Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 6 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Dief steelt veertien sekspoppen uit Bredase showroom

Bij inbraken wordt er vaak geld, sieraden of apparatuur meegenomen. Maar een paar schavuiten in Breda hadden een ander doel. Zij gingen namelijk voor veertien levensechte sekspoppen. Als klap op de vuurpijl werd er ook een doos Japanse seksspeeltjes buitgemaakt en aan normale attributen werden ook een camera en koffiezetapparaat meegenomen.

25.000 euro waarde

Alles bij elkaar is de schatting dat de dieven ongeveer 25.000 euro aan spullen hebben meegenomen. De waarde van een sekspop verschilt dan ook van 1.500 tot 2.800 euro. Deze zijn 1,45 tot 1,70 meter lang en wegen ongeveer dertig kilo.

De winkel Mytenga is volgens eigenaar Niels van der Voort uniek in zijn soort met dank aan de sekspoppen. „Dit is de enige showroom in Nederland. Hier kunnen mensen niet alleen komen kijken, maar de poppen ook voelen. Dat is belangrijk, ze zijn van verrassend zacht materiaal”, zegt hij tegenover Het Algemeen Dagblad.

Van der Voort beseft nu dat zijn winkel niet per se buiten schot is voor dieven. Heel erg goed bewaakt was het immers nog niet. „Voor de inbrekers is dit dagelijks werk. Aan de camerabeelden is te zien dat ze snel klaar waren, het waren profs. Ik hoop dat ze gepakt worden, dat voorkomt een herhaling.”

Geduld

Ondertussen gaat Van der Voort gewoon verder met zijn zaakje. „Één pop was al besteld, lag klaar om bezorgd te worden. Die klant zal nog even geduld moeten hebben. De fabricage vergt ongeveer drie weken. We moeten noodgedwongen de officiële opening van de showroom uitstellen, maar die komt dit najaar nog. Alleen zetten we er in het vervolg minder poppen neer, dat is een les die we geleerd hebben.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.