Verdachten mislukte helikopterkaping nog niet gepakt

12 oktober 2017 om 13:54 door ANP
Verdachten mislukte helikopterkaping nog niet gepakt
Onderzoek op de lokatie waar een verdachte door de politie is doodgeschoten. / ANP

Meerdere verdachten die betrokken waren bij het plan om met een helikopter een zware crimineel uit de gevangenis van Roermond te bevrijden, zijn nog voortvluchtig. De politie liet donderdag weten dat er geen nieuwe ontwikkelingen zijn in de zaak. Wel zegt de politie te weten wie de verdachten zijn.

Achtervolging

De politie was vooraf op de hoogte van het plan en wist uitvoering ervan te voorkomen. Na een achtervolging schoot de politie in het Limburgse Roosteren één verdachte dood. Drie andere verdachten werden opgepakt.

Volgens de politie was de helikopterkaping ophanden in Limburg. Maar de politie kwam ook in actie op Kempen Airport bij Budel, in het zuidoostelijke puntje van Noord-Brabant.

Politieactie

Op het kleine vliegveld stonden woensdag twee helikopters. ,,Een aantal rechercheurs is hier met een busje naartoe gekomen'', vertelt een woordvoerster van de directie. ,,Een politieman heeft als stand-in voor mij de betrokkene opgevangen. Hoe het toen precies verder is gegaan heb ik niet gezien, ik had mij teruggetrokken. Maar er is niets heel spannends gebeurd.'' De politie had de directie vooraf geïnformeerd over de actie. Meer details wil de woordvoerster niet kwijt.

De politie wil helemaal niets vertellen over de actie op Kempen Airport. Het is ook onduidelijk of de criminelen op de grond wilden toeslaan, of de helikopter pas in de lucht wilden kapen.

Benaouf A.

De mislukte bevrijdingsactie draaide om een gevangene die is veroordeeld voor een liquidatie in de Amsterdamse onderwereld. Volgens diverse media gaat het om Benaouf A. De politie wil dat bevestigen noch ontkennen. Advocaat Sander Janssen zei donderdag dat hij nog ,,geen enkele officiële berichten of aanwijzingen heeft ontvangen'' dat het inderdaad om A. zou gaan. Hij wilde niet zeggen of hij inmiddels contact heeft gehad met zijn cliënt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!