Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 16 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Broertjes overvallen en beroofd in eigen huis

Twee jongens van negen en vijftien jaar oud zijn vrijdagavond overvallen en beroofd in hun eigen huis. Dat meldt de politie op zijn website. Het incident vond plaats om 21.10 uur.

De twee broers waren alleen thuis toen twee jongens aanklopten. De oudste deed de deur open en werd meteen overmeesterd en geslagen door een van de twee overvallers. Ook toen de vijftienjarige tegen de grond lag kreeg hij nog klappen. Daarna dwong hij de jongen waardevolle spullen in het huis aan te wijzen. De andere berover hield ondertussen het jongere broertje in bedwang.

Jongens (9, 15) overvallen en beroofd in eigen huis
De politie roept getuigen op zich te melden. / ANP

Deel buit teruggevonden

De twee overvallers gingen uiteindelijk weg met elektrische apparatuur, geld en een mobieltje. De twee broers gingen daarna naar buiten en vroegen een voorbijganger de politie te bellen. Al snel daarna vond de politie in een tuin een deel van de buit terug. In het huis is sporenonderzoek gedaan.

De identiteit van de daders is nog niet bekend. De politie heeft daarom ook buurtbewoners gevraagd om zich met tips te melden.

Zwarte bivakmuts

Het gaat naar verluidt om twee jongens tussen de zestien en zeventien jaar. Een van hen had een zwarte bivakmuts op en een donker vest aan, de ander was gekleed in een rood/zwart vest.

Eerder kwam nog het bericht naar buiten dat er bij de politie een intern onderzoek gaat plaatsvinden naar de arrestatie van vijf berovers in juli. De politie zou daarbij te veel geweld gebruikt hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.