Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 7 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Betaal nu met Bitcoins in Amsterdam

Wat de bitcoin precies is blijft voor veel mensen lastig te begrijpen. Wel is inmiddels duidelijk dat er groot geld te halen valt in de wereld van het digitale geld. Onlangs was de familie Taihuttu te gast bij de Wereld Draait Door. Zij verkochten huis en haard om vervolgens alles te investeren in Bitcoins. En VICE Money bracht een bezoek aan een Cryptomiljonair in Rotterdam.

Populair betaalmiddel

Kortom, het nieuwe geld, waaronder de Bitcoin, is populair.  AT5 schrijft dat er sinds kort in Amsterdam twee Bitcoinautomaten staan. Bitcoingebruikers kunnen hier dagelijks digitaal geld kopen, of verkopen. De twee automaten zijn geplaatst door hetzelfde bedrijf en staan in een café in de Staatsliedenbuurt en in een speelgoedwinkel in Oostpoort.

De waarde van de Bitcoin is sinds 2011 van één dollar naar zevenduizend dollar gestegen. Volgens Teunis Brosens, econoom bij de ING, wordt het betaalmiddel vooral gebruikt als beleggingsmogelijkheid. De waarde van de Bitcoin is onvoorspelbaar, waardoor men over het algemeen huiverig is voor de aanschaf ervan.

Interessante technologie

De automaten in Amsterdam worden dagelijks geleegd uit angst voor diefstal en je kunt er ‘slechts’ tweeduizend euro krijgen voor een deel van je bitcoin. Volgens Brosens is de technologie achter de Bitcoin ontzettend interessant, maar hij verwacht niet dat de prijzen van de Bitcoin nog lang zullen stijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.