Meisje (5) mag voor 35 cent niet plassen in HEMA

13 september 2017 om 15:44 door Imre Himmelbauer
Meisje (5) mag voor 35 cent niet plassen in HEMA
In de HEMA plas je alleen voor 50 cent, niets minder. ANP

De HEMA heeft zich behoorlijk onpopulair gemaakt. In het filiaal in Gouda wilde de 5-jarige Kalian even naar de wc. Haar grootmoeder Trien van Putten had echter maar 35 cent bij zich, terwijl een bezoekje 50 cent kost. De toiletjuffrouw was onverbiddelijk: 50 cent of je komt er niet in.

Van Putten is uiteraard behoorlijk ontdaan vanwege het voorval. In haar Facebookpost omschrijft zij wat er gebeurde toen ze de wc-juffrouw 35 cent aanbood: „Krijg ik als antwoord dat ik verderop ook kan pinnen. Het kind plast bijna in haar broek, dit kan toch niet waar zijn dat je bijna 50 euro uitgeeft voor een kind en dat ze dan niet eens even mag plassen voor 35 cent.”

„Ik was echt zo boos en mijn kleindochter van 5 zegt dan: ‘Oma het geeft niet, ik hou het wel op’”, zo gaat Van Putten verder. „Ik kon wel huilen. Dit moest ik toch even kwijt in de hoop dat in het vervolg kleine kinderen wel naar de wc kunnen bij de HEMA.”

Op Facebook roept de post veel reacties op. Velen roepen de grootmoeder op contact op te nemen met HEMA of een klacht in te dienen. Anderen zeggen dezelfde ervaring te hebben. Weer anderen vertellen dat het bij het filiaal bij hen in de buurt coulanter geregeld is.

Reactie HEMA

In een reactie laat HEMA weten: „"Wij vinden het voorval ontzettend vervelend. Weigering van toiletgang, zeker waar het een kind betreft, kan eenvoudigweg niet. Dit heeft niet alleen te maken met hoe wij vinden dat we met elkaar omgaan, het druist ook rechtstreeks in tegen het beleid van HEMA: de klant staat bij ons te allen tijde op nummer 1. Toiletten worden bij HEMA verpacht en de uitbater van het toilet is dus niet in dienst van HEMA. Onze invloed is dus beperkter.
Geen excuus, maar een realiteit."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!