Binnenland

Toerist (22) fietst in Westerscheldetunnel

Toerist (22) fietst door Westerscheldetunnel

Fietsen door de Westerscheldetunnel is levensgevaarlijk. Foto: ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

8 OKT 2017

Dat Nederland een fietsland is, weten toeristen maar al te goed. Maar sommigen denken dat je écht overal door het land kan toeren met je stalen ros. Zo dacht een Braziliaanse jongen (22) dat het een goed idee was om de Westerscheldetunnel te gebruiken om van Nederland naar België te fietsen.

Levensgevaarlijk

Fietsen door deze zes kilometer lange tunnel is levensgevaarlijk, auto's rijden hier met honderd kilometer per uur doorheen. Toen de Braziliaanse jongen daar dan ook aan het fietsen was, werd dit meteen gemeld aan de tunnelbeheerder, aldus Omroep Zeeland.

De tunnelbeheerder was uiteindelijk niet meer nodig. Een transportauto van de Koninklijke Marechaussee reed toevallig door de tunnel, toen de jongen aan het fietsen was. Ze hebben hem opgepikt, en verderop weer afgezet. De tunnel is in totaal tien minuten afgesloten geweest.

We zouden Nederland niet zijn als de jongen niet op de bon geslingerd werd - de jongen heeft een boete van 140 euro gekregen voor fietsen op een plek waar het niet is toegestaan.

Toerist (22) fietst in Westerscheldetunnel

Fietsen door de Westerscheldetunnel is levensgevaarlijk. Foto: Giphy

BEKIJK OOK


  wow
  user_e2e44eda03cb1b20600ed90108fa3cd7499c87ff_avatar

  Views

  300+

  Gevonden: compleet terras met plantjes en tuinstoel

  Iemand zijn terras kwijt? ©Mark Hofmans

  Foto van 'Jelmer Visser'

  3 UUR

  Veel mensen hebben wel eens een portemonnee of een tas gevonden. Spaarndammer Mark Hofmans kwam echter iets veel ongebruikelijkers tegen toen hij onderweg was naar zijn werk. Onder een brug dreef namelijk een compleet terras met een tuinstoel en plantenbakken.

  Hij deelde zijn bizarre vondst op zijn Facebookpagina om de eigenaar van de drijvende buitenruimte te kunnen achterhalen.


  Views

  300+

  Stemming Eerste Kamer over boerkaverbod uitgesteld. / ANP

  Stemming Eerste Kamer over boerkaverbod uitgesteld

  Bezoekers van de Tweede Kamer gekleed in een niqab op de publieke tribune, voor aanvang van het debat in de Tweede Kamer over gezichtsbedekkende kleding. / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  VANDAAG, 15:54

  De stemming over het gedeeltelijk boerkaverbod in de Eerste Kamer is met een week uitgesteld. Aanleiding hiervoor is het door de senaatsfractie van de SP aangevraagde uitstel om een motie te kunnen indienen.

  Het gaat om een gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende bekleding. Denk aan boerka’s, nikabs, en bivakmutsen. Vorige week bleek in de Eerste Kamer al tijdens de wetsbehandeling dat de VVD, PVV, CDA, CU en SGP voor het voorstel zijn. Met deze partijen zou een meerderheid binnen handbereik liggen. In de Tweede Kamer werd in 2016 al ingestemd met de nieuwe wet.

  Veiligheidsoverwegingen


  Views

  100+

  Koningin Máxima: 'mijn zusje heeft vrede gevonden' / ANP

  Koningin Máxima: 'Mijn zusje heeft vrede gevonden'

  Koningin Maxima geeft een statement over het overlijden van haar zus na een werkbezoek aan het Protonentherapiecentrum in Groningen. / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  VANDAAG, 14:49

  Koningin Máxima sprak dinsdag voor het eerst in het openbaar over haar overleden zus Inés. „Onze enige troost is dat ze nu rust heeft gevonden.”

  De koningin was op bezoek in Groningen waar ze het UMCG Protonentherapiecentrum bezocht. Máxima zei daar over haar zus: „ze was ziek en kon niet genezen.”

  Medeleven


  Views

  200+

  Het wordt een stuk frisser door schaapscheerderskou

  Schaapscheerders gebruikten vroeger de koude dagen in juni om hun schapen te scheren. Foto: ANP

  Foto van 'Johan van Boven'

  VANDAAG, 14:42

  Uitgerekend op de dag van het begin van de astronomische zomer wordt het ineens een stuk kouder. Woensdag kunnen we genieten van een heerlijke zomerse dag, maar donderdag is het plots 10 graden kouder in ons land. Het is allemaal de schuld van de zogenaamde schaapscheerderskou.

  „Die keert bijna elk jaar terug”, zegt Jordi Huirne van Weeronline. „Dat gebeurt medio juni rond het begin van de zomer. Vroeger gebruikten schaapscheerders deze dagen om hun schapen te scheren, zodat de dieren niet verbrandden.”

  Hittegolf


  Views

  300+

  Nederlanders opgepakt na match op IS-wapens. / EPA

  Nederlanders opgepakt na DNA-sporen op IS-wapens

  Franse politie bij het appartement van Réda Kriket. / EPA

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  VANDAAG, 14:04

  De politie heeft drie mannen aangehouden van wie DNA-sporen zijn gevonden op vuurwapens in een schuilplaats van IS in Argenteuil, een voorstad van Parijs. Het gaat om een Groninger (26), een 53-jarige man die vastzit in Zaanstad en een dertigjarige zonder vaste verblijfplaats.

  Twee dagen na de aanslagen in Brussel op 24 maart 2016 ontdekte de politie een IS-appartement in Argenteuil. In de schuilplaats lagen vijf kalasjnikovs, handvuurwapens, 30 kilo explosieven, ontstekers, valse paspoorten, mobiele telefoons en jihadistische geschriften.

  Munitie


  Views

  300+

  Ezel en geit in holst van de nacht op pad op N357

  Gei T. en Eze L. werden door de Friese politie in veiligheid gebracht ©Politie Noordwest Fryslân

  Foto van 'Jelmer Visser'

  VANDAAG, 13:55

  De politie noordwest Fryslan kreeg in de nacht van maandag op dinsdag een melding van twee zeer ongebruikelijke weggebruikers. Het harige duo, bestaande uit een ezel en een geit, begaf zich op de provinciale weg tussen Leeuwarden en Holwerd bij het dorp Blije.

  Viervoetige verdachten


  Views

  400+

  FEBO komt met exclusieve lijn festivalkleding

  Donnie poseert voor 'zijn kerk' ©FEBO

  Foto van 'Jelmer Visser'

  VANDAAG, 11:25

  Een Nederlandser fenomeen bestaat er eigenlijk niet; de snackmuur van de FEBO. Wie heeft er nou niet ooit na een avondje stappen een frikandel, een kroket of een kaassouflee uit de frituurmuur getoverd? Het leverde de FEBO in de jaren een ware cultstatus op, vooral onder uitgaanspubliek. En om de fans tegemoet te komen, lanceren zij dinsdagmiddag een kledinglijn.

  De FEBO bestaat al sinds 1941 ©ANP

  Frituurfans


  Views

  500+

  Streekvervoer gaat voor onbepaalde tijd staken

  Buschauffeurs beginnen een staking voor onbepaalde tijd

  Foto van 'D. van Aken'

  VANDAAG, 09:41

  Buschauffeurs in het hele land leggen maandag 25 juni voor onbepaalde tijd het werk neer. Dat heeft vakbond FNV aangekondigd.

  Hardere acties

  De staking geldt voor bijna al het streekvervoer in Nederland. Het gaat om streekbussen en regionale treinen die niet zullen rijden. Reden van de staking is een lang lopend conflict met de werkgevers over werkdruk en lonen.


  Views

  700+

  Een zieke vrouw meet haar temperatuur op met de thermometer. / ANP

  Hoogste aantal ziekmeldingen sinds 2007

  Hoogste aantal ziekmeldingen sinds 2007. / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  VANDAAG, 09:24

  Het aantal ziekmeldingen is in tijden net zo hoog geweest. De griepepidemie heeft mogelijk tot gevolg gehad dat er sinds 2007 niet meer zoveel mensen ziek thuis zijn gebleven.

  Epidemie

  Uit cijfers van het CBS blijkt er in het eerste kwartaal van 2018 49 op de duizend werkdagen niet zijn volbracht wegens ziekte. Volgens Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het onderzoeksbureau, is de oorzaak van deze uitzonderlijk lange griepepidemie nog onduidelijk.


  Views

  300+

  Duivensport onder druk door roofvogels

  Duivensport onder druk door roofvogels

  Ter illustratie. / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  VANDAAG, 06:52

  Duizenden postduiven in Nederland worden 'vermoord' door sperwers, haviken en slechtvalken. Dat moet stoppen, vinden de postduivenhouders. Hun hobby staat nota bene op de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van Unesco en dreigt nu te verdwijnen.

  „De hele duivensport staat onder druk. Als dit zo doorgaat, bestaat die sport op den duur niet meer”, waarschuwt Vincent Hoogerwerf. Hij is de initiatiefnemer van de petitie die dinsdag aan de Tweede Kamer wordt aangeboden.

  Petitie


  Views

  700+

  Er komt (waarschijnlijk) een nieuwe klimaatwet aan

  Er komt (waarschijnlijk) een nieuwe klimaatwet aan

  De klimaatwet is een voorstel dat in 2015 door Jesse Klaver (link) en Diederik Samsom werd gedaan. / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  VANDAAG, 06:31

  De onderhandelingen over een nieuwe klimaatwet verlopen voorspoedig. Er is zicht op een akkoord tussen maar liefst zeven fracties in de Tweede Kamer, goed voor 113 zetels. Dat melden bronnen in Den Haag, schrijft Trouw.

  De klimaatwet is een idee van PvdA en GroenLinks. In 2015 presenteerden Diederik Samsom en Jesse Klaver hun plan voor harde, afrekenbare milieudoelen. Belangrijk is vooral, vinden de twee partijen, dat de CO2-reductie wettelijk wordt vastgelegd. ChristenUnie, SP en D66 sloten zich vervolgens bij het initiatief aan.

  Voor de zomer


  Views

  600+

  Leidse studenten vinden skeletten uit zevende eeuw. / ANP

  Leidse studenten vinden skeletten uit zevende eeuw

  Skeletten opgegraven in Arnhem in 2017. / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  Leidse studenten hebben maandag bij archeologische opgravingen een bijzondere ontdekking gedaan. De studenten archeologie waren bezig aan een practicum toen een van de studenten de graven ontdekte.

  Goede staat

  In de graven werden de skeletten van twee jonge mannen aangetroffen. Beiden zijn begraven in een grafkist. Het ene skelet is gevonden met een kort zwaard aan een gordel, het tweede met diverse kledingspelden, een gordel met grote gesp en nog een brok metaal. De graven werden allebei in goede staat aangetroffen.


  Views

  1k+

  3FM-dj rekent af met vieze, nachtelijke apper

  Foto: ANP

  Foto van 'E.Westland'

  GISTEREN

  NPO 3FM-dj Vera Siemons heeft in haar nachtprogramma keihard afgerekend met een man die vervelende appjes naar de studio stuurde. Peter stuurde teksten als: „Ik ben aan het rukken en zoveel mogelijk sperma uit mijn ballen aan het krijgen.”

  Siemons was er niet van gediend en besloot Peter op te bellen om hem dat eens haarfijn duidelijk te maken.


  Views

  1k+

  'Gezellige' motorclubs dolblij met verbod Satudarah

  De rechter heeft motorclub Satudarah verboden en ontbonden. Foto: ANP

  Foto van 'Johan van Boven'

  GISTEREN

  Toen Anita Dieters maandagochtend van haar man hoorde dat de rechter motorclub Satudarah heeft verboden en ontbonden, kon ze een glimlach niet onderdrukken. „Hartstikke mooi”, zei de voorzitter van motorclub Motovatie uit Naarden, toen ze het nieuws vernam. „Er zijn in Nederland heel veel motorclubs die maar één doel hebben en dat is mooie toertochten rijden. Dat wordt soms verpest door twee van die clubs”, verwijst ze naar Bandidos en Satudarah, die beide verboden zijn door de rechter.

  „Dat is zo ontzettend jammer. Het gebeurt wel eens dat we een weekje in het buitenland zijn en dat we dan worden geweigerd in een hotel of restaurant, omdat we een motorclub club zijn. Maar we zijn niet allemaal gajes. We krijgen dan te horen dat er geen plek is, terwijl er nog genoeg ruimte voor ons blijkt te zijn.”

  Hells Angel


  Views

  1k+

  Overijssels paard mishandeld met flinke snee

  Overijssels paard heeft flinke snee na mishandeling

  De politie zoekt getuigen die tot de dierenbeul kunnen leiden / Foto: ANP

  Foto van 'E.Westland'

  GISTEREN

  Triest nieuws uit het Overijsselse Wanneperveen. Iemand heeft daar een paard met een mes mishandeld. „Pas goed op: er loopt hier in de buurt een sadistische en gestoorde gek rond.”

  Het dier heeft een flinke snee bij haar achterste. „Ze is door de dierenarts behandeld en met haar kont komt het gelukkig weer goed”, schrijft Berta Liezen op Facebook.

  Het AD sprak met Berta’s vader, Wout Liezen, die de wond bij zijn paard Charming ontdekte. „Die machteloosheid, je kunt niks doen om de paarden te beschermen. Binnen zetten in de zomer is geen optie”, vertelde hij tegen de krant.


  Views

  700+

  Foto: ANP

  OM eist 10 jaar cel tegen moeder 8-jarige Sharleyne

  OM eist tien jaar celstraf tegen moeder 8-jarige Sharleyne

  Foto van 'E.Westland'

  GISTEREN

  De 38-jarige moeder van Sharleyne, het meisje dat in 2015 vermoedelijk van een flatgebouw werd geduwd, is volgens het Openbaar Ministerie (OM) verantwoordelijk voor de dood van haar dochter. Het OM eist tien jaar celstraf tegen Héléne J. uit Hoogeveen wegens doodslag.

  Ook moet Héléne, als het aan het OM ligt, 30.000 euro schadevergoeding betalen aan Victor Remouchamps, de vader van Sharleyne.

  BEKIJK OOK


  Views

  1k+

  Di-Rect na afzegging tóch op Pinkpop!

  Di-Rect na afzegging tóch op Pinkpop!

  Di-Rect op Pinkpop. Foto: ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  17 JUN 2018

  Di-Rect kreeg gisteravond een grote verrassing. De Haagse band werd gevraagd zondag op te treden op Pinkpop, als vervanging van The Kooks dat vanwege een zieke frontman af moest zeggen. De band twijfelde geen moment en genoot met volle teugen.

  Langgekoesterde wens


  Views

  2k+

  Lichaam vermiste Joris (26) gevonden in gracht

  Lichaam vermiste Joris (26) gevonden in gracht

  Lichaam vermiste Joris (26) gevonden in gracht

  Foto van 'metronieuws'

  17 JUN 2018

  Het lichaam van Joris Lenselink (26) is gevonden in de Amsterdamse grachten. Duikers van de brandweer hebben het lichaam in het water bij de Groenburgwal gevonden. Joris was sinds vrijdagavond vermist.

  De gracht

  Lenselink was vrijdagavond met collega's een borrel gaan drinken in café De Sluyswacht. Daar is hij rond 23.00 uur vertrokken, en sindsdien was er geen contact meer met hem.


  Views

  2k+

  Vrouw (86) zit 9 uur vast in convectorput

  Vrouw (86) zit 9 uur vast in convectorput

  De brandweer kon de vrouw redden / Omroep Brabant - Dave Hendriks

  Foto van 'metronieuws'

  17 JUN 2018

  Een bejaarde vrouw heeft zaterdag negen uur lang vast gezeten in haar huis in Eindhoven. Ze was vast komen te zitten in de convectorput, een soort radiator.

  Tijdens het schoonmaken

  Haar dochter vertelt aan Omroep Brabant dat de vrouw de convectorput aan het schoonmaken was, maar toen klem kwam te zitten met haar schouder.


  Views

  2k+