van Tours. In Nederland zijn er diverse kerken vernoemd naar de bisschop, zoals de Martinikerk in Groningen en de Domkerk in Utrecht. Bij duisternis trekken veel kinderen er vandaag de dag op uit met hun (al dan niet zelfgemaakte) lampion. Van deur tot deur zingen ze uit volle borst Sint Maarten-liedjes. Als beloning krijgen ze van de heer of vrouw des huizes iets lekkers.

Arme mensen

Het is niet helemaal zeker wat de viering van Sint Maarten met snoepgoed en ander lekkernij te maken heeft. Op de feestdag van Martinus mogen naar verluidt mogen kinderen één dag in het jaar bedelen om snoep, net zoals Martinus ooit een bedelaar gaf wat hem toekwam.

Tot ongeveer de jaren twintig van de vorige eeuw was het Sint Maartenfeest vooral bedoeld voor arme mensen. Ze gingen langs de deuren voor wat extra eten in de winter. Ze moesten erg zuinig zijn en was het teren op het voedsel en brandstof dat men verzameld had om de winterperiode door te komen. Na de Tweede Wereldoorlog deden niet meer alleen arme mensen mee, en werd het meer en meer gezien als een traditie. Het draait nog steeds om het delen van voedsel.

Sjaal

De katholieke feestdag wordt niet door het hele land gevierd, maar voornamelijk in Noord-Holland, Utrecht, Groningen, Friesland en Drenthe. Ook buiten de Nederlandse grenzen trekken kinderen langs de deuren: België, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Hongarije vieren ook Sint Maarten.

Ga jij vanavond met jouw kinderen, neefjes of nichtjes op pad? Doe dan een warme sjaal om: het koelt namelijk snel af vanavond. Volgens Weeronline ligt de gevoelstemperatuur rond het vriespunt. Vooral in de Kop van Noord-Holland, het noorden van Friesland en Groningen laat de matige tot vrij krachtige noordwester de lampionnetjes flink heen en weer zwiepen.

LEES OOK


Views

76

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

In de drive-in, de hoogste en waar je gratis snuift

In Zuidplas stem je gewoon vanuit je auto! / Facebook Gemeente Zuidplas

Foto van 'Iris Hermans'

VANDAAG, 17:22

In de meeste gemeenten stem je met op de achtergrond hoge stemmetjes en de geur van boenwas vermengd met gymtassen (basisschool) of het slepende geluid van rollators en de geur van gestoomde groentes (verzorgingstehuizen). Inwoners van een aantal gemeentes kunnen op andere en wat meer originele plekken stemmen en zo ook nog een beetje cultuur opdoen of eindelijk de strijd met een eventuele hoogtevrees aangaan.

Drive-innig

En oh ja... / Facebook Gemeente Zuidplas

Je hoeft er niet eens de auto voor uit in Zevenhuizen! Hier is de stemdrive-in gevestigd, waar bewoners uit gemeente Zuidplan zo met de auto (of fiets of brommer) naar binnen kunnen rijden. Deze originele stemplek bestaat al sinds 2015, maar al die jaren was het nog niet echt drive-innig: automobilisten moesten eenmaal binnen, uitstappen om in het stemhokje aldaar hun bolletje naar keuze met het rode potlood in te kleuren. Dankzij een vernuftig trucje met een uitklapbaar tafeltje en schermen, kan nu niemand meer meekijken en kunnen mensen gewoon in de auto blijven zitten. Muziekje aan, lekker onderuit in de stoel en stemmen maar. Maar níet met je hand op het been of elders van je bijrijder, want hij/zij mag er niet naast. De Kiesraad heeft deze plek namelijk goedgekeurd onder een voorwaarde: in de auto stem je alleen.

De állerhoogste

Ideaal voor Amsterdammers die nog nooit in de experiencelift hebben gezeten, de lift waarvan je bijna van gaat hallucineren met alle lichtflitsen en geluiden (maar wel heel erg mooi is) en die je naar de 20ste verdieping van de A’DAM Toren brengt. Op 21 maart kunnen zij op bijna 100 meter hoogte hun stem uitbrengen in het hoogste stemlokaal van Nederland, gevestigd in het observatiedek van A’DAM LOOKOUT. Scheelt toch weer een kaartje à 12, 50 euro.

Stap in de lift en stem op zo'n 100 meter hoogte / Martijn de Kort

Gratis snuiven na afloop

Zin om als Hagenaar of Hagenees na het stemmen nog even wat gratis cultuur op te snuiven? Op vertoon van je stempas krijg je van 10:00 tot 17:00 uur toegang tot alle voorstellingen. Goed nieuws voor hen die keuzemoe zijn: ná het stemmen hoef je in elk geval niet meer te kiezen. Want al zijn in dit veel bezochte Haagse museum altijd meerdere exposities tegelijkertijd en is elke vierkante meter en alles tot bijna de nok toe gevuld met kunst in welke vorm dan ook, afgezien dan van de wettelijk verplichte brandblussers op een aantal plekken, hier kun je na Picasso richting Delfts Blauw of even langs designer Richard Hutten: alles kan.

Hier hoef je niet te kiezen (je hebt toegang tot alle expo's) / Facebook Gemeentemuseum Den Haag

LEES OOK


Views

100+

OM staakt onderzoek naar mishandeling om hoofddoek

Foto van 'Jelmer Visser'

VANDAAG, 15:32

De politie en het OM hebben het onderzoek naar de vermeende mishandeling van een vijftienjarige moslima in Emmeloord gestaakt. Het meisje verklaarde aan de politie dat zij door twee jongens werd mishandeld vanwege het dragen van een hoofddoek. De verklaringen kunnen volgens het Openbaar Ministerie niet ondersteund worden met bewijs.

Hoofddoek

Op woensdag 21 februari zou de Islamitische tiener op weg van school naar huis zijn lastiggevallen door twee jongens. Dit tweetal zou haar bedreigd hebben en hebben geëist dat zij haar hoofddoek af moest doen. Ook zouden er hierbij beledigende en strafbare uitspraken gedaan zijn jegens haar geloof. Daarna zou de scholier zijn mishandeld en van haar fiets zijn getrokken door het discriminerende duo. Ze verklaarde tevens dat zij als gevolg hiervan een hersenschudding had opgelopen.

Vanwege de ernst van het delict en de grootschalige media-aandacht, werd er door de politie en het Openbaar Ministerie direct een groot onderzoek gestart. Een buurt- en passantenonderzoek leverde echter niets op. Er konden geen getuigen worden gevonden en de informatie van de scholiere kon niet worden ondersteund door sporenonderzoek.

Het vermeende slachtoffer van de hate crime blijft bij haar oorspronkelijke verklaring. Ze heeft echter geen verklaring kunnen geven voor de verschillen in haar eigen verklaring en de feiten die tijdens het onderzoek naar boven kwamen. Vanwege de twijfel aan de echtheid van haar verklaring en het ontbreken van getuigenverklaringen en sporen, is het onderzoek gestopt.

Ophef

De zaak zorgde nadat de berichten naar buiten kwamen voor veel roering. Het was de opening van het NOS Journaal de avond na het voorval. Partij DENK stelde naar aanleiding van deze zaak kamervragen. Farid Azarkan voelde de verantwoordelijke minister Grappenhaus aan de tand tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

DENK pleitte ook voor een nieuw op te richten onderdeel van de politie dat zich zou moeten focussen op het tegengaan van anti-islamitisch geweld.


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

In opdracht van de Rijksoverheid

15 MAA 2018

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

Onze wereld wordt met de dag digitaler en daarmee wordt de bescherming van onze data dus ook telkens weer belangrijker. Toch gaan veel mensen wat slordig om met hun gegevens en daardoor zijn zij makkelijk te hacken. Ben jij wel goed beveiligd of ben jij hackable? Met deze test kom je er snel en makkelijk achter.

1. Als ik een melding krijg dat ik kan updaten, dan...

a. Laat ik die melding lekker even staan. Waar zijn die updates goed voor?

b. Voer ik de update meteen uit.

2. Voor elke site gebruik ik...

a. Hetzelfde wachtwoord, lekker makkelijk.

b. Een ander wachtwoord, wel zo veilig.

3. Mijn computer back-uppen, dat doe ik...

a. Heel soms, als ik daar zin in heb.

b. Regelmatig.

4. Ik krijg een mailtje van mijn bank met een link. Die link...

a. Klik ik meteen aan.

b. Klik ik niet aan. Ik lees eerst de inhoud van de mail en kijk naar het e-mailadres waar hij vandaan komt.

Als je alleen maar b hebt geantwoord, dan ben je heel goed bezig. Hackers krijgen jou niet zomaar te pakken. Heb je bij een of meerdere vragen ook het eerste antwoord? Dan kun je er met een aantal makkelijke maatregelen voor zorgen dat jij een moeilijker doelwit bent voor hackers.

1 Voer updates snel uit

Voor velen zijn de updates van je besturingssysteem een beetje als huiswerk: uitstellen totdat je écht niet meer anders kan. Maar die updates zijn er voor een reden. Fabrikanten brengen updates vaak uit om ervoor te zorgen dat beveiligingslekken in het door jou gebruikte systeem gedicht worden. Daardoor is de kans veel groter dat als je te lang wacht met updaten, je gehackt wordt. Dus laat je telefoon, tablet en computer maar gewoon meteen updaten zodra je een melding krijgt dat dat kan.

2. Gebruik een ander, goed wachtwoord voor élke website

Het is begrijpelijk als je het lekker makkelijk vindt om één wachtwoord te gebruiken voor elk account op elke website. Maar veilig is het niet. Als iemand dan een van je accounts weet te hacken, heeft hij gelijk toegang tot alle dingen die jij op het internet doet. Zeker bij overheidsdiensten als DigiD kan dat hele nare gevolgen hebben. Gebruik daarom voor elke website een ander, goed password met veel letters, cijfers en andere tekens.

Als je dat onhaalbaar vindt, dan is dat heel begrijpelijk. Bovendien ben je niet de enige. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het aanhouden van een ander wachtwoord voor elke site als onmogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik in dat geval een wachtwoordmanager. Met zo'n wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen - heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand. Je hoeft dan nog maar één sterk wachtwoord te onthouden: het wachtwoord voor je wachtwoordmanager.

3. Voer regelmatig back-ups uit

Ook back-ups maken is zo'n klusje waarvan je denkt: dat komt later wel. Waarbij 'later' meer dan eens 'nooit' blijkt. Maar back-ups zijn ontzettend belangrijk. Als je computer besmet raakt met een virus, dan kan het zijn dat ook al je bestanden weg zijn. Op dat moment slaak je waarschijnlijk een enorme zucht van verlichting als je een recente back-up op je externe harde schijf hebt staan. Dat is die paar minuten dat je bezig bent met een back-up maken dubbel en dwars waard.

4. Let op waar je op klikt

Let altijd op waar je op klikt. Een link lijkt misschien onschuldig, maar het klikken op zo'n link kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd op je apparaat. Ook bijlages bij e-mails kunnen een dergelijk effect hebben. Kijk daarom bij mails altijd naar het taalgebruik. Als het niet goed voelt, neem dan het zekere voor het onzekere: klik niet op de link, maar tik zelf het webadres in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

14.000 mannen geven dna af in Verstappen-onderzoek

Bij meer dan 14.000 mensen werd er deze weken dna afgenomen/ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 15:17

In de voorbije drie weken heeft ongeveer tweederde van de opgeroepen mannen in de zaak rondom de in 1998 vermoorde Nicky Verstappen DNA afgegeven. 14.049 van de 21.500 personen gaf gehoor aan de oproep van de Limburgse politie.

„Uiteraard is bij een opkomst van 100 procent de kans op succes het grootst", zei projectleider Hans Ramaekers van de politie. „Maar ook met deze opkomst kan het zo zijn dat we van alle familielijnen voldoende DNA-profielen hebben om goed onderzoek te doen."

Familie

Mocht blijken dat van een bepaalde familie niemand DNA heeft afgestaan, dan kan de politie familieleden vragen alsnog DNA af te staan. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat het verzamelde data vergelijken met de sporen die bij het lichaam van Nicky Verstappen zijn gevonden. Het jongetje werd in de zomer van 1998 dood gevonden tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide.

De DNA-afnames begonnen op zaterdag 24 februari en duurden tot en met zondag. Daarvoor waren 17.500 mannen opgeroepen in Brunssum, Heerlen en Landgraaf en omgeving en in Heibloem, het Limburgse dorp waar Nicky woonde. Nog eens 4.000 mannen die in 1998 in de buurt van de Brunssummerheide woonden, maar sindsdien zijn verhuisd, kregen een oproep.

Laatkomers

Er staan nog afspraken met mannen die lieten weten eerder niet te kunnen komen. Van hen wordt de komende weken wangslijm afgenomen. Het afnemen van DNA bij zo'n 700 mannen buiten Limburg loopt nog. Ook meldden zich mannen die geen oproep hadden gekregen maar toch wilden meehelpen. Over hen neemt de politie later een beslissing.

Nadat eind mei was bekendgemaakt dat er een groot DNA-onderzoek kwam, kreeg de politie meer dan vijfhonderd tips en reacties. De gouden tip zit daar echter niet bij, aldus de politie. Eind vorig jaar was er al een bescheiden dna-onderzoek waarvoor 1.500 mannen zijn opgeroepen.

Het is niet voor het eerst dat er op zo'n grote schaal DNA wordt afgestaan. Een zelfde soort onderzoek zorgde voor een doorbraak in de jarenlang onopgeloste moordzaak op Marianne Vaatstra. Toen had de dader zelf meegewerkt aan het onderzoek, zijn DNA bleek een match met die op het plaatsdelict. Nadat Jasper S. tegen de lamp was gelopen, kreeg hij een gevangenisstraf opgelegd van 18 jaar voor verkrachting en moord.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

52

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Proevende heren van Beer in a Box met vlnr: Victor Kuppers, Armand Haan, Tim Remmerswaal.

In samenwerking met Beer in a Box

In samenwerking met Beer in a Box

16 MAA 2018

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn.

Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan! En dan denken dat je iets over een biersmaak kunt vertellen? Nee ho maar. Bier proeven is veel meer dan het drinken, is de stellige overtuiging van de heren van het Alkmaarse Beer in a Box. Tim Remmerswaal, Armand Haan en Victor Kuppers van het nog jonge online bedrijf in speciaalbieren móeten het wel weten. Zij stellen, in samenwerking met kenners in een testpanel, de ‘beer in a boxen’ samen. Zij komen er op een gegeven moment achter welk smaakprofiel je hebt en welke bieren bij jou passen. Zo kan Beer in a Box je uitdagen met nieuwe speciaalbieren, zonder dat je bij je abonnement ooit dezelfde soort in huis krijgt. Die heren nemen je in vijf bier-proef-stapjes mee en kun je langzaam op weg gaan een echte bierconnaisseur te worden.

1 De geur van je bier

De geur (het aroma) wordt gevormd door de smaakstoffen in het bier die het slijmvlies in je neus prikkelen. Deze komt tot je via de neus en de mondholte. De temperatuur van het bier speelt een belangrijke rol. Hoe hoger die temperatuur, hoe meer smaakstoffen er verdampen en hoe meer deze in je holtes tot uiting komen. Een koud biertje heeft dus minder smaak dan een lauwere variant. Dat verklaart ook waarom een bier anders ruikt dan hij smaakt. Zodra bier in je mond terecht komt, wordt het opgewarmd en komen de geurstoffen vrij.

2 Gaat de smaak over de tong?

Het is een fabeltje dat smaken een eigen plaats op de tong hebben. Zoet, bitter zuur, zout en umami ervaar je met je hele tong. Zout en umami, de hartige smaken, komen in de regel niet in bier voor, de andere smaken wel. Echter, dit zijn de primaire smaaksensaties. Het echte proeven gaat vooral met de slijmvliezen in je neus en keel.

3 Mondgevoel

Hoe voelt het bier aan in je mond? Denk hierbij aan de prikkeling van het aanwezige koolzuur, hoe het in bier in je mond kleeft, de zeepachtigheid van het vocht en hoe je mond en tong samentrekken.

4 Volheid (body)

Van zachte boterige romigheid tot ‘water’ en alles ertussenin. De body van je bier bepaalt hoe je de smaak ervaart en vaak ook hoe lang hij blijft hangen.

5 Nasmaak

De nasmaak is de smaak die in je mond en neus overblijft nadat je het bier hebt doorgeslikt. Dat kan veranderen. Bier kan uitvloeien in een andere smaak. Het zoet komt bijvoorbeeld eerst, dan het bitter. Net als in het echte leven… Veel proefplezier!

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Speciaalbieren van Beer in a Box. / Femmy Weijs

Proefbox voor de Metrolezer

Speciaal voor Metrolezers is een ProefBox met zes speciaalbieren ontwikkeld. Beer in Box neemt ‘starters’ zo mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaken en geuren van speciaalbieren. De doos is bedoeld voor mensen die hun smaak graag willen weten. Victor Kuppers: „Zodra je je smaken in de smiezen hebt, kun je andere speciaalbieren gaan ontdekken. Wij beloven het beste te vinden binnen jouw smaakpallet.”

Wie Metro’s proefbox wil proberen gaat naar Beerinabox.nl/metro. Gebruik de actiecode metro en je krijgt er een gratis ‘beregoed bierglas’ bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 5

Is de winter nu écht voorbij? Het lijkt er wel op!

Sneeuwklokjes zullen we weer vaker gaan zien de komende weken ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

VANDAAG, 09:11

Het lijkt erop alsof de 'Siberische beer' eindelijk is getemd. Na een flink koude periode, klimmen de temperaturen in Nederland weer naar de dubbele cijfers. De laatste speldenprik van de winter zal vannacht plaatsvinden. Het KNMI verwacht sneeuw en ijzel en heeft code geel afgegeven voor het hele land.

Na vannacht lijkt het klaar te zijn met de vorst. Deze week zitten de temperaturen echter in de lift, dinsdag zal het een graad of zeven worden en naar verwachting stijgt dit in het weekend zelfs door naar een graad of tien. Met de start van de lente in aantocht, lijkt het weer ook iets minder guur te worden.

Het KNMI waarschuwt voor gladheid ©KNMI

Winter van 2018

Koning Winter heeft zichzelf op de valreep van het seizoen toch nog tweemaal laten zien. Er zijn ook meerdere ijsdagen gemeten, eind februari sneuvelden er zelfs kouderecords. Is de winter van 2018 hiermee een hele strenge? Niet echt. Het Hellmann-getal, de score die een indicatie geeft van hoe 'streng' een winter is komt op dit moment uit op 33,9.

Het label 'strenge winter' wordt pas gegeven bij een score van 300 of meer. Was het dan een koude winter? Nee ook niet, dit geldt bij een score van boven de 100. Als er geen hele rare dingen meer gebeuren dan zal de winter van 2018 de boeken in gaan als een zachte winter.

De strengste winter van na de eeuwwisseling was die van 2010 met een Hellmann-getal van 94,7. 2014 was de zachtste winter ooit gemeten, de score bleef toen haken op nul. Sinds het begin van de metingen is er driemaal een strenge winter geweest, dit gaat om de winters van 1947, 1963 en 1942.

2018 had drie ijsdagen. We spreken van een ijsdag wanneer de temperatuur in De Bilt ook overdag niet boven het vriespunt uitkomt. Even ter illustratie. In 1947 waren er maar liefst 49 ijsdagen. In bijna de gehele maand februari kwam de temperatuur niet boven nul uit. Er kon toen ook, logischerwijs, een Elfstedentocht worden gereden.

LEES OOK


like
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

1k+

Nederlandse vrouwen verkracht in hotel Antwerpen

Nederlandse vrouwen verkracht in hotel Antwerpen

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 07:52

Twee Nederlandse vrouwen hebben in België aangifte gedaan van groepsverkrachting in Antwerpen. Vier verdachten zitten vast. Het gaat om drie twintigers uit Antwerpen en één uit het nabijgelegen Temse. Een van hen is zondag al formeel aangehouden door de onderzoeksrechter. De drie anderen worden maandagmiddag voorgeleid.

Roxy

Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Antwerpen. De vier worden verdacht van verkrachting en diefstal. Over een eventuele vijfde verdachte kan zij niets zeggen. De zegsvrouw wil in het belang van het onderzoek verder geen details geven.

De twee vrouwen van 21 en 22 jaar zouden zijn verkracht nadat ze in een discotheek een bedwelmend middel hadden gekregen, schrijft Het Nieuwsblad. Vervolgens zouden ze in hun hotelkamer in het centrum van Antwerpen door vijf mannen zijn verkracht. Ze kwamen in discotheek Roxy aan de praat met vijf mannen, aldus de krant, maar zeiden zich niets meer te herinneren van wat er daarna gebeurde.

Hoteleigenaar

Een van de mannen zou vrijdagnacht met het tweetal naar het hotel zijn gegaan en de andere mannen hebben binnengelaten. De receptioniste zag de vijf de volgende ochtend naar beneden komen en naar buiten wandelden, aldus Het Nieuwsblad.

De vrouwen merkten even later dat hun geld en hun telefoons weg waren. Zaterdagavond kwam een van de mannen terug bij het hotel, waarop hij volgens de krant werd vastgehouden door de hoteleigenaar tot de gewaarschuwde politie arriveerde. De eigenaar zegt tegen het dagblad dat de gedrogeerde vrouwen de mannen ongewild moeten hebben geholpen binnen te komen.

LEES OOK


Views

900+