Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Maximaal vijf jaar cel voor Poolse spookrijder

Vijf jaar cel: dat is de celstraf die de Poolse spookrijder die zaterdagavond drie Nederlanders doodreed boven het hoofd hangt. Justitie in Duitsland wil de man vervolgen voor dood door schuld en de maximale celstraf die daarop staat is vijf jaar, zo meldt dagblad De Limburger.

Bierblikken tussen wrakstukken

De chauffeur reed zaterdag op de verkeerde weghelft en kwam in botsing met een wagen waarin drie gezinsleden, een man en vrouw en hun dochter, uit Sittard zaten. De drie waren op slag dood. Bierblikken tussen de wrakstukken wekten al de suggestie dat de chauffeur dronken achter het stuur had gezeten. Bovendien sprak de politie van een sterke alcohollucht.

Woensdag volgde daarover uitsluitsel. De Pool bleek 3,09 promille alcohol in zijn bloed te hebben, wat gelijkstaat aan ongeveer vijftien glazen bier. Veel te veel dus.

De Poolse chauffeur raakte zelf zwaargewond. Foto: ANP.

Tegen het verkeer in

In eerste instantie werd gemeld dat de chauffeur gekeerd was op de snelweg, omdat hij in een file uitkwam. Dat verhaal werd tot twee keer toe herroepen. De lezing is nu dat de Pool stopte op de oprit van de A67, omdat hij in de verte een file zag. Hij werd daarop aangesproken door een automobilist en reed daarop alsnog door. Eenmaal op de snelweg zou hij linksaf zijn geslagen en tegen het verkeer zijn ingereden.

De trucker raakte zelf overigens ook ernstig gewond. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis in Darmstadt. Als zijn toestand het toelaat zal de politie hem aanhouden.

Bij het ongeluk was nog een andere auto betrokken, met vier gewonde vrouwen tot gevolg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.