Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 8 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

3 jaar cel geëist tegen ‘borstendoker’ Rock G.

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in het gerechtshof in Den Haag 3 jaar cel geëist tegen borstendokter Rock G. Hij stond terecht voor mishandeling en verminking van tientallen vrouwen.

‘Mamma-navigator’

Het OM eist ook dat G. de komende twee jaar geen medische handelingen mag verrichten in binnen- en buitenland. De borstendokter heeft tientallen vrouwen verminkt door cosmetisch prutswerk. In zijn Citykliniek in Den Haag gebruikte hij voor borstvergrotingen een ‘mamma-navigator’: een experimenteel apparaat wat op een grote kitspuit leek. Daarmee spoot hij de implantaten in.

Zijn manier van werken heeft verminkingen en ernstige infecties opgeleverd bij zijn patiënten. Sinds 2008 meldden zich in totaal 121 voormalig patiënten van G. Tien zaken zijn behandeld tijdens het proces.

Geen schuld

De dokter zei dat het hem niet is opgevallen dat er zo veel patiënten met klachten bij hem terugkwamen. Hij vindt nog steeds dat het niet zijn schuld is, dat alles hem is afgenomen en hij zegt dat hij nergens meer aan het werk komt. Maar inmiddels blijkt dat G. onder een andere naam te vinden is op een website van een Belgische kliniek. Hij zou er niet als arts werken. G. zegt dat hij alleen informatie geeft.

Drie jaar geleden stond G. ook al in de rechtbank. De rechter oordeelde dat de dokter fouten had gemaakt, maar die niet ernstig genoeg waren om te straffen. Het OM eiste toentertijd ook al drie jaar cel en ging tegen de vrijspraak in beroep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.