Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 25 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Overvaller weggejaagd door heldhaftige klant

Waarom bang zijn als je ook alert kunt zijn? Klanten van de Albert Heijn aan de Hildo Kropstraat in Den Haag hebben een heldendaad verricht: ze hebben een overvaller de stuipen op het lijf gejaagd. Dinsdagavond werd de supermarkt overvallen door een 47-jarige gewapende man met gezichtsbedekking. Maar toen de man in de supermarkt eiste dat iedereen zou gaan liggen, zei een 38-jarige vrouw: „Ik ga dat niet doen voor jou, met je neppistool."

Boontje komt om zijn loontje

De vrouw gaf de overvaller vervolgens een keiharde trap tegen zijn knieschijf. Een andere klant, die zich in de eerste instantie bij de kassa schuil hield, kwam ook nog even haar bijdrage leveren: ze gooide allerlei snoepjes naar de overvaller. Hij sloeg vervolgens op de vlucht, aldus Omroep West.

Je dacht dat de twee supermarktklanten misschien genoeg heldendaden hadden verricht, maar ze waren nog niet klaar met de crimineel. Toen hij op de vlucht sloeg, zijn ze hem achtervolgd. Eenmaal buiten had de 38-jarige vrouw een scooterrijder aangehouden, en zijn ze achter de man aangereden.

Ze zagen hoe de man zich in de bosjes wist te verstoppen. De vrouw belde vervolgens de politie en gaf de locatie van de overvaller door. Hulde, hulde!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.