Jasper Kars
Jasper Kars Nieuws 4 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Huis omsingeld na grap van tiener met down

Het begon als een kwajongensstreek, maar mondde al gauw uit in een heuse omsingeling door de politie. De 16-jarige Max uit Delft, een jongen met het syndroom van Down, overkwam het nadat hij voor de grap het noodnummer 112 had gebeld.

Practical joke

Terwijl zijn moeder in de buurt de honden aan het uitlaten was besloot Max, een groot fan van rapper Boef, de politie te bellen om te melden dat hij thuis een grote lading drugs had liggen en de gevangenis in wilde. Natuurlijk betrof het een practical joke van de tiener, die er voor de rest geen kwaad mee in de zin had.

De lokale politie, zich niet bewust van de kwajongensstreek, nam de melding echter zeer serieus en besloot al snel om in te grijpen. Een onderhandelaar belde de familie en het huis werd omsingeld. Zijn broer, oma, moeder én vanzelfsprekend Max zelf werden op professionele wijze uit het huis verwijderd.

Kattenkwaad

Na de omsingeling in de Delftse woonwijk kwam de aap al snel uit de mouw. De noodmelding was een klassiek staaltje kattenkwaad en de geschrokken Max had dit absoluut niet zo bedoeld. Opgelucht sprak de politie de tiener met het syndroom van Down nog wel streng toe.

Een dag later mocht hij, bijgekomen van de schrik, op uitnodiging van de politie op het bureau komen en daarmee was de kous wel af. De politie had ook ingezien dat Max de gevolgen van zijn kwajongensstreek op dat moment niet goed had ingezien. „Een superspannende melding loopt af met een sisser (en taart)!”, zo meldt de Delftse politie.

SUPER SPANNENDE MELDING LOOPT AF MET EEN SISSER (EN TAART)!Gistermiddag werd 112 gebeld. De melder gaf aan dat hij een…

Posted by Politie Basisteam Delft on Monday, October 2, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.