Petitie om dood Anne Faber massaal getekend
Likeability of 5

Petitie om dood Anne Faber: 'Het volk is boos'

Het lichaam van Anne Faber werd na een uitgebreide zoekactie gevonden in de omgeving van het Bulderpad in Zeewolde. Foto: ANP.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

Jurgen van der Hoeven

13 OKT 2017

Hoe kon Michael P. vrij rondlopen? Het is een vraag die de afgelopen dagen al meerdere malen is gesteld, maar de roep om een antwoord lijkt na het vinden van het lichaam van Anne Faber alleen maar luider te worden. Een moeder van drie dochters is een petitie gestart waarin wordt geëist onderzoek te doen naar het „falend rechtssysteem in de zaak van Michael P".

Roep om antwoorden

De 25-jarige Faber begon op vrijdagavond 29 september aan een lange fietstocht, maar verdween van de radar. Maandag werd de 27-jarige Michael P. aangehouden bij Altrecht in Den Dolder, een kliniek voor forensische psychiatrie. Hij zat daar wegens een dubbele verkrachting en enkele roofovervallen. Berouw toonde hij nooit. Dat hij desondanks de vrijheid had zich buiten de kliniek te vinden, is voor veel mensen onbegrijpelijk.

Een vrouw besloot na de vondst van het lichaam van Faber een petitie te starten: „Wij roepen hen die verantwoordelijk zijn, o.a. het ministerie van Veiligheid en Justitie, ter verantwoording en eisen een verklaring", zo schrijft ze. „Wij eisen een verandering van de wet op het gebied van zedendelicten zodat dit nooit meer kan gebeuren. Het volk is boos en zit vol afschuw!”

Handtekeningen

Vrijdagochtend hebben al ruim 70.000 mensen de petitie getekend. Rond het middaguur lag het aantal handtekeningen al boven de 150.000. Een onderzoek naar de kliniek komt er sowieso. Stef Blok, minister van Veiligheid en Justitie, had in een eerder stadium al aangegeven de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gevraagd te hebben onderzoek te doen naar de instelling.

Een grootschalige zoekactie in Zeewolde leidde donderdag uiteindelijk tot de vondst van het lichaam. Verdachte Michael P. heeft daar gewoond. Hij lichtte de politie zelf in over de locatie waar het lichaam van de 25-jarige Faber lag.

Impressie van de verdachte Michael P.


loveloldislike
user_68e7459261367b4ec9ce19c83eee16fe9b34efce_avataruser_cc7910a0ce1139916db1f9b0faa654e3ad38701d_avataruser_4c9e7c9767efd2133368b982db54718320a7451b_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

2k+

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Ook de hulpdiensten konden de levens van de kinderen niet redden. / ANP Ginopress

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Door een ongeluk op de Sloeweg Noord in Vlissingen zijn dinsdagochtend twee kinderen om het leven gekomen. Een driejarige jongen uit Hulst overleed ter plekke. Het vijfjarige zusje van de peuter bezweek later aan haar verwondingen. Het meisje was met een traumahelikopter zwaargewond naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

De auto waarin zij zaten kwam op de andere weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De dertigjarige moeder, die de auto bestuurde, is ook naar het ziekenhuis gebracht. Ook de mannelijke bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Het incident vond plaats in de grot waar de leeuwen slapen. Daar hangen geen camera's. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

2 UUR

Een leeuw in het Nederlandse Burgers' Zoo heeft een leeuwin voor de ogen van bezoekers doodgebeten. Dat meldt Omroep Gelderland.

De dieren zouden volgens bezoekers achter elkaar aan hebben gerend en hebben gebruld naar elkaar. Daarna ontstond er een gevecht tussen de twee dieren in de grot waar de leeuwen normaal slapen.

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

Wie het virus installeert, stuurt zonder het te weten zijn bank- en creditcardgegevens naar de hackers. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

3 UUR

Al 40.000 Nederlands hebben dinsdag een gevaarlijke link toegestuurd gekregen die een virus kan installeren. De link stond in een mail die afkomstig zou zijn van DHL of PostNL.

In de mails staat dat er een pakket naar je onderweg is en dat je alleen je gegevens hoeft te controleren, zodat het pakketje naar het juiste adres verzonden wordt.

Camera videoWaarom staken jullie, vragen Finn en Abel

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

3 UUR

De tweeling Finn en Abel Schomaker interviewde directeur Peter de Hart van hun school De Werf in Zaandijk.

Jaarlijks kindervragenuur in Tweede Kamer

Elk jaar een vragenuur voor kinderen ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 16:12

De Tweede Kamer stemde bijna unaniem in met het invoeren van een vragenuurtje speciaal voor kinderen. Alle partijen, behalve het Forum voor Democratie, willen scholieren een keer per jaar de kans geven om naar de Tweede Kamer te komen. Hier kunnen zij vragen te stellen aan bewindspersonen. Dit meldt het ANP. 

'Ik denk dat we nog gelukkiger kunnen worden'

Wat is geluk? Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

VANDAAG, 15:14

In de afgelopen 25 jaar is onze kwaliteit van leven over het algemeen beter geworden. We worden ouder, hebben een hoger opleidingsniveau en meer te besteden. We voelen ons gelukkiger, blijkt uit de cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau: 85 procent van de Nederlanders noemt zichzelf gelukkig en welvarend.

Maar wat is geluk nu eigenlijk en verschilt de definitie van dit begrip per generatie? Aan het woord een 22-jarige, een 48-jarige en een 75-jarige die er verstand van hebben.

Likeability of 3

Sloterdijk - Enschede in de sneeuw: zes uur onderweg

Amsterdam Sloterdijk - Enschede, 6 uur ©Jelmer Visser

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 12:20

Ondanks alle oproepen om thuis te werken, collega's die me voor gek verklaarden en het zeer slechte track record van de NS als er sneeuw valt, besloot ik toch om tijdens het weeralarm op de redactie van Metro te gaan werken. Van Enschede naar Amsterdam Sloterdijk; wat kan er misgaan? Nou veel. Op de heenreis was er weinig aan de hand, maar over de terugreis heb ik maar liefst zes uur gedaan. Gelukkig had ik mijn camera mee om winterse beelden te schieten.

Mijn uitzicht voor ik vertrok aan de barre tocht ©Jelmer Visser