Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 11 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Michael P. zat vast in een ‘drugshol’

De kliniek waar Michael P. in verbleef, zou een ‘gevaarlijk drugshol’ zijn. Dat hebben ex-gedetineerden van de kliniek aan De Telegraaf verteld. Ook is de auto van de moeder van de verdachte in beslag is genomen. Michael P. (27) wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Anne Faber.

‘Je kon er alle drugs krijgen’

P. kreeg onbegeleid verlof vanuit de psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Een ex-gedetineerde van de kliniek vertelt dat je er alle drugs kon krijgen die je maar wilde en dat iedereen in en uit de kliniek kon lopen. Volgens hem was er geen instelling waar het zo erg was.

Niet alleen ex-gedetineerden noemen Aventurijn een drugshol. Ook advocaten vertellen aan de krant dat hun cliënten het er niet fijn vonden. Strafrechtadvocaat Niek Heidanus vertelt over een cliënt die er graag weg wilde vanwege alle drugshandel. De kliniek zou een ‘complexe omgeving’ voor hem zijn.

P. zat eerst in de gevangenis in Vught. Daar zouden grote zorgen over hem zijn, waarna hij doorverwezen werd naar Aventurijn. Uiteindelijk kreeg hij onbegeleid verlof omdat hij vooruitgang zou hebben geboekt.

Een helikopter vliegt boven het gebied rond de geestelijke forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn. Foto: ANP.

Auto moeder P. in beslag genomen

Daarnaast meldt De Telegraaf dat de auto van de moeder van Michael P. in beslag genomen is. De krant heeft mensen gesproken die P. onlangs nog in die auto hebben zien rijden in Spakenburg. Op de dag dat Anne Faber verdween, was de moeder van P. jarig. Daarom zou er misschien verlof aan de hem zijn gegeven. Het Openbaar Ministerie en het ministerie van Justitie willen dat nog niet bevestigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.