Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 28 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Wie wordt de nieuwe burgermeester van Amsterdam?

Na het overlijden van de zeer geliefde burgervader Eberhard van der Laan, staat de vacature open voor de positie van beschermheer van de hoofdstad.

„Ik ben Rotterdammer"

Er wordt veel gespeculeerd over de opvolger van van der Laan, toch heerst er nog steeds veel onduidelijkheid. De naam van Alexander Pechtold viel al eerder, maar hij liet aan de Telegraaf weten geen interesse te hebben. „Nee niet de komende ronde. Ik ben trouwens Rotterdammer.” Mediadeskundige Mark Koster liet zaterdag echter aan WNL op Zaterdag weten dat dit net zo goed een rookgordijn kan zijn.

De voorman van D66 liet weten het nog prima naar zijn zin te hebben in Den Haag. Pechtold had echter wel zijn eigen ideeën over de potentiële opvolger van van Der Laan. Hij noemt voormalig GroenLinks leider Femke Halsema. „Een vrouw zou denk ik voor de hoofdstad eens goed zijn”, zei Pechtold. “Ik kan ook andere kwaliteiten van Halsema opnoemen waardoor ze daarvoor geschikt zou zijn.”

https://twitter.com/VALENTINE_O_/status/924247623292391431

https://twitter.com/Sovos62/status/924143111634407425

Gemeenteraadsverkiezingen

Momenteel is wethouder Eric van der Burg de plaatsvervanger van Eberhard van der Laan. Het Parool schrijft dat naar verwachting de commissaris van de Koning, Johan Remkes, snel een waarnemend burgemeester zal benoemen. Pas na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zal de zoektocht naar een nieuwe burgemeester van start gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.