‘Sleepover’ op Amsterdam Centraal voor nachttreinen

19 oktober 2017 om 11:45 door Anne-Fleur Pel
‘Sleepover’ op Amsterdam Centraal voor nachttreinen
Sleepover op Amsterdam Centraal zaterdag. Foto: Colourbox

Vooral in het weekend vertrekken de treinen veel te vroeg en op het bestaande nachtnet zijn te weinig steden aangesloten. Om hiertegen in protest te komen wordt er zaterdag tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) een ’sleepover’ gehouden op Amsterdam Centraal. 

Met dit initiatief willen Rover Jong en Jongeren Milieu Actief aandacht vragen voor hun wens voor meer nachttreinen. Ze roepen reizigers op om met ze mee te doen. Want het zou zomaar kunnen dat zij er zaterdag op het station na een hele avond dansen op ADE achter komen dat de laatste trein naar huis al vertrokken is. 

'Te weinig verbindingen bij nachtnet'

„Doordat de laatste treinen behoorlijk vroeg vertrekken is voor velen het feest te vroeg afgelopen, terwijl anderen ’s nachts helemaal niet meer per trein thuis komen. Simpelweg omdat het nachtnet niet genoeg verbindingen heeft”, stellen de jongeren van Rover en Jongeren Milieu Actief. „Daarnaast zitten tijdens dit soort grote evenementen alle betaalbare hotels in Amsterdam al lang vol waardoor we maar één optie hebben: een slaapfeestje op het station!”

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!