Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 2 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Leraren denken aan vervolgstaking in november

Twee basisschoolleerkrachten, Thijs Roovers en Jan van de Ven van actiegroep Primair Onderwijs, hebben voor elkaar gekregen wat niemand anders lukte. Aankomende donderdag wordt er landelijk gestaakt door basisschoolleraren voor meer loon en minder werkdruk. De mannen geven aan hier pas mee op te houden als het geld er is.

De actiegroep PO in actie maakte vanmorgen bekend dat als de staking van aankomende donderdag niets oplevert, er in november opnieuw voor twee dagen wordt gestaakt. De scholen blijven donderdag de hele dag dicht.

Vakbonden niet op de hoogte

Bij de actiegroep zijn meer dan 43.000 leerkrachten aangesloten. De vakbonden zijn echter niet op de hoogte van het plan. Liesbeth Verheggen van de Algemene Onderwijsbond (AOb) reageert verrast in de Volkskrant: „We zijn samen aan het actievoeren. Dan lijkt het me ongebruikelijk dat een van de organisatoren zelfstandig nieuwe stappen aankondigt. Ik vind het jammer dat het zo gaat, want we hebben elkaar hard nodig.”

‘Wij gaan door’

Volgens Jan van de Ven is dit echter het moment: „Als donderdag niet gebeurt wat wij willen, dan gaan wij door. Het liefst met alle bonden. Als zij niet meedoen, gaan wij door met het deel dat wel bereid is om door te gaan met acties. Er is een enorme actiebereidheid onder leraren.”

Het doel van de actiegroep is 900 miljoen euro extra voor salarissen, en 500 miljoen euro om de werkdruk te verlagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.