In het nieuws

Likeability of5

Donald Duck klungelt al 65 jaar door het leven

Jong en oud houdt van Donald Duck. Foto: ANP

Foto van 'Anne-Fleur Pel'

19 OKT 2017

Ze rennen allemaal naar de brievenbus als de nieuwe Donald Duck op de mat valt, want ze moéten als eerste het kakelverse exemplaar lezen. Het is ’een dingetje’ onder de fans van de olijke eend, want „een tweederangs Duckie daar doe je het niet voor”. 65 jaar wordt (de Nederlandse) Donald Duck deze week en hij heeft fans van alle leeftijden. Wat maakt ’de Donald’ toch zo leuk?

’Alleen de algemene voorwaarden lees ik niet’

Hugo Vonk, 11 jaar uit Haarlem

„Ik lees de Donald Duck al sinds ik kan lezen. Ik ben er ook heel snel door gaan lezen, omdat ik dat zo graag wilde. Toen ik op de kinderopvang zat, zag ik ’m een keer liggen en begon ik erin te lezen. Ik vond het meteen heel leuk. Nu heb ik een abonnement. Ik krijg ’m iedere donderdag en het eerste wat ik doe als ik uit school kom, is de Donald Duck pakken.

Ik vind de humor heel erg leuk en het is altijd zo vrolijk. Bij Donald gaan dingen altijd fout en dat vind ik juist heel leuk. Ook hoe ze namen veranderen is heel grappig. Zoals Sneek Vonk en Herman den Blikvoer. Dat vind ik misschien nog wel het leukste. Mijn broertje heeft er niet zoveel mee. Die leest soms de achterkant, maar verder niet.

Ik heb ook posters, een dekbed, knuffels van Donald Duck en Dagobert Duck. Ik heb er eigenlijk heel veel van. Mijn favoriete karakters zijn Donald Duck, Dagobert Duck en Willie Wortel en Lampje. Dagobert omdat hij zo gierig is en ook weleens gemeen, dat is grappig. Van Willie Wortel vind ik leuk dat hij zo slim is en zijn verhalen zijn gewoon leuk. Lampje loopt altijd met hem mee en is heel schattig.

Ik lees de Donald Duck als ik ’m net heb altijd twee keer door. Dat gaat heel snel. Ik begin bij de brievenrubriek en dan lees ik hem verder uit. Van voren naar achteren. Alleen de kleine lettertjes, de algemene voorwaarden lees ik niet. Daarna gaat ’ie op de stapel van nummer 1 tot 50 om te bewaren. Ik lees ook veel pockets. Donald Duck History vind ik het leukst. Van dit jaar heb ik ze allemaal. Zo’n pocket lees ik wel 7 keer.

Zelfs een keer in de klas tijdens de les. Dat mocht natuurlijk niet. Ik had ’m stiekem verstopt achter mijn werkboek. Ik ben niet ontdekt, maar wel bijna. Dus dat doe ik maar niet meer.”

’Een afgeragd Duckie, daar doe ik het niet voor’

Fleur Akersloot, 36 jaar uit Haarlem

„Als kind lazen ik, mijn twee broers en zus al de Donald Duck. Zelfs toen we allemaal al uit huis waren, hielden mijn ouders het abonnement en las ik het als ik thuis kwam. Ik moet het er op de eerste date met mijn vriend ook al over hebben gehad, want op ons eerste weekendje weg bracht hij mij ’s ochtends een cappuccino en een Donald Duck.

Een paar jaar geleden heeft hij mij een abonnement cadeau gedaan voor mijn verjaardag. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat ook mijn zus en mijn twee broers een abonnement hadden. We wonen allemaal in Haarlem, dus het is niet echt duurzaam, maar we willen het abonnement toch allemaal houden. Je wilt toch de eerste zijn die de Donald Duck leest. Een afgeragd Duckie daar doen we het niet voor!

De strips zijn geestig en luchtig. Ik vind het geweldig hoe Donald Duck vol overgave en met gestrekt been aan het aanklooien is en al klungelend door het leven gaat. Vroeger vond ik de avonturen prachtig, nu ook de cynische grapjes op de achtergrond. De grapjes van de tekenaar zoals een schilderijtje aan de muur van Katrien met een scheve strik bijvoorbeeld.

Toen ik klein was las ik de Donald Duck ’s ochtends, nu voordat ik ga slapen. Ik ben ervan overtuigd dat ik dan beter slaap. Je bent overdag met zoveel hectiek en heftige dingen bezig, dan is het fijn om je even in een grappige wereld te kunnen begeven. Geen iPhones, maar Duckjes. Mijn vriend las altijd literatuur, maar heeft nu ook een stapeltje Duckjes naast zijn bed.

Je ziet ze bij mij overal slingeren in huis. Niemand vindt dat raar. Als vroeger vriendinnen bleven slapen na het stappen dan lagen ze ook met een Duckje in bed. Een gebakken ei en een Donald Duck horen bij de beleving van bij mij overnachten. Mijn dochter van anderhalf is nog te jong, maar mijn broers en zus hebben allemaal al wat oudere kinderen en die lezen ook de Donald Duck. Het is een moetje geworden bij ons.”

’Ik heb Donald naar Timboektoe gestuurd’

Elsbeth Mulder, een week jonger dan Donald Duck uit Gouda

„Mijn vader kreeg in oktober 1952 de eerste Donald Duck die gratis werd uitgedeeld. Een week later kreeg hij mij, zijn eerste kind. We zijn allebei nooit meer uit zijn leven verdwenen. Hij heeft er ook nooit een weggegooid. Hij las ze altijd eerst zelf en daarna mochten de kinderen en later kleinkinderen het lezen. Maar hij hield precies bij wie welke Donald Duck had, en wilde ze altijd terug.

Toen mijn vader in 1999 overleed, heb ik zijn abonnement overgenomen. Hierdoor heb ik alle jaargangen en edities. Eerst lagen ze op zolder, maar dat paste op een gegeven moment niet meer. Nu liggen ze in een opslagruimte. Ik heb ook een aantal buitenlandse edities die ik voor mijn vader meenam van mijn reizen. Op een gegeven moment waren we naar Siberië geweest en vroeg ik aan mijn man: Wat is een nog gekkere plek om naartoe te gaan? Naar Timboektoe, want daar wil Donald altijd heen. Dus zijn we gegaan.

Toen Donald Duck 50 werd, heb ik een brief naar ze gestuurd en gezegd: Zeg maar tegen Kwik, Kwek en Kwak dat er geen zwembad is in Timboektoe. Bij de volgende editie stond er een kameel op de voorpagina en mijn brief in de brievenrubriek. Voor het eerst was Donald aangekomen in Timboektoe, en wij hadden hem daarheen gestuurd. Die voorpagina hebben we natuurlijk ingelijst.

Ik heb mijn vijftigste verjaardag ook gevierd onder het mom van ’Donald Duck wordt 50 en Elsbeth toevallig ook, komen jullie ook?’ Ik heb toen van mijn oudste vriend een zilveren ketting met een Donald Duckje eraan gekregen. Nu vragen vrienden al voorzichtig: Donald Duck wordt 65, hoe wordt dat bij jullie gevierd?

Vroeger zei men weleens: Dat lees je toch niet, dat is dom. Maar ik wist als kind al wat een fata morgana was, omdat ik dat in de Donald Duck had gelezen. Mijn man en ik noemen hem ’de Donald’ en hij hoort er gewoon bij. Ik ken hem al mijn hele leven. Mijn man heeft hetzelfde als ik. Hij heeft zichzelf leren lezen toen hij 4 jaar was omdat hij het niet kon uitstaan dat zijn oudere broer als eerste de Donald Duck las. We lezen het nog iedere week. Ter ontspanning. In de meest recente editie gaat het goed met Donald, terwijl het normaal altijd fout afloopt. ’Het gaat goed!’, riep ik tegen mijn man. Haha. Ik heb een academische opleiding hoor.

Jaargang 2016 ligt nu bij mijn zus. Zij leest haar kleinzoon eruit voor. We zijn hard bezig hem ook te besmetten.”


likelol
user_3b0ac243a910e425f3f7745c3a4991bb5bb25e26_avataruser_23252ae2dcb7092d8460788884b0faf842d6e736_avatar

Taakstraf voor jongen die in school gericht schoot

Taakstraf voor jongen die in school gericht schoot

De jongen die in september 2018 gericht schoot in een school in Roermond, is veroordeeld tot een taakstraf en voorwaardelijke jeugddetentie. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

In september 2018 schoot een 17-jarige jongen uit Koningsbosch gericht in en rond een school in Roermond. De rechtbank heeft hem nu veroordeeld tot 200 uur taakstraf en twee jaar voorwaardelijke jeugddetentie. De eis van het Openbaar Ministerie was 200 uur taakstraf en een jaar voorwaardelijke jeugddetentie.

Volgens de rechtbank was het bewezen dat de jongen gericht geschoten heeft op een medeleerling, die op dat moment naast een docent stond. Hij wilde op die manier een einde maken aan de pesterijen door deze medeleerling.

Luchtbuks, messen en een bijl


Verbod opgeven: Mallorca staat stierengevechten toe

Verbod opgeven: Mallorca staat stierengevechten toe

Op 9 augustus wordt weer een stierengevecht georganiseerd, de eerste sinds het verbod inging in juli 2017. /ANP

Foto van 'Metro'

1 UUR

Na een twee jaar durend verbod mogen torero’s op het Spaanse eiland Mallorca weer stieren verwonden en doden. Op 9 augustus wordt op de Plaza de Toros in Palma weer een stierengevecht georganiseerd, de eerste sinds juli 2017. Dat schrijft de Diario de Mallorca vandaag.

In strijd met grondwet

Eind 2018 maakte het Spaanse Grondwettelijk een einde aan het verbod, daarin stond dat stieren niet meer verwond mochten worden. het verbod gold sinds 2017, begin augustus dus wordt dus na twee jaar weer het eerste stierengevecht gehouden. Volgens de rechtbank in Madrid waren meerdere artikels van de hervormde wet over stierengevechten en dierenbescherming in strijd met de grondwet.


Thijs gaat nooit zonder oordoppen op pad

Thijs gaat nooit zonder oordoppen op pad

Thijs van der Valk.

In samenwerking met VeiligheidNL

6 JUL 2019

Ze helpen je langer te feesten, zorgen dat je je vrienden beter kan verstaan en voorkomen gehoorschade: oordoppen met muziekfilter. Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen deze doppen. Zo ook Thijs van der Valk (23) uit Utrecht, een van de ambassadeurs van de Plug in Party on Movement. In dit interview legt hij het belang van het dragen van oordoppen met muziekfilter uit.

Thijs, waarom ben jij oordoppen met muziekfilter gaan dragen?

Om mijn oren te beschermen tegen harde muziek, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het geluid.


Hoofden siamese tweeling succesvol gescheiden

Hoofden siamese tweeling succesvol gescheiden

Een team van experts hebben de 2,5 jarige Siamese tweeling succesvol van elkaar gescheiden. /Beeld van GOSH

Foto van 'Metro'

2 UUR

Een Siamese tweeling van 2,5 jaar is in het Great Ormond Street Hospital in Londen succesvol van elkaar gescheiden. De meisjes, Safa en Marwa, zaten met hun hoofden aan elkaar vast. De operatie was erg ingewikkeld en werd overzien door een team van wel 100 experts.

De meisjes komen oorspronkelijk uit Pakistan, maar kwamen vorig jaar naar het ziekenhuis in Londen. Het complete proces om de tweeling van elkaar te scheiden duurde vier maanden. In oktober vond de eerste operatie plaats, hierbij waren radiologen, fysiotherapeuten en neurologische en psychologische experts betrokken.

Operatie van vijftig uur


Burenruzies serieus probleem: 1 op de 5 verhuist

Burenruzies serieus probleem, 1 op de 5 verhuist

Vooral in Noord-Holland, Flevoland en Limburg verhuizen mensen vaak vanwege vervelende buren. /ANP

Foto van 'Metro'

3 UUR

Burenruzies lijken een serieus probleem te zijn in Nederland. Een op de vijf Nederlanders is wel eens verhuisd omdat ze vervelende buren hadden, blijkt uit onderzoek van verhuizersplatform ScanMovers. Jonge vrouwen lijken daarbij vaker te verhuizen voor de liefde dan jonge mannen. Jonge mannen verhuizen weer vaker om de sleur te ontvluchten.

Vervelende buren

Natuurlijk zal niemand over zichzelf zeggen dat ze een vervelende buur zijn. Maar in welke provincie verhuizen mensen het meest, vanwege burenruzies of vervelende buren? Inwoners van Noord-Holland, Flevoland en Limburg hebben het niet makkelijk: meer dan een kwart van hen is wel eens verhuisd omdat ze last hadden van vervelende buren.


Zeker 180 doden door overstromingen Zuid-Azië

Zeker 180 doden door overstromingen Zuid-Azië

Hevige moessonregens hebben in Zuid-Azië voor overstromingen en aardverschuivingen gezorgd, waardoor er zeker 180 mensen zijn overleden. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 11:42

Hevige moessonregens hebben de afgelopen dagen overstromingen en aardverschuivingen in Zuid-Azië veroorzaakt, waardoor miljoenen bewoners zijn getroffen en zeker 180 mensen om het leven zijn gekomen. Dat zeiden de autoriteiten dinsdag.

Stortbuien

De stortbuien, die vooral optreden in het seizoen juni tot september, hebben dit jaar opnieuw grote schade aangericht in India, Nepal, Bangladesh en door Pakistan bestuurde regio Kasjmir. Vele woningen en boten in afgelegen laaggelegen gebieden zijn compleet weggespoeld.


Netflix schrapt omstreden zelfmoordscène uit serie

Netflix schrapt omstreden zelfmoordscène uit serie

Netflix heeft de omstreden zelfmoordscène in seizoen 1 van 13 Reasons Why geschrapt. /ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 11:07

Netflix heeft een zelfmoordscène uit het eerste seizoen van de populaire tienerserie 13 Reasons Why geschrapt. Er was veel aanhoudende kritiek op de serie, omdat het voor meer zelfmoorden zou hebben gezorgd. De serie draait namelijk om een meisje dat na veel pesterijen een einde aan haar leven maakt.

Aanpassing

„Terwijl we ons voorbereiden op de start van het derde seizoen, zijn we ons bewust van het voortdurende debat rondom de serie. Op advies van medische experts, inclusief de Amerikaanse stichting voor zelfmoordpreventie, hebben we in overleg met bedenker Brian Yorkey en de producenten besloten om de scène waarin Hannah een einde aan haar leven maakt aan te passen", staat in een statement van streamingdienst Netflix. Wat er precies aangepast wordt en hoe de scène er dan uit komt te zien, is niet duidelijk.


Echtpaar sterft op dezelfde dag, na 71 jaar huwelijk

Koppel sterft op dezelfde dag, na 71 jaar huwelijk

Herbert en Frances waren 71 jaar getrouwd, op vrijdag bliezen zij uren na elkaar hun laatste adem uit. /WRDW

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 10:52

Na een huwelijk van 71 jaar is een Amerikaans echtpaar op dezelfde dag, precies twaalf uur na elkaar, overleden. Dat meldt de Amerikaanse zender WRDW. Op hun bruiloft maakten ze de belofte 'tot de dood ons scheidt' met elkaar, en daar hebben ze zich tot op de dag aan gehouden.

Herbert overleed afgelopen vrijdagochtend om 2.20 uur. Zijn vrouw Francis blies precies twaalf uur later, om 2.20 uur 's middags, haar laatste adem uit.

„Het is prachtig hoe ze 71 jaar samen waren, en nu samen in de hemel zijn. Het is een geweldig liefdesverhaal", zegt de familie van Francis en Herbert.


Likeability of5

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Zwaar rouwproces voor veel MH17-nabestaanden

Zwaar rouwproces voor veel MH17-nabestaanden

Tachtig procent van de MH17-nabestaanden ervoer een jaar na de ramp nog complexe rouw, soms gepaard met een depressie. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:25

Nabestaanden van MH17-slachtoffers die zich actief bezighouden met de juridische en politieke nasleep van de ramp, hebben meer moeite met het rouwproces dan anderen die daar minder mee bezig zijn. Dat zegt klinisch psycholoog Jos de Keijser in een interview met de Volkskrant. Hij onderzocht met universiteiten en Fonds Slachtofferhulp het rouwproces van 173 mensen die een geliefde verloren bij de vliegramp in 2014.

Het onderzoek moet mensen in de toekomst helpen het verlies van een familielid of vriend te verwerken. De conclusies worden dinsdag in Nieuwegein gepresenteerd tijdens een bijeenkomst voor nabestaanden.

Complexe rouw


Maansverduistering op 50e verjaardag maanreis

Maansverduistering op 50ste verjaardag maanreis

Dinsdagnacht is er een gedeeltelijke maansverduistering te zien, precies 50 jaar nadat de eerste vlucht naar de maan gelanceerd werd. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:39

Als de bewolking dinsdagavond meewerkt, is boven Nederland een gedeeltelijke maansverduistering te zien. Het lijkt dan of er een flinke hap uit de maan is genomen. De verduistering valt op een heel toepasselijke dag: dinsdag is het precies 50 jaar geleden dat de eerste vlucht naar de maan gelanceerd werd.

Gedeeltelijke verduistering

De maan komt om 21.48 uur op, de beginfase van de verduistering is dan al ongeveer een uur aan de gang. Het hoogtepunt is rond 23.30 uur. Een paar uur later, om 02.20 uur, schijnt de maan weer als normaal. De maan straalt zelf geen licht uit, maar weerkaatst het licht van de zon.


Oplichtster verhuurt dezelfde woning 20 keer

Oplichtster verhuurt dezelfde woning 20 keer

Minimaal twintig mensen betaalden een flink voorschot voor de woning en zouden de sleutel ontvangen. De 'verhuurder' is echter onvindbaar. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:02

Een vrouw die zich voordeed als verhuurder van een appartement in de Kraijenhoffstraat in Eindhoven heeft minimaal twintig mensen opgelicht. Ze liet de 'huurders' een voorschot betalen van 1500 euro, voordat ze de sleutel van de woning zouden krijgen. Die sleutel kregen ze echter nooit en de vrouw is onvindbaar. Naar het geld lijken de gedupeerden te kunnen fluiten.

1500 euro

De gedupeerden moesten allemaal 650 euro huur betalen en 850 euro borg, in totaal dus 1500 euro. „Die zien we denk ik nooit meer terug", aldus Niels Berkelmans, die ook een van de slachtoffers is, tegen Omroep Brabant


Jumbo helpt eenzame mensen met speciale 'kletskassa'

Foto ter illustratie. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Je kent het wel: je staat bij de supermarkt en voor je staat een omaatje uitgebreid te praten met de caissière. Jumbo Vlijmen heeft besloten speciaal voor de klanten die behoefte hebben aan wat extra tijd door middel van een praatje een eigen kassa te openen: de kletskassa.

Koffiehoek

Naast de kletskassa opende de supermarkt ook een speciale koffiehoek voor eenzame ouderen en anderen die contact zoeken met buurtgenootjes. Dat is niet geheel nieuw: de meeste Albert Heijn-filialen hebben al jaren een koffiehoek en ook andere supermarkten geven al een tijdje gratis koffie weg aan mensen die wat langer willen keuvelen in de supermarkt. Daarnaast hebben ze in Den Haag bij Albert Heijn-filialen een 'luisterend-oor-medewerker' en worden er bij diverse supermarkten zoals Dirk van de Broek statiegeldopbrengsten weggegeven aan initiatieven als het Ouderenfonds.


Gigantische kwal gespot bij Engelse kust

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

We weten dat er grote kwallen op deze planeet zijn, maar meestal zijn die niet echt in de buurt te vinden. Dat lijkt te gaan veranderen. Recentelijk is er namelijk een gigantische kwal gespot bij de westkust van het tropische... Engeland?!

Duiker en bioloog Lizzie Daly kwam oog in oog te zwemmen met het gigantische beest, dat in de buurt van Falmouth zwom. Er is een fantastische foto gemaakt van de Daly en de kwal. „Wat een fantastische ervaring", vertelt ze aan CNN. „Ik weet dat er kwallen zijn die heel groot kunnen worden, maar zoiets als dit heb ik nog nooit gezien."


Toerist die stenen naar slapende panda gooit betrapt

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Een tweetal toeristen is betrapt op het gooien van stenen naar een reuzenpanda in een Chinese dierentuin. De toeristen gooiden de stenen omdat ze hoopten dat de panda - die lag te dommelen - op deze manier wakker werd.

Het incident werd gefilmd in de dierentuin van de Chinese hoofdstad Beijing. Gelukkig werd het arme beest niet geraakt, maar een persoon die het voorval per ongeluk filmde was not amused. Het filmpje werd verspreid op Weibo, een social media-kanaal dat gebruikt wordt in China.


'Gemeenten moeten vieze kledingbakken aanpakken'

Verzamelcontainer van kleding voor het goede doel in 2010. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Gooi jij wel eens kleding in textielbakken? Het blijkt dat de kleding soms zo vies wordt door huisvuil dat in bakken wordt gegooid, dat de kleding onbruikbaar wordt. Dat moet veranderen, vindt staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Milieu. Producenten en gemeenten moeten aan de slag om ervoor te zorgen dat ingeleverde kleding beter kan worden hergebruikt.

De bewindsvrouw vindt het een 'slechte zaak' dat textielbakken soms zo vervuild zijn dat kledinginzamelaars er niks meer mee kunnen. De Vereniging Herwinning Textiel (VHT) sloeg maandag alarm over het feit dat huishoudelijk afval en zelfs chemische middelen steeds vaker in kledingbakken terechtkomen. Ingeleverd textiel wordt daardoor ongeschikt voor hergebruik.

Oplossing


Afschuwelijk ongeluk in pretpark: drie doden

De attractie waarbij het gruwelijk mis ging. / Videostill YouTube DeshGujaratHD

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Een afschuwelijk ongeluk in een attractiepark in India, waarbij de attractie afbrak, heeft aan drie mensen het leven gekost. Nog eens 29 mensen raakten (zwaar) gewond.

Onderzoek

Het gaat om een ronddraaiende attractie, Discovery, die heen en weer beweegt. De attractie staat in het attractiepark Kankaria Adventure Park in het Indiase Ahmedabad. Op beelden van het ongeluk is te zien hoe die attractie op ongeveer 10 meter hoogte al draaiend afbreekt en naar beneden valt. Er zaten op dat moment 32 mensen in. De autoriteiten hebben een onderzoek gestart naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.


KFC wil zich inzetten voor beter kippenleven

Foto ter illustratie. / ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

GISTEREN

Mocht je wel eens hebben opgezocht hoe kipnuggets worden gemaakt, dan weet je dat het niet de meest diervriendelijke productie is. De vleesindustrie is sowieso niet erg leuk voor de dieren in kwestie en daar moet wat aan gebeuren. Dat vindt het fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC).

Het bedrijf heeft als eerste restaurant in de fastfoodsector de Better Chicken Commitment getekend. Het welzijn van de kippen die worden verwerkt door de keten, moet hiermee worden verhoogd. Het convenant wordt gesteund door de grootste dierenwelzijnsorganisaties in Europa.

Geen plofkippen meer


Likeability of3

Verouderingsapp ineens weer razend populair

Met FaceApp maak je jezelf en je vrienden een stuk ouder / Pexels

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De app FaceApp is sinds dit weekend ineens weer razend populair. En niet onterecht: de app beantwoordt namelijk de vraag hoe jij er over een jaartje of dertig uitziet. Echter is er één heel groot nadeel aan de app: hij zou niet veilig zijn.

Wil je weten of je een beetje mooi oud gaat worden? Dan lijk het alsof FaceApp de uitkomst biedt. Natuurlijk is de app niet accuraat, maar erg grappig is het wel. Dit weekend deelden heel wat beroemdheden massaal de oudere versie van zichzelf.

Oude mensen


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar