Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 31 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Jongetje in kist gestopt en mishandeld door ouders’

De ouders van het 8-jarige jongetje dat eind juli op een camping in Winterswijk werd aangetroffen, worden beschuldigd van het slaan, vastbinden en in een kist opsluiten van hun kind. Dat meldt het Algemeen Dagblad op dinsdag naar aanleiding van een pro formazitting in Zutphen.

De vader van het kind heeft de mishandeling deels bekend, zo vertelt zijn advocate Simone Volbeda. De man zou het kind mishandeld hebben, maar niet zeven weken lang, de periode die hem ten laste is gelegd.

Moeder ontkent

De moeder ontkent alle betrokkenheid volledig. Zij vertelt dat haar kinderen voor haar het belangrijkste in haar leven zijn en dat ze altijd voor hen heeft gekozen. Van de kist waarin het jongetje werd opgesloten zegt ze niets te weten.

Beide ouders moeten eind december naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Daar worden zij psychiatrisch onderzocht. Voorlopig blijven de twee verdachten langer vastzitten.

'Jongetje in kist gestopt en mishandeld door ouders'
De rechtbank in Zutphen. / ANP

Nieuwe onderzoeken

De officier van justitie vond het verhaal van de vrouw ongeloofwaardig. Zowel de advocaten als de officier van justitie wilden veel extra onderzoek doen. Zowel het jongetje als zijn zusje moeten volgens hen opnieuw gehoord worden en de ouders van de vrouw moeten als getuigen aan het woord gelaten worden.

De rechter legde beide verzoeken naast zich neer. De verdediging mag echter wel het studioverhoor van de kinderen bekijken en er zullen een aantal campinggasten als getuigen opgeroepen worden. Ook wordt er mogelijk een arts ingeschakeld om te duidelijk te krijgen of er sprake was van ondervoeding toen het jongetje werd gevonden of dat hij zo mager was vanwege een schimmelinfectie.

Aan het eind van de zitting bood de man zijn excuses aan aan zijn vrouw: „Het spijt mij dat ik je er zo bij heb betrokken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.