De verkeerstoren op Schiphol. Foto: ANP
Likeability of 2

Halen en brengen op Schiphol niet meer gratis

De verkeerstoren op Schiphol. Foto: ANP

Foto van 'Els Anker'

Els Anker

30 SEP 2017

Ga je binnenkort naar het buitenland of haal je een vriend of familielid op vanaf de luchthaven? Voor reizigers wordt het allemaal anders vanaf volgende week. Schiphol heeft meer ruimte nodig om de groei van het aantal passagiers op te kunnen vangen. Daarom wordt er begonnen met de bouw van een nieuwe pier en een nieuwe terminal.

Mensen die reizigers halen en brengen moeten voortaan in P1 de auto neerzetten in plaats van door te rijden naar de aankomst- of vertrekhal. Daardoor ben je een stuk duurder uit: het gratis kwartiertje parkeren in de garages verdwijnt namelijk. Parkeren in P1 kost omgerekend € 5,50 per uur of 1 euro per 11 minuten. Die prijs is hetzelfde als voorheen.

Wel blijft de mogelijkheid voor 'Kiss 'n Ride' (iemand afzetten en meteen weer wegrijden) bestaan.

Extra kosten

Om ruimte te maken voor deze bouwwerkzaamheden, zal ook parkeergarage P2 verdwijnen. Per 1 oktober 2017 komen hiervoor nieuwe én bestaande parkeeroplossingen in de plaats.

Voor de sluiting van parkeergarage P2 moeten bezoekers die met de auto naar de luchthaven komen, vanaf zondag rekening houden met flinke veranderingen en extra kosten. Parkeren op Schiphol wordt vanaf 1 oktober namelijk fors duurder. Gemiddeld gaan de tarieven met 10 procent omhoog.

Boete

De luchthaven adviseert ‘liefhebbers’ van P2 die korter dan 48 uur moeten parkeren, om in parkeergarage 1 te parkeren. Dat kan zonder reservering. Vanaf deze parkeergarage ben je in drie tot zes minuten lopen bij de terminal.

Parkeer je langer dan 48 uur? Dan verwijst de luchthaven je naar P6. Wie de auto langer dan twee dagen vlakbij de vertrekhal wil stallen (P1), betaalt ook een ‘boete’ van 100 euro per dag(deel). De eerste twee dagen op P1 kosten 75 euro. Dat is het maximum, vooral bedoeld om ruimte te creëren voor snelle zakenreizigers.

Borden

De routes en de bewegwijzering veranderen ook. Op een speciale internetpagina kunnen mensen alle wijzigingen zien. In de beginperiode zijn er op Schiphol extra verkeersbegeleiders en parkeerassistenten aanwezig. Wie verkeerd rijdt, komt via tijdelijke bewegwijzering alsnog op de juiste parkeerplek terecht, verzekert de luchthaven.

Met deze veranderingen zijn er ook nieuwe (verkeers)borden nodig om de reizigers naar de juiste plek te begeleiden. In totaal zijn er 200 nieuwe verkeersborden langs de wegen op Schiphol geplaatst en nog eens 150 tot 200 borden in Schiphol Plaza.

Reizigers op de luchthaven. Foto: ANP

Reizigers op de luchthaven. Foto: ANP


dislike
user_a30479a299d28774c0ea0d7591aad8db67750d15_avataruser_738cd2d551f58806b3780ab4a5bcd9f1fe8f1abb_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

2k+

Jongeren doen meer aan sexting: 'te verleidelijk.' / ANP

Sexting blijkt voor veel jongeren te verleidelijk

Snapchat vergemakkelijkt het versturen van een naaktfoto. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

2 UUR

Uit cijfers van kenniscentrum Rutgers is gebleken dat het aantal jongeren dat aan sexting doet flink is toegenomen. Het aantal jongens dat zich de afgelopen vijf jaar bezig heeft gehouden met sexting is verdubbeld tot 13 procent, en het aantal meisjes verdrievoudigd tot 12 procent.

Een opmerkelijke stijging, zeker als je nagaat dat ook het aantal berichten rondom de schadelijke gevolgen van sexting zijn gestegen. Waarom lijken veel jongeren het risico - dat ze naakt door de school of over social media gaan - op de koop toe te nemen?

‘Donderdag waarschijnlijk windstoten van 130 km’

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

VANDAAG, 14:14

Niets is zo veranderlijk als het weer. Toch fronsten veel mensen hun wenkbrauwen toen deze week de voorspellingen wel heel erg uiteenliepen over het voorspelde weer van donderdag. Op Weerplaza werd de mogelijkheid van een ware horror-storm beschreven voor de donderdag: Aan zee windkracht 11 tot 12 met windstoten tot 150 kilometer per uur! Terwijl Teletekst het hield op windkracht 6 met een windsnelheid van nog geen 50 kilometer per uur. Hè? Zijn stormen, die een paar dagen later toeslaan dan zo moeilijk in te schatten of zat hier iemand vreselijk te slapen?

Doordeweekse techno, maar zeker niet alledaags

Elke dinsdag gaat het dak eraf tijdens Techno Tuesday en hoe slechter het weer, hoe beter de sfeer...

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

VANDAAG, 13:00

Dinsdag zou zomaar de nieuwe vrijdag kunnen worden, zeker onder liefhebbers: elke week techno cadeau in de Melkweg tijdens Techno Tuesday, zo ook deze dinsdag.

RTL verantwoordelijk voor de fratsen van Barbie? / ANP
Likeability of 3

Is RTL verantwoordelijk voor de toestand van Barbie?

Het was al langer duidelijk dat Barbie ongelukkig was. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

VANDAAG, 12:14

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, verscheen afgelopen week in het nieuws omdat zij met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis. Vriendlief, ex-manager en haar ex-man gaven allemaal een reactie, maar Barbie zelf hield zich muisstil.

Onduidelijk is wat er precies met haar aan de hand is, maar er is genoeg voer om te speculeren. Het was namelijk al langer duidelijk dat het niet helemaal goed ging met Barbie. In een eerder interview had zij te kennen gegeven zich misbruikt te voelen en in de bijstand te zitten.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Vuurtorenwachter eist onderzoek naar pesten op werk
Likeability of 5

Vuurtorenwachter eist onderzoek naar pesten op werk

Vuurtorenwachter eist onderzoek naar pesten op werk. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

GISTEREN

Niets vreselijker dan gepest worden op werk. Vuurtorenwachter Nicolette van Berkel heeft het meegemaakt bij haar werkgever Rijkswaterstaat. De wachter van vuurtoren Brandaris op Terschelling zit al meer dan twee jaar thuis nadat zij had gemeld dat ze werd gepest en (seksueel) geïntimideerd door haar collega's en leidinggevenden. Daarom wil vuurtorenwachter Nicolette van Berkel dat er een onafhankelijke commissie onderzoek gaat doen naar de manier waarop haar werkgever Rijkswaterstaat met haar klachten is omgegaan.

Openbaar vervoer: nieuwe cao voor 12.000 werknemers

Openbaar vervoer: nieuwe cao voor 12.000 werknemers

In de komende drie jaar krijgen de medewerkers in totaal een loonsverhoging van 8,3 procent. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

GISTEREN

Wist je nog dat je afgelopen 4 januari niet met de streekbus kon rijden? De buschauffeurs staakten wegens een hoge werkdruk en lage lonen. Het blijkt dat de staking heeft geholpen, want werknemers in het openbaar vervoer krijgen alsnog een nieuwe cao. Vakbonden FNV en CNV zeggen afspraken te hebben gemaakt met de werkgevers in het OV over de aanpak van de werkdruk, loonsverhoging en een vaste baan voor duizend uitzendkrachten.

Toilet

Likeability of 5

'Kind van vlogger heeft daar altijd last van'

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

GISTEREN

Het lijkt haast een hype, vlogger na vlogger maakt bekend een kindje te verwachten. Van pretecho’s tot de eerste luiers: wat kunnen we verwachten van vloggers die ouders worden? En is het wel goed voor een kind om nog voor de geboorte al zo in de spotlights te staan?

Een heel leven online