Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 6 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Scholieren moeten hun dagelijkse colaatje missen

Middelbare scholieren moeten het vanaf volgend jaar doen zonder een colaatje of blikje sinas in de pauze. Producenten zijn van plan niet meer te leveren aan scholen en nemen hiermee hun verantwoordelijkheid.

Met dit ingrijpen wil de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen graag bijdragen aan oplossingen om obesitas onder jongeren te laten dalen, zegt directeur Raymond Gianotten.

Overigens zijn lightfrisdranken vanaf eind 2018 nog gewoon verkrijgbaar. Alhoewel er weleens getwijfeld wordt aan de mate van gezondheid van lightproducten, bevatten lightfrisdranken geen calorieën en zouden ze gezonder zijn dan gewone frisdranken.

Gezond is een appel

Gianotten geeft aan dat lightfrisdranken door hem zeker niet als gezond worden beschouwd. „Gezond is een appel. Onze producten zijn bedoeld om van te genieten.”

Bij Foodwatch noemen ze het plan van de FWS een stap in de goede richting. Volgens de voedselwaakhond moeten scholen echter zelf de verantwoordelijkheid nemen en gezond beleid voeren. De frisdrankindustrie heeft ‘alle belang om frisdrank te blijven verkopen.’

In het NOS Radio 1 Journaal leek dit aspect voor Gianotten van FWS niet van belang: „We zijn een innovatieve branche met veel variatie in het aanbod.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.