Evie Westland
Evie Westland Nieuws 15 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Politie pakt corrupte havenwerker met 363 kilo coke

Een vermoedelijk corrupte havenmedewerker bij een Rotterdams overslagbedrijf is woensdagavond opgepakt. De man werd op heterdaad betrapt toen hij aan het werk was met een container waarin maar liefst 363 kilo cocaïne bleek te zitten.

De 43-jarige man uit het Zuid-Hollandse dorp Rozenburg wordt ervan verdacht containers gunstig te hebben neergezet voor smokkelaars.

De politie heeft maandenlang onderzoek gedaan, nadat eerder op de terminal een opengeknipte container was gevonden waarvan werd vermoed dat daar drugs in hadden gezeten. Ook deze container was op een handige manier voor smokkelaars neergezet. De zeehavenpolitie, douane en het overslagbedrijf concludeerden dat het door een medewerker van het bedrijf daar neergezet moest zijn. Zo viel hun oog op de 43-jarige man.

Geschrokken

De politie heeft ook de woning van de verdachte doorzocht. Daarbij zijn geld en goederen in beslag genomen. Collega’s van de verdachte zijn volgens de politie „geschrokken".

Het Openbaar Ministerie leidt de verdachte vrijdag voor aan de rechter-commissaris op verdenking van corruptie en betrokkenheid bij drugsinvoer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.