Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 10 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Vrouw huilt: Ze hebben onze kat opgehangen

De Eindhovense Kim Wijgerse kreeg op zondag de schrik van haar leven. Haar kat Amani was vermist en toen bleek opeens dat de kat dood was. Iemand had de kat namelijk opgehangen.

Ze doet bij Omroep Brabant haar verhaal. Ze vertelt dat ze zelf niet durfde te gaan kijken en dat haar vader die taak daarom op zich nam. En hij vond inderdaad haar vermiste katje. „Hij hing aan een strop over de schutting.”

De vader van Wijgerse besloot de politie te bellen. Die zei in eerste instantie langs te komen, maar krabbelde later terug. Daarop besloot de vader Amani zelf los te knippen. „En vervolgens hebben we hem meteen bij ons in de tuin begraven."

Aangifte

Wijgerse heeft woensdag aangifte gedaan bij de politie. Ze wil anderen behoeden voor dergelijk verdriet en wil bovendien niet dat de daders vrijuit gaan. „Ik wil niet dat mensen hiermee wegkomen. Ze hebben onze kat vermoord."

Gelukkig krijgt de Brabantse wel veel steun vanuit de buurt, zo vertelt ze. „We wonen in een nette buurt. En we hebben nog nooit opmerkingen gekregen dat mensen last hadden van onze katten. Iedereen vindt het vreselijk wat er is gebeurd", zegt Kim, "en niemand had verwacht dat zoiets hier zou gebeuren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.