Binnenland

Je mobiel gebruiken op de fiets? ‘Doe het niet’

Foto ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2017

De ANWB en 40 andere bedrijven en organisaties ondertekenen woensdagmiddag een gedragscode tegen het gebruik van mobieltjes in het verkeer. Daarbij lijkt de boodschap misschien vooral gericht aan automobilisten, maar niets is minder waar: de gedragscode geldt ook voor het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets.

Nog steeds legaal

Je kent het wel: je fietst door de stad, op weg naar een gezellige borrel. Muziekje in je oren en gaan. Het blijkt wat drukker dan gedacht, dus vis je je mobieltje uit je zak om snel een appje te sturen naar je vrienden dat je iets later bent terwijl je stevig doortrapt. Dan komt er net op dat moment een auto de hoek om rijden, die niet heeft gemerkt dat hij jou voor moet laten. Jullie botsen keihard tegen elkaar aan, want terwijl jij eigenlijk naar links had moeten kijken, drukte je net op ‘verzenden’…

Het is een situatie die vooral in drukke steden helaas maar al te vaak voorkomt en de nodige problemen met zich meebrengt. Uit onderzoek uit 2015 bleek al dat bij maar liefst 20 procent van de ongelukken met fietsers tussen de 12 en 24 jaar oud een telefoon in het spel is. En hoewel het voor fietsers wel verboden is om gevaarlijke situaties te veroorzaken, is het nog steeds legaal om op je fiets te appen, bellen, sms’en of je muziek keihard aan te hebben staan.

‘Houd je bezig met het verkeer’

„Voor fietsers zeggen wij hetzelfde als met de auto of een ander vervoersmiddel: houd je bezig met het verkeer, niet met appen of bellen”, vertelt Markus van Tol, woordvoerder van de ANWB hierover. „Met het tekenen van de gedragscode richten wij ons dan óók op fietsers, want we zien dat veel afleiding in het verkeer ook op de fiets vaak voorkomt.”

Dat viel het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ook op: vorig jaar december meldde minister Melanie Schultz van Haegen dat ze werkte aan een verbod van de telefoon op de fiets. Dat verbod is er echter nog niet.

„We doen op dit moment onderzoek naar mobiel gebruik in het verkeer om te kijken of er genoeg grond is om het verbod in te stellen en hoe het verbod er dan uit zou moeten te komen zien”, aldus een woordvoerder voor verkeersveiligheid. „Dan gaat het bijvoorbeeld niet alleen om appen op de fiets, maar ook of je eventueel wel muziek in mag hebben of dat je telefoon via een speciale tool aan je fiets bevestigen wel veilig is. Pas daarna kunnen we meer over dit verbod zeggen.”

Stiekem grote behoefte

Want dat er stiekem best een grote behoefte is aan het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets, blijkt wel uit een poll onder lezers van Metro. Bij de vraag of men hun mobieltje gebruikt op de fiets, antwoordt 30 procent van de lezers dat ze hun mobieltje alleen op de fiets gebruiken om muziek te luisteren. 22 procent van de lezers geeft eerlijk toe weleens te bellen, appen of sms’sen op de fiets. 48 procent vindt het te gevaarlijk en bergt de mobiele telefoon op als hij/zij gaat fietsen.

22 procent van de Metrolezers gebruikt regelmatig zijn of haar telefoon op de fiets. / Colourbox

Zo hangt het volgens lezeres Myranya Werlemann van de verkeerssituatie af. „Er zijn veel plekken waar een gescheiden fietspad ligt. En je hebt woonwijken, 30 kilometerzones, overzichtelijke straten… Op dat soort plekken kun je in een fietstempo ver genoeg vooruitkijken om ook regelmatig op je telefoon te kunnen kijken.”

Meer mensen denken zo, maar volgens Van Tol houdt dat meteen op bij weggebruikers die ooit te maken hebben gehad met een (bijna-)ongeluk vanwege het gebruik van hun mobiel. „Op de een of andere manier zijn die wel direct helemaal genezen en doen ze het nooit meer. En als het nog niet tot doden en gewonden heeft geleid, is dat gelukkig nog niet te laat.”

Snelheidsbegrenzer

Lezer Ferdy Woudenberg kijkt enkel op zijn telefoon om te kijken hoe laat het is en stopt op de stoep of in de berm als hij gebeld word. „Wat mij betreft mag er een snelheidsbegrenzer op de telefoon, zodat je die alleen kunt gebruiken wanneer je stil staat.”

Van Tol is het daarmee eens. Sterker nog: de ANWB is op dit moment bezig met de ontwikkeling van een app die het onmogelijk maakt om je mobiel te gebruiken in het verkeer, waarbij de bond zich ook op fietsers richt. Of muziek luisteren op de fiets daar ook bij wordt betrokken? „Wat dat betreft hopen we ook dat mensen een beetje gezond verstand gebruiken. Pas je geluidsniveau in ieder geval dusdanig aan dat je nog iets van de omgeving meemaakt, zodat je het nog hoort als er een auto naar je toetert. En laat dat ding verder gewoon links liggen.”

Reacties

Tot nu toe zijn de reacties op het tekenen van de gedragscode enorm positief. Van Tol: „Het aantal partijen dat wil tekenen voor de gedragscode is ook alweer gegroeid. Het ministerie wil dit najaar wederom een campagne doen rondom afleiding in het verkeer en woensdagochtend bleken uit verschillende polletjes in de media dat het grote gros van de Nederlanders voor een verbod op mobieltjes in het verkeer is.”

De ANWB geeft zelf al het goede voorbeeld: topman Frits van Bruggen gaf in een interview met het AD aan alle 4500 medewerkers van de ANWB te willen verbieden om te appen achter het stuur. Transportbedrijf Van den Broek Logistiscs installeert op alle mobieltjes van vrachtwagenchauffeurs de app SaveDrivePod, waarmee er tijdens het rijden geen mogelijkheid is om op je mobiel te gaan: het scherm blokkeert namelijk.

BEKIJK OOK


Views

300+

Vogels overlijden door bestrijdingsmiddel buxusmot

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Ongewenste dieren bij je planten weghouden, zoals buxusrupsen kan met behulp van diverse bestrijdingsmiddelen. De dierenhulp Zeeuws-Vlaanderen waarschuwt er voor dat dit de dood van vogels kan veroorzaken.

De rupsen zijn namelijk veelvuldig een prooi voor de vogels en hun jongen, wat dodelijk consequenties kan hebben, zo legt de organisatie uit op haar Facebook-pagina. Vooral voor de kleintjes kan het dan snel gedaan zijn.

Eten verzamelen

„Vogels zijn nu flink eten voor hun jongen aan het verzamelen", vertelt bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen University aan EditieNL. „In zijn algemeenheid zou je kunnen zeggen dat gif geen goed effect heeft. Niet alleen voor vogels, maar ook voor de insectensterfte."

Toch is het volgens hem niet zo dat de gevonden dode vogels per se gestorven zijn als gevolg van de bestrijdingsmiddelen. „Dat is niet zo één-op-één aan te tonen. Dat ligt ook aan welk gif er gebruikt is."

Mooi gesnoeid

Wanneer je last hebt van rupsen zou goed snoeien een optie kunnen zijn. „Mensen met buxushagen kiezen die omdat je die mooi kunt snoeien. Als die vernietigd worden door rupsen is het heel zuur. Maar we komen ook niet meer van de buxusmot af. Dus eigenlijk moet je kiezen of je wilt blijven spuiten, of iets anders in je tuin wilt zetten."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

BEKIJK OOK


Views

700+

Rotterdamse politie schiet jongeman in zijn bil

De politie in Rotterdam heeft bij een actie in een kraakpand een 22-jarige man die wilde vluchten in zijn achterwerk geschoten. Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

De politie in Rotterdam heeft bij een actie in een kraakpand een 22-jarige man die wilde vluchten in zijn achterwerk geschoten. De man weigerde te stoppen en heeft meerdere bevelen van de politie genegeerd.

Overgebracht naar ziekenhuis

Toen hij na een waarschuwingsschot probeerde te vluchten, schoot de politie gericht. Hij werd in zijn bil geraakt. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

De inval kwam nadat er vanuit het kraakpand een telefoontje kwam dat er zou zijn geschoten. De politie heeft het kraakpand doorzocht en in totaal dertien mensen gefouilleerd, maar niets gevonden.

BEKIJK OOK


Views

600+

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone
Likeability of 5

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

Een vakantiefoto van Metro’s freelancefotografe Femmy Weijs.

In samenwerking met Asus

17 MEI 2018

Een hopelijk heerlijke zomer komt eraan. Tijd voor vakantiefoto’s! Maar hoe maak je nou de meest prachtige vakantiekiekjes met je smartphone?

Onvermijdelijk (en hartstikke leuk) natuurlijk, het schieten van vakantiefoto’s. Hoe maak je nou plaatjes van goede kwaliteit, waar je later met heel veel plezier naar kunt terugkijken? Computer- en smartphonefirma ASUS en Metro geven je tips waar op je op zou kunnen letten als je je vakantiefoto’s met je smartphone wil maken. De komst van de nieuwe ASUS ZenFone 5 (zie onderaan) heeft daar alles mee te maken.

Bereid je voor

Ga voordat je op vakantie gaat op zoek gaan naar voorbeeldfoto's van je bestemming. Google bijvoorbeeld eens op 'photography locations in’. Doe dat in het Engels, want dan vind je de meeste voorbeelden op het web. Zo kom je ook blogs tegen van mensen die de locatie al eerder bezocht hebben en zij geven tips voor mooie fotografielocaties.

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

Nog een favoriet van freelancefotografe Femmy Weijs.

Het weer

Daar ben je dan op je bestemming! Wanneer je een dag van te voren al weet dat je naar een fotografielocatie gaat, let dan even op het weer. Niet dat je er veel aan kunt veranderen… De momenten met het mooiste licht van een zonnige dag zijn: 10 tot 20 minuten voor zonsopkomst en na zonsondergang en een uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang. Kies in ieder geval momenten uit wanneer de zon niét op zijn hoogste punt staat.

Maak het spannend

Zorg dat je niet altijd standaard foto’s krijgt, maar maak ze eens wat spannender. Je hoeft je onderwerp niet altijd in het midden te zetten, maar speel eens met de compositie door je onderwerp meer naar links of naar rechts te schuiven.

Neem de tijd

Neem de tijd voor je foto's. Wanneer het op jouw fotografielocatie druk is met andere bezoekers, wacht dan een moment af wanneer deze mensen weer weg zijn. Dit geldt voor landschapfoto's maar ook voor portretfoto's. Probeer je achtergrond zo rustig mogelijk te krijgen.

Schiet maar raak

Maak altijd meerdere opnames. Wanneer je er maar één of twee maakt, zul je achteraf altijd zien dat iemand bijvoorbeeld net op dat moment zijn of haar ogen dicht heeft. Wanneer je meerdere opnames maakt, heb je thuis altijd wat te kiezen.

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

De ZenFone 5. / ASUS

ZenFone5 denkt mee

ASUS start deze week met de pre-order voor de ZenFone 5 (399 euro) en deze ligt op 28 mei in de winkel. Deze smartphone wordt gezien als ‘je intelligente metgezel die altijd voor je klaar staat’. De Zenfone5 is meer dan een smartphone. Hij maakt perfecte foto’s (da’s goed nieuws voor je vakantie), zonder dat je er goed bij na hoeft te denken. Hij beschikt namelijk over kunstmatige intelligentie.

Het intelligente systeem met twee camera's (Sony IMX363 sensor) in de ZenFone 5 heeft geavanceerde AI-functies die anticiperen op je behoeften en zich aanpassen aan jouw voorkeuren. Zo kun je je concentreren op het onderwerp in plaats van op de camera. Voor het maken en bekijken van foto’s is het 19:9 All-Screen-Display een mooie tool, meldt ASUS.

Slimme accu

En oh ja, heb je je oplader tijdens een vakantiedag even niet bij je? De ZenFone5 gaat slim met zijn accu om. Je hebt dus een langere batterylife.

Belangstelling voor de pre-order? Dan klik je hier.

BEKIJK OOK


like
user_b5050de53d81332bb030c11e9758358ebb90ebaf_avatar

Views

5k+

Vakantiegeld: sparen of uitgeven?

Vakantiegeld: sparen of uitgeven?

Vakantiegeld: sparen of uitgeven? Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Miljoenen Nederlanders krijgen deze week hun vakantiegeld gestort. Maar hoewel dit in de voorgaande jaren vaak werd opgepot, zal het dit jaar vaker uitgegeven worden.

„Er zijn steeds minder mensen met problematische schulden en de woningmarkt gaat goed waardoor er steeds minder huizen onder water staan", aldus hoofdeconoom Marieke Blom van ING Nederland tegen de NOS.

Sparen of niet?

Uit voorzorg sparen is volgens de econome dus niet meer nodig. Mensen hebben tegenwoordig al een geldbuffer, nog voordat ze hun vakantiegeld uitgekeerd krijgen.

De verwachting is dus dat vakantiegeld gaat rollen. Wel geeft een meerderheid van de mensen het vakantiegeld doorgaans uit aan datgene waar het in de eerste instantie voor bedoeld is: de vakantie.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

BEKIJK OOK


Views

1k+

Gieren met Gabbers en korting voor Metrolezers

Gieren met Gabbers en korting voor Metrolezers

De Gabbers van 2018 met vlnr Ali B, Martijn Koning, Roué Verveer en Najib Amhali. / Vincent van Dordrecht.

In samenwerking met Gabbers

17 MEI 2018

koop gabber tickets

Gabbers laten het Ziggo Dome-publiek op 29 en 30 juni bulderen, maar op weg naar de twee lachen-gieren-brullen-avonden maken zij ook Metro een stuk vrolijker.

Gieren doen Roué Verveer, Martijn Koning en Najib Amhali niet alleen tijdens het schrijven van de Ziggo Dome-shows voor eind juni. Nee, dat doen de heren ook bij Metro aan tafel. Het. Gaat. Maar. Door. Vanaf donderdag 17 mei houdt Metro een Gabber-donderdag, met wekelijks een cartoon Zit Een Gabber In De Metro. Ook wordt de lezers gevraagd om grappen te maken en in te sturen (daarover later veel meer) en zijn er verrassende ticketacties die overal kunnen opduiken. Metrolezers krijgen zelfs 20 euro korting! (gebruik vouchercode metro).

Nieuwe vrienden

Verveer was al twee keer Gabber, Koning, Amhali en Ali B zijn z’n nieuwe vrienden. De vier topcomedians aan de vooravond van hun gezamenlijke knallende show vol stand-up, verschillende soorten humor en hilarische showonderdelen. Oh nee drie. Ali B was even druk.

Waar is Ali eigenlijk?

Martijn: Vast een clip opnemen, iets groots in elk geval waar wij nooit aan toe komen.

Najib: Of een of andere prijs in ontvangst nemen. Of The Voice Kids of The Voice met bejaarde mensen, The Voice Dead? Ach, hij blijft een gabber.

Zulke goeie grappen

Waren jullie al gabbers?

Najib: Wij kennen elkaar natuurlijk al járen van Comedytrain in Toomler Amsterdam, dat schept een band. We weten wat we als comedian moeten doen, maar ook hoe we moeten reageren als het bij iemand even niet zo lekker loopt.

Martijn: Dat maakt ons ook sterk. Als we Comedytrain doen maakt iedereen zulke goeie grappen, dat je wel mee moet.

Roué: Bij Comedytrain leer je een avond samen maken en dat nemen we mee naar Gabbers in Ziggo Dome. Je speelt niet voor jezelf. Mensen gaan niet blij naar huis omdat ze zo om comedian twee of vier in de line-up hebben gelachen, maar omdat we samen zo’n mooie avond hebben verzorgd. Elke avond zijn we een team.

Martijn: Dit is het mooiste wat je ooit gezegd hebt, Roué. Ik vind samen zo’n avond maken altijd een feest. Dat mis ik weleens als ik alleen op tournee ben.

De Kuip!

Jullie zijn bekend met grote menigtes hè?

Najib: De Kuip.

Martijn: Dat vertelt Najib nou werkelijk nooit. Echt hoor, nooit haha. Voor mij zijn het Carré en Lowlands.

Roué: Ziggo Dome met Gabbers uiteraard. En ook De Kuip.

Hoe bespeel je 11.000 mensen?

Roué: Hetzelfde als 250 mensen, exact hetzelfde. Zo voelde het de vorige keren voor mij. Je moet je niet druk maken over het aantal, maar gewoon lekker spelen en goeie grappen hebben.

Najib: Maar oefenen kun je het niet.

Martijn: Dat je het niet kunt trainen, daar maak ik me nog een klein beetje zorgen over.

Najib: Het gaat vanzelf Martijn, het geeft je gewoon een kick.

Roué: In Amerika doen ze niet anders.

Papier hier, papier weg

Gaan jullie gezamenlijk try-outen?

Roué: Zeker, we hebben try-outs in kleine theaters. Vorig jaar deden we dat twee keer in Oss. Dan kwamen we met papieren op, legden ze weg, pakten de papieren er weer bij. Het publiek vindt dat leuk. Men weet: we zitten bij een try-out.

Najib: En dan roepen we ‘en nu komen er in het echt vijf danseressen op het podium’ of ‘en nu knalt er vuurwerk!’

Roué: Na die try-outs hebben we een compleet nieuw script. Er vallen dingen af en goeie teksten die ter plekke worden geïmproviseerd voegen we toe.

Najib: Ik mail weleens teksten door, maar die lezen de anderen nooit. En dan zeggen ze van wel.

Martijn: Dat heb ik nou ook. Niemand leest wat ik bedenk.

Najib: Echt wel!

Martijn: Bij Ali had ik drie keer in de tekst gezet ‘Ali je leest dit toch niet’ en toen viel hij door de mand. Zei ik. Ik blufte natuurlijk.

Surinaamse vader...

Ben jij door je Gabberservaring een beetje de vader van de groep, Roué?

Martijn: Goeie vraag aan een Surinamer!

Roué: Ik steek mijn handen niet in het vuur als iemand me vraagt of ik de vader ben, haha. Maar zonder gekheid: Ik ben wel de persoon die zich het minst zorgen maakt.

Martijn: Jij bent de chillfactor.

Najib: VERDER VINDEN WE HET HELEMAAL NIET SPANNEND!

Roué: Geen paniek mensen, het komt allemaal goed.

Is er een overkoepelend thema?

Najib: Verbinding.

Martijn: Maar we gaan het er niet de hele avond over hebben.

Najib: Maar ja, we zijn verbonden. We zijn Gabbers, we houden van eten. De maatschappij, dat zijn wij! Maar We Are The World doen we niet hoor.

Martijn: Eigenlijk zijn wij veel meer verbonden dan de vorige Gabbers, al denken de mensen misschien van niet. We kennen elkaar al zó lang.

Humor is de oplossing

Jullie gaan Metro op donderdag grappiger maken… Kunnen de media sowieso een beetje meer humor gebruiken?

Roué: Ik denk dat álles een beetje meer humor kan gebruiken. Humor is de oplossing voor alles.

Vinden jullie ons over het algemeen een beetje zuurpruimen?

Roué: Witte mensen?

Martijn: Nee, de krant man, hahahahahaha.

Najib: Ik vind dat een krant wel serieus mag zijn en wat minder met sensatie moet werken. Hoewel ik ook weet dat een krant verkocht moet worden.

Martijn: Ach, je denkt bij elke krant wel iets. Bij de Volkskrant: hoeveel tijd denk je dat ik ’s morgens heb om te lezen? Bij de Telegraaf: hallo, we gaan niet allemaal kapot hè. Maar kranten brengen ook wel humor toch, door strips en columnisten.

Als het maar hard is

Jullie gaan er in Metro in elk geval voor zorgen. Binnenkort worden lezers ook gevraagd ter beoordeling grappen naar jullie te sturen. Wat geven jullie hen mee?

Martijn: Ga op het nieuws zitten.

Roué: Het maakt geen donder uit waar je het over hebt, als het maar hard is.

Martijn: Het is volgens mij goed als Metro voor de lezers een kader schept. Dat het over Trump moet gaan bijvoorbeeld. Of de lichamelijke tekortkomingen van Gabbers. Speel met onze zwakheden, pak ons maar aan.

Najib: Gebruik huis-tuin-en-keuken-dingen, altijd goed. Zou je mijn emailadres bij de oproep willen plaatsen trouwens? Ik heb namelijk voor Ziggo Dome nog wel een paar goeie grappen nodig.

Thuis of een topavond

Tot slot, waarom moeten we naar jullie in de Ziggo Dome komen kijken?

Roué: Om een topavond te hebben natuurlijk, met verschillende soorten comedy van hoog niveau. Je kunt ook niet komen hè, maar ja.

Najib: En spektakel.

Martijn: Omdat je een combinatie van vier Gabbers in Ziggo Dome krijgt die je nooit meer gaat zien. Laat je verder maar verrassen.

Roué: Je kunt kiezen. Thuisblijven of een topavond hebben. Wat doe je?

Kaarten met korting!

Metrolezers kunnen vanaf donderdag 17 mei profiteren van een kortingsactie van Metro en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting! (elke rang).

Wie tickets via Gabbers.nl bestelt, moet daarvoor de vouchercode metro invoeren. Zo profiteer je van de kortingsactie.

Fastlane

Op donderdag (wekelijks vanaf 17 mei) wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie in dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt deze keer kans op een gratis fastlane.

BEKIJK OOK


Views

4k+

'Organisaties onderschatten nieuwe privacywet'

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Veel organisaties zijn nog niet klaar te zijn voor de nieuwe Europese privacywet. Volgens accountants- en adviesfirma PwC, dat onderzoek deed onder 385 middel(grote) organisaties, blijkt dat slechts 42 procent verwacht klaar te zijn voor de strengere privacyregels. Dit percentage ligt zelfs nog lager dan een jaar geleden (52 procent), toen veel organisaties nog geen helder beeld hadden van de volle impact van de EU-vordering, stelt PwC.

AVG

De nieuwe Europese regels, de zogeheten Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), gaan vrijdag 25 mei in. De nieuwe wet is strenger dan de huidige wet bescherming persoonsgegevens. Hij geeft mensen meer zeggenschap over hun persoonsgegevens. Bedrijven en overheden verwerken grote hoeveelheden gegevens die te herleiden zijn tot personen, zoals medische gegevens, financiële gegevens en gegevens over zoekgedrag op internet.

Onder de nieuwe regels mogen mensen hun gegevens inzien en laten wijzigen of in veel gevallen zelfs volledig laten wissen. Als mensen er met de organisatie niet uitkomen, kunnen ze een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

PwC noemt het overigens opvallend dat veel organisaties ook niet aan de oude wet voldoen. „Zo houdt slechts de helft van de respondenten een overzicht bij van datalekken, ook al is dit sinds 2016 verplicht."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

BEKIJK OOK


Views

600+

Vermist bemanningslid niet gevonden op de Noordzee

Vermist bemanningslid niet gevonden op de Noordzee

Vermist bemanningslid niet gevonden op de Noordzee. Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een bemanningslid van een koopvaardijschip is vermist op de Noordzee. De Kustwacht heeft zondagavond en de daaropvolgende nacht tevergeefs gezocht. Gevreesd wordt dat de man niet meer in leven is. Om 02.00 uur is de zoekactie gestaakt toen de Kustwacht had vastgesteld dat de man waarschijnlijk niet meer in leven zal zijn.

Uren niet gezien

De bemanning van het schip deed zondagavond rond 19.30 uur de melding van de vermissing omdat de betrokken persoon al een aantal uren niet meer was gezien. Het bemanningslid was rond 15.00 uur voor het laatst gezien en werd daarna na een zoekactie aan boord niet gevonden.

Het vrachtschip is gedraaid en heeft een stuk van de route teruggevaren, maar de man werd niet gevonden. Hij droeg een blauwe overall en een witte helm. Andere schepen was gevraagd goed op te letten, maar dit leverde niets op. De KNRM zocht met drie reddingsboten. Ook werd er en een helikopter ingezet.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

BEKIJK OOK


Views

500+