Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 8 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Toerist (22) fietst door Westerscheldetunnel

Dat Nederland een fietsland is, weten toeristen maar al te goed. Maar sommigen denken dat je écht overal door het land kan toeren met je stalen ros. Zo dacht een Braziliaanse jongen (22) dat het een goed idee was om de Westerscheldetunnel te gebruiken om van Nederland naar België te fietsen.

Levensgevaarlijk

Fietsen door deze zes kilometer lange tunnel is levensgevaarlijk, auto’s rijden hier met honderd kilometer per uur doorheen. Toen de Braziliaanse jongen daar dan ook aan het fietsen was, werd dit meteen gemeld aan de tunnelbeheerder, aldus Omroep Zeeland.

De tunnelbeheerder was uiteindelijk niet meer nodig. Een transportauto van de Koninklijke Marechaussee reed toevallig door de tunnel, toen de jongen aan het fietsen was. Ze hebben hem opgepikt, en verderop weer afgezet. De tunnel is in totaal tien minuten afgesloten geweest.

We zouden Nederland niet zijn als de jongen niet op de bon geslingerd werd – de jongen heeft een boete van 140 euro gekregen voor fietsen op een plek waar het niet is toegestaan.

Toerist (22) fietst in Westerscheldetunnel
Fietsen door de Westerscheldetunnel is levensgevaarlijk. Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.