Toerist (22) fietst door Westerscheldetunnel

8 oktober 2017 om 15:19 door Rosan de Vos
Toerist (22) fietst door Westerscheldetunnel
Fietsen door de Westerscheldetunnel is levensgevaarlijk. Foto: ANP

Dat Nederland een fietsland is, weten toeristen maar al te goed. Maar sommigen denken dat je écht overal door het land kan toeren met je stalen ros. Zo dacht een Braziliaanse jongen (22) dat het een goed idee was om de Westerscheldetunnel te gebruiken om van Nederland naar België te fietsen.

Levensgevaarlijk

Fietsen door deze zes kilometer lange tunnel is levensgevaarlijk, auto's rijden hier met honderd kilometer per uur doorheen. Toen de Braziliaanse jongen daar dan ook aan het fietsen was, werd dit meteen gemeld aan de tunnelbeheerder, aldus Omroep Zeeland.

De tunnelbeheerder was uiteindelijk niet meer nodig. Een transportauto van de Koninklijke Marechaussee reed toevallig door de tunnel, toen de jongen aan het fietsen was. Ze hebben hem opgepikt, en verderop weer afgezet. De tunnel is in totaal tien minuten afgesloten geweest.

We zouden Nederland niet zijn als de jongen niet op de bon geslingerd werd - de jongen heeft een boete van 140 euro gekregen voor fietsen op een plek waar het niet is toegestaan.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!