In het nieuws

Likeability of 3

‘Sleepover’ op Amsterdam Centraal voor nachttreinen

Sleepover op Amsterdam Centraal zaterdag. Foto: Colourbox

Foto van 'Anne-Fleur Pel'

19 OKT 2017

Vooral in het weekend vertrekken de treinen veel te vroeg en op het bestaande nachtnet zijn te weinig steden aangesloten. Om hiertegen in protest te komen wordt er zaterdag tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) een ’sleepover’ gehouden op Amsterdam Centraal.

Met dit initiatief willen Rover Jong en Jongeren Milieu Actief aandacht vragen voor hun wens voor meer nachttreinen. Ze roepen reizigers op om met ze mee te doen. Want het zou zomaar kunnen dat zij er zaterdag op het station na een hele avond dansen op ADE achter komen dat de laatste trein naar huis al vertrokken is.

'Te weinig verbindingen bij nachtnet'

„Doordat de laatste treinen behoorlijk vroeg vertrekken is voor velen het feest te vroeg afgelopen, terwijl anderen ’s nachts helemaal niet meer per trein thuis komen. Simpelweg omdat het nachtnet niet genoeg verbindingen heeft”, stellen de jongeren van Rover en Jongeren Milieu Actief. „Daarnaast zitten tijdens dit soort grote evenementen alle betaalbare hotels in Amsterdam al lang vol waardoor we maar één optie hebben: een slaapfeestje op het station!”

BEKIJK OOK


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Views

  200+

  Onderzoek naar straling spoorwegovergang Oss

  Onderzoek naar straling spoorwegovergang Oss

  Onderzoek naar straling spoorwegovergang Oss. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  3 UUR

  De elektromagnetische straling van de spoorwegovergang in Oss wordt onderzocht door De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Donderdagochtend kwamen hier vier kinderen om bij een ongeluk met een stint. Mogelijk heeft die straling de stint beïnvloed.

  Na het dodelijke ongeluk maakten meer gebruikers melding van storingen met de stint nabij een overweg. „Dat is voor ons de reden om de wisselwerking te onderzoeken tussen de elektromagnetische straling van de spoorweginstallatie en de stint", zegt Frank Wassenaar van het ILT, „Wij willen alles uitsluiten".

  Eerder al liet de politie weten dat onderzocht wordt of de stint op hol is geslagen. De stint is een elektrisch wagentje waar de bestuurder achterin staat om zo goed zicht te hebben op de kinderen. Er worden zo'n tien kinderen in vervoerd. In Nederland rijden er zeker 3000 stints rond. De meeste stints worden gebruikt in de kinderopvang en mogen rijden met een snelheid tot wel 17 kilometer per uur.


  Views

  200+

  Vader waarschijnlijk dader in drama Papendrecht

  Vader waarschijnlijk dader in drama Papendrecht

  Vader waarschijnlijk dader in drama Papendrecht. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Bij het gezinsdrama in Papendrecht heeft de vader waarschijnlijk zijn vrouw en twee kinderen om het leven gebracht. Dat meldt de politie op basis van de eerste onderzoeksresultaten.

  Er zijn sterke aanwijzingen dat de 32-jarige man zijn vrouw van 32 en zijn kinderen (een jongen van vier en een meisje van zes) heeft gedood en vervolgens zichzelf van het leven heeft beroofd.

  Brand


  Views

  400+

  Urban Winery: zonneschijn en heel veel wijn!

  #bringthesunshine! Zonnebloemen en wijn bij de Urban Winery die dit weekend te bezoeken is / Foto: ©Presstigieux

  In samenwerking met Lindeman’s

  22 SEP 2018

  Voor alle wijnminnenden onder ons die zin hebben in wijn, ontspanning en sunshine is er dit weekend (tot en met zondag 23 september) de Urban Winery, met een winetasting en Mindful Drinking, waarna de wijn nóg beter smaakt.

  Urban winery?


  Views

  1k+

  Hilary Duff geeft stalker lik op stuk en filmt dit

  Hilary Duff geeft stalker lik op stuk en filmt dit

  Hilary Duff geeft stalker lik op stuk en filmt dit. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  De hoogzwangere Hilary Duff is de paparazzi kotsbeu. Dat maakt ze duidelijk in een filmpje op haar Instagram-account. Ze verzoekt de fotograaf vriendelijk haar niet meer te volgen.

  ‘Ik heb hem vriendelijk gevraagd te vertrekken'

  „Deze man was vanmorgen bij de voetbalwedstrijd van mijn zoon en volgde me naar het huis van mijn zus en naar de supermarkt. Ik heb hem vriendelijk gevraagd om te vertrekken, maar hij stalkt me nu al uren", klinkt het.


  Views

  400+

  Kan een smartphone je digitale zakelijke partner zijn?

  Een smartphone die ook je digitale zakenpartner is

  In samenwerking met Huawei

  18 SEP 2018

  Speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze young professional: de nieuwste Mate 20 lite smartphone van Huawei. De vraag of je smartphone ook je digitale zakenpartner kan zijn kan met deze serie direct met ‘ja’ worden beantwoord. Die young professionals hebben uiteraard te maken met tal van zakelijke partners in levenden lijve, maar zij hebben er nu ook een digitale ‘collega’ bij.

  Nu al in Nederland

  Werd eerder dit jaar de Huawei P20 Pro gelanceerd (de smartphone met tal van bijzondere fotografiemogelijkheden), onlangs was het op consumentenelektronicabeurs de beurt aan de Mate 20 lite. Met de woorden ‘ideale combinatie van beauty & brains, met kracht, functionaliteit en fotografie in een strak en eigentijds zakenjasje’ werd het nieuwe pronkstuk uit Azië gelanceerd.


  Views

  3k+

  Deze man haalt geld op door middagdutjes met katten

  Deze man haalt geld op door middagdutjes met katten

  Slapend de wereld verbeteren, klinkt dat niet als muziek in je oren? Foto: Facebook/Safe Haven Pet Sanctuary Inc.

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Slapend de wereld verbeteren, klinkt dat niet als muziek in je oren? Het is in ieder geval niet onmogelijk, zo blijkt uit het verhaal van de Amerikaanse Terry Lauerman (75). Door middagdutjes te doen met katten, haalde hij een enorm bedrag op voor een asiel.

  Vrijwilligerswerk

  Lauerman gaat iedere dag naar het kattenasiel, in het Amerikaanse plaatsje Green Bay, waar hij vrijwilliger is. Gemiddeld brengt hij daar drie uur per dag door. Hij borstelt en knuffelt katten, maar wil er af en toe nog eens bij in slaap vallen.


  Views

  400+

  Al meer dan 200.000 euro voor slachtoffers Oss

  Al meer dan 200.000 euro voor slachtoffers Oss

  Al meer dan 200.000 euro voor slachtoffers Oss. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Voor de slachtoffers in Oss is er al meer dan 200.000 euro ingezameld. Afgelopen vrijdag startte Nick Nietveld een inzamelingsactie, met als doel om 60.000 euro op te halen.

  Waar gaat het geld naartoe?

  Het geld is bedoeld voor de uitvaart van de vier omgekomen kinderen en aanpassingen in het het huis van het meisje en de begeleidster die zwaargewond in het ziekenhuis liggen. Dit alles zodat de nabestaanden en slachtoffers niet ook nog financieel zwaar getroffen worden.


  Views

  400+

  Vrouw brandt huis af om diefstal te verdoezelen

  Foto: David Legreve

  Foto van 'Bregje Simons'

  GISTEREN

  In het Belgische Mechelen zit een 47-jarige vrouw vast op verdenking van diefstal en brandstichting. De vrouwe werkte als schoonmaakster en had in het huis waar ze poetste iPads en laptops gestolen. Om dat te verdoezelen nam ze een drastisch besluit: ze stak het huis in brand.

  Eerder deze maand wist de recherche van de Mechelse politie het verhaal te ontrafelen. „Er rees een vermoeden, daarom hadden we een branddeskundige ter plaatse gestuurd", vertelt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. „Hij bevestigde het vermoeden van de recherche." Niet veel later werd de schoonmaakster van de woning aangewezen als dader. „Er waren ernstige aanwijzingen dat de vrouw de brand had aangestoken. Dit omdat ze als laatste gezien was in de woning voor de brand", aldus Claessens aan het AD.

  Onbewoonbaar


  Views

  700+

  'Foute' zin John Ewbank krijgt plekje in Van Dale

  Foto: ANP

  Foto van 'Bregje Simons'

  GISTEREN

  De beruchte zin 'De dag die je wist dat gaat komen is eindelijk hier', geschreven door componist John Ewbank, krijgt een vermelding in De Dikke Van Dale. En dat terwijl de componist vijf jaar geleden nog aardig onder vuur kwam te liggen om diezelfde zin: ,,Dit had ik niet zien aankomen'', reageert Ewbank.

  De zin komt uit het Koningslied, geschreven ter ere van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Ewbank kreeg in 2013 het verwijt dat de bewuste zin volgens critci taalkundig niet klopte. Des te grappiger vindt de componist, die zijn lied uiteindelijk terugtrok, de bijzondere vermelding.

  Ongebruikelijk, maar niet fout


  Views

  900+

  Een stilte-uurtje in de AH: winkelen zonder prikkels

  Foto: ANP

  Foto van 'Bregje Simons'

  GISTEREN

  Boodschappen doen zonder al te veel prikkels om je heen? Vanaf dinsdagochtend kan dat bij de Albert Heijn in Sint-Michielsgestel, zij beginnen namelijk met een stilte-uurtje. Dat uurtje is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld autisme of anderen die (over)gevoelig zijn voor prikkels, zodat zij rustig hun boodschappen kunnen doen.

  Het idee komt overwaaien uit Engeland, vertelt Eva Mennes, assistent-bedrijfsleider van het Brabantse filiaal. Voor zover bekend is het voor het eerst dat een Nederlandse supermarkt rekening houdt met klanten met autisme. Tussen 08.00 en 09.00 zijn er geen hinderlijke geluiden te horen. De achtergrondmuziek en kassageluiden gaan uit, de lichten worden gedimd. Ook zijn geen vakkenvullers actief.

  Storende prikkels


  Views

  1k+

  Om deze reden houden we van de herfst

  Waarom houden we van de herfst? / Unsplash

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Nu de zomer achter ons ligt en de bladeren van de bomen beginnen te vallen, kunnen we met veel enthousiasme weer uitkijken naar de gezelligheid van de herfst. Maar is nog een reden waarom we zo dol zijn op dit seizoen.

  Sociologe Kathryn Lively geeft in The Huffington Post een wetenschappelijke verklaring voor onze liefde voor de herfst. Volgens haar heeft het met onze kindertijd te maken. Het seizoen doet je denken aan de start van het schooljaar waarbij alles nieuw was en je een gezonde spanning had.

  Meer stabiel


  Views

  600+

  Aantal tijgers in Nepal verdubbeld

  Meer tijgers in Nepal. / Unsplash

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  Nepal lijkt het eerste land ter wereld te worden dat de zogeheten TX2-doelstelling haalt: een verdubbeling van de wildetijgerpopulatie in 2022. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) maakte zondag bekend dat sinds 2009 het aantal tijgers in de Himalayastaat gegroeid is van 121 naar 235 tijgers.

  De TX2-doelstelling is een afspraak die de dertien landen waar tijgers in het wild voorkomen in 2010 met elkaar maakten. Volgens de Chinese kalender is 2022 het jaar van de tijger.

  Politieke wil


  Views

  700+

  Dronken automobilist vast voor poging doodslag

  Dronken automobilist vast voor poging doodslag. / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  In Rotterdam kon een 32-jarige motoragent zaterdagavond opgelucht ademhalen, nadat de bestuurder van een personenauto op hem in probeerde te rijden.

  Een 29-jarige inwoner van de havenstad kon later worden aangehouden op verdenking van poging doodslag. Bij zijn aanhouding was hij dronken, had drugs gebruikt en gedroeg zich zeer agressief naar de politie toe.

  Onverantwoordelijk rijgedrag


  Views

  800+

  Bedrijf verdient 20.000 euro aan inzamelactie Oss

  Bezoekers komen aan bij de Grote Kerk voor de dienst ter nagedachtenis aan de vier omgekomen slachtoffers van het spoorwegongeval, hun nabestaanden en de gewonden. Verschillende gebedshuizen openden deze dag de deuren. / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  De site doneeractie.nl heeft tot nu toe 20.000 euro aan gulle giften ontvangen voor de slachtoffers van het bakfietsongeval in Oss. Het bedrijf doet niet geheimzinnig over de manier waarop, maar vermeldt op de site hoe deze verdiensten tot stand zijn gekomen. Zo rekent de site gemiddeld zes procent van de opbrengt aan commissie, en 85 cent per donatie aan transactiekosten.

  Korting

  „Maar ik krijg korting” aldus Nick Nietveld, initiatiefnemer van de inzamelingsactie aan het Eindhovens Dagblad. „De exacte bedragen mag ik niet noemen. Daarover zijn we ook nog in overleg. Ze zijn heel loyaal.


  Views

  1k+

  Nederlandse ambassadeur op matje geroepen in Iran

  Schutters openden zaterdag het vuur tijdens een militaire parade. / AFP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  De Nederlandse ambassadeur is zaterdagavond, samen met de diplomatieke vertegenwoordigers van Denemarken en het Verenigd Koninkrijk, door Iran beschuldigd van het verlenen van onderdak aan buitenlandse oppositiepartijen.

  Vuur bij militaire parade

  De beschuldigingen komen nadat schutters zaterdag het vuur hadden geopend tijdens een militaire parade in de stad Ahvaz. Bij de aanslag kwamen zeker 25 mensen om en raakten ruim vijftig mensen gewond.


  Views

  800+

  Orka Morgan bevallen op Tenerife

  De jonge orka in het Dolfinarium in Harderwijk, waar hij sinds woensdag wordt verzorgd nadat hij werd gevangen op de Waddenzee (2010). / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Orka Morgan, die in juni 2010 zwaar ondervoed in de Waddenzee werd aangetroffen, is in een zeepark op Tenerife bevallen van een kalfje. Het park, Loro Parque, heeft laten weten dat moeder en kind het goed maken.

  Opgevangen

  Experts van het dolfinarium in Harderwijk redde het dier destijds van zee, waarna er een discussie uitbrak over de toekomst van het dier. Er ontstond een Orka Coalitie die de vrijlating van Morgan eiste. Uiteindelijk werd door een groep wetenschappers de conclusie getrokken dat dat niet mogelijk was.


  Views

  1k+

  Herdenking ongeluk Oss op 8 oktober

  Herdenking ongeluk Oss op 8 oktober

  De gedenkplaats bij de spoorwegovergang / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  22 SEP 2018

  De herdenking van het treindrama in Oss afgelopen donderdag, vindt op 8 oktober plaats. Dat heeft de gemeente Oss bekend gemaakt.

  Van slag

  Meer informatie over de bijeenkomst wordt later bekend gemaakt. Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans laat weten geschrokken en enorm van slag te zijn. „Wij leven mee met alle families, de school, de kinderopvang en alle andere betrokkenen. De wereld staat stil." Ze stak een kaars aan voor de slachtoffers in een kerk in Oss. „Als je ergens geen woorden voor hebt, steek je het licht aan."


  Views

  1k+

  Kinderdagverblijf Oss nog een week dicht

  Kinderdagverblijf Oss nog een week dicht

  Bloemenzee bij de spoorwegovergang waar het ongeluk gebeurde / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  22 SEP 2018

  Kinderdagverblijf Okido in Oss blijft nog een week dicht. Dit naar aanleiding van het treindrama van donderdagochtend. Eerder was het de bedoeling dat er maandag weer kinderen opgevangen zouden worden, maar daar wordt toch vanaf gezien.

  Verantwoordelijkheid

  De vijf kinderen en de begeleidster die betrokken waren bij het ongeluk in Oss, kwamen van Okido vandaan. Donderdag botste de begeleidster met een stint met de kinderen erin op een trein. Vier kinderen kwamen daarbij om. De begeleidster en een ander kind raakten zwaargewond en liggen nog altijd in het ziekenhuis.


  Views

  1k+

  Vrijwilliger haalt slapend geld op voor asiel

  Vrijwilliger haalt slapend geld op voor asiel

  Terry aan het slapen met een kat / Safe Haven Pet Sanctuary

  Foto van 'metronieuws'

  22 SEP 2018

  Een 75-jarige vrijwilliger van de Safe Haven Pet Sanctuary gaat viral in Amerika en zorgt daarmee voor veel extra geld voor het asiel. De man ligt op foto's te slapen met de asielkatten.

  Slapen

  De senior komt iedere dag in het asiel, om de katten te aaien. Op een dag stond hij voor de deur en stelde zichzelf voor. Hij zei te houden van katten borstelen en dat is precies wat hij nu iedere dag doet. Af en toe valt hij in slaap, maar dat vinden ze niet erg bij het asiel. „Terry is een geweldige vrijwilliger!" Wanneer Terry weer wakker wordt, pakt hij gewoon een ander katje om weer te aaien.


  Views

  1k+