Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

School Sliedrecht dicht voor onderzoek vloer

Een schoolgebouw in Sliedrecht waarin onder meer een basisschool en een school voor speciaal onderwijs zijn gevestigd, gaat twee dagen dicht in verband met onderzoek naar de betonvloerconstructie. Dat heeft de gemeente Sliedrecht zondag laten weten.

Leerlingen en docenten kunnen die dagen niet naar school. Uit een inventarisatie van de gemeente bleek dat in het gebouw van de brede school Baanhoek dezelfde vloerconstructie is toegepast als in de ingestorte parkeergarage in Eindhoven.

Maatregelen

Op basis van een eerste technisch onderzoek blijkt dat er geen acute maatregelen nodig zijn. Het onderzoek is echter nog niet afgerond. De gemeente wil geen enkel risico nemen en heeft daarom besloten het gebouw in ieder geval nog twee dagen te sluiten in afwachting van de resultaten.

Het gebouw in de wijk Baanhoek-West is sinds september 2016 open. In het land zijn al meer gebouwen als mogelijk onveilig aangemerkt. Die staan onder meer in Rotterdam, Zwolle, Hoeven, Krimpen aan den IJssel, Alkmaar, Vlissingen en Sas van Gent.

Eindhoven

Eind mei stortte een parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport in. Uit onderzoek bleek dat sprake was van een constructiefout in de vloer. In Nederland staan mogelijk honderd tot 150 gebouwen met zulke vloeren, meldde Branchevereniging VN Constructeurs eerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.