In het nieuws

Deze pretparken geven korting door de lerarenstaking

Deze pretparken geven korting door de lerarenstaking

Door de lerarenstaking op 5 oktober zitten veel kinderen die dag thuis. Foto: Pixabay

Foto van 'Metro'

30 SEP 2017

Leraren in het basisonderwijs leggen op donderdag 5 oktober de hele dag het werk neer. De reden? Ze willen een hoger salaris en een lagere werkdruk. Ouders van basisschoolleerlingen moeten op de stakingsdag zelf voor de opvang van hun kinderen zorgen.

Een aantal pretparken speelt daar slim op in: zij geven korting of gaan zelfs speciaal open op de dag van de staking. Metro zet een aantal acties voor je op een rij.

Deze pretparken gaan open

De Julianatoren in Apeldoorn zou normaal dicht zijn, maar gaat op 5 oktober open in de hoop dat er veel bezoekers naar het park komen. Of het druk wordt, durven ze nog niet te zeggen. „Dat hangt natuurlijk ook af van het weer”, laat een woordvoerder weten. „Maar we denken zeker dat bezoekers blij zijn dat we open gaan.” Het park is open van 10.00 tot 17.00 uur.

Dat geld ook voor Avonturenpark Hellendoorn in de gelijknamige plaats. Kaarten kosten op de dag van de staking 18,95 euro, dat is 11 euro goedkoper dan op een normale dag.

Ook Attractiepark Tivoli in Berg en Dal bij Nijmegen speelt in op de plotselinge vrije dag. Het park is normaal alleen voor Halloween open in oktober, maar voor de lerarenstaking maken ze een uitzondering. Ook kaartjes zijn goedkoper: die kosten 11 in plaats van 13 euro. Het speciale tarief geldt alleen bij de kassa van het pretpark en dus niet online.

Bij deze pretparken krijg je korting

De Apenheul in Apeldoorn geeft op de dag van de lerarenstaking korting op toegangskaartjes. Normaal betaal je 19 of 21,50 euro voor een kaartje, op de dag van de staking is dat 10 euro. „We geven speciale rondleidingen, want ook in de Apenheul valt een hoop te leren”, schrijft het park op haar website. De kaartjes zijn te koop in de webwinkel en het park is open van 10.00 tot 17.00 uur.

Ook bij het Dolfinarium in Harderwijk geven ze donderdag korting. Bezoekers mogen die dag van 10.00 tot 17.00 uur voor 10 euro naar binnen – ook hier is dat bijna de helft van de normale entreeprijs.

BEKIJK OOK


  Views

  2k+

  Rode Kruis: niet genoeg handtekeningen voor Jemen

  Een vrouw houdt de voet van haar ondervoede kleinzoon vast. ©EPA

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  35 MIN

  Het Rode Kruis wil meer handtekeningen voor Jemen. Tot nu toe hebben ruim 8700 mensen de petitie van de hulporganisatie getekend om meer aandacht te vestigen op het land, maar dat is nog niet voldoende.

  De situatie in Jemen wordt volgens het Rode Kruis steeds nijpender en hongersnood is nu een reëel scenario met vreselijke gevolgen.

  Belangrijke rol in Veiligheidsraad


  Views

  35

  Nederland in top 3 kindersekstoerisme Cambodja

  ©Pexels

  Foto van 'Metro'

  1 UUR

  Nederland speelt een grote rol in het sekstoerisme in Cambodja. Ons land staat op de derde plaats van het aantal gearresteerde kindermisbruikers, meldt de Volkskrant.

  Alleen al in de provinciehoofdstad van Cambodja, Siem Reap, worden jaarlijks gemiddeld twintig sekstoeristen betrapt en vervolgd. De meeste van hen komen uit westerse landen. Amerikanen vormen de grootste groep.

  Strategie


  Views

  77

  De ROG Phone: daarmee kun je zélfs… bellen

  Camera videoDe ROG Phone: daarmee kun je zélfs… bellen

  Langverwacht onder de mobil gamers: de ROG Phone.

  In samenwerking met ASUS

  15 NOV 2018

  Gamen op het mobieltje neemt zo’n grote vlucht, dat sterke smartphones meer dan nodig zijn. Nu is daar de ROG Phone op de markt, waarvan een test vanmiddag live op Metro's Facebook te zien is (zie onderaan).

  In Azië weten ze al helemaal niet anders meer: als er een online game wordt gespeeld, gebeurt dat vooral op de smartphone. Maar ook in Nederland weten we het inmiddels: die persoon in de trein die, na het lezen van z’n dagelijkse Metro uiteraard, met z’n duimen vingervlug z’n mobieltje bedient, speelt een game. Onderzoeken lieten onlangs zien dat mobiel gamen op nummer drie staat als het om online activiteiten gaat. Video’s kijken en zoeken naar informatie over muziek, entertainment en vrije tijd, doen we nog net iets meer. Maar: mobiel gamen is hot.

  De ROG Phone: daarmee kun je zélfs… bellen

  Views

  2k+

  VVD wil geen politieke bemoeienis bij asielbesluit

  Staatssecretaris Harbers die mede verantwoordelijk is voor het asielbeleid. ©ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  1 UUR

  De VVD wil dat de zogenaamde discretionaire bevoegdheid van de staatssecretaris van Justitie wordt afgeschaft. De coalitiepartij vindt dat de bevoegdheid oneerlijke situaties oplevert en onnodig veel druk op de schouders van de staatssecretaris legt.

  Lili en Howick

  Weet je nog dat de Armeense kinderen Lili en Howick in september alsnog in Nederland mochten blijven nadat ze eigenlijk uitgeprocedeerd waren? Door zijn discretionaire bevoegdheid kon staatssecretaris Harbers, ondanks de beslissing van de rechter, de twee kinderen alsnog een verblijfsvergunning geven.


  Views

  65

  Chauffeur krijgt energie van betekenisvol werk

  Camera videoChauffeur krijgt energie van betekenisvol werk

  Jeroen: Ik kom met energie thuis en ben trots op het mooie en belangrijke werk dat ik heb gedaan.

  In samenwerking met Olympia Nederland

  12 NOV 2018

  Jeroen (38) is vrachtwagenchauffeur via Olympia en gaat genietend over de wegen. Waarom is zijn energie toegenomen, waar is hij trots op en hoe betekenisvol is zijn werk?

  „Tien jaar lang was ik steigerbouwer. Er was veel vraag naar vrachtwagenchauffeurs en ik kom uit een familie in de transport, dus ik dacht: waarom niet? Nu rijd ik voor een groot bouwbedrijf.”

  Chauffeur krijgt energie van betekenisvol werk

  Views

  3k+

  Bekende YouTubers die de muzieklijsten bestormen

  YouTubers en rapper Vonneke Bonneke en Famke Louise (v.l.n.r). Foto: ANP

  Foto van 'Ciana Mayam'

  GISTEREN

  YouTuber Nienke Plas kan naast vloggen en presenteren ook zingen toevoegen aan haar repertoire. Haar debuutsingle en clip van ’Vrijdag’ staat sinds deze week online en gaat als een tiet.

  Daarmee voegt de grappigste vrouw van online Nederland zich bij de andere YouTubers die een muziekcarrière begonnen. Deze Youtubers gingen haar voor en bereikten zo de mainstream.


  Views

  400+

  Noodweer verwoest hotels Tenerife

  Videostill Twitter @rtveteleplaneta

  Foto van 'Daisy Heyer'

  GISTEREN

  Op het Spaanse eiland Tenerife is het noodweer op dit moment zo heftig dat enkele balkons van een hotel zijn weggeslagen door enorm hoge golven.

  Geen dodelijke slachtoffers

  Volgens de burgemeester Álvaro Dávila van Tacoronte zijn er geen dodelijke slachtoffers of gewonden gevallen door het noodweer, ook niet bij het hotel. Dat komt omdat de meeste appartementen van het getroffen gebouw in het plaatsje Mesa del Mar alleen in de zomer gebruikt worden.


  Views

  1k+

  Likeability of 2

  Bejaarde vrouw (85) ernstig mishandeld op straat

  Vanwege de ernst van de zaak heeft de politie in overleg met het slachtoffer en familie van de vrouw een foto van haar naar buiten gebracht, waarop op je goed kunt zien hoe ernstig de vrouw is mishandeld. /

  Foto van 'Daisy Heyer'

  GISTEREN

  Een 85-jarige vrouw uit Eindhoven is tijdens een mislukte straatroof in Eindhoven een aantal keren tegen haar hoofd geschopt en daarbij zwaar gewond geraakt. Ze is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

  De vrouw liep zaterdagavond omstreeks 19.00 uur op het Cassandraplein. Ze kwam terug van haar kaartclub, toen zij plotseling met veel geweld werd overmeesterd door een onbekende man die haar wilde beroven. Hij schopte haar tegen het hoofd, liet haar hevig bloedend op het wegdek achter en ging er zonder buit rennend vandoor. De vrouw riep om hulp. Voorbijgangers - volgens 112vdg.nl een moeder en dochter - ontfermden zich over de bejaarde, die daarna naar het ziekenhuis is gebracht.

  'Verschrikkelijk'


  sad
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_27214bae5832cf44dbea05bc0094d29dd496da9c_avatar

  Views

  2k+

  Opnieuw opstootjes en arrestatie bij intochten

  Demonstranten en Zwarte Pieten tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas op de Zaanse Schans. / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  Na meerdere opstootjes en arrestaties rondom de intocht van Sinterklaas op zaterdag, ging het op zondag ook weer mis. In Tilburg arresteerde de politie 48 voorstanders van Zwarte Piet. Volgens de politie waren zij onderweg naar een locatie waar tegenstanders van Zwarte Piet zich ophielden. De intochten in Amsterdam en Utrecht verliepen zonder problemen.

  De pro-Zwarte Piet-demonstranten werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Vervolgens zijn ze per bus overgebracht naar het politiebureau. Zij zitten nog vast. Om hoeveel arrestanten het gaat maakt de politie later zondag bekend. Een en ander speelde zich af buiten het zicht van bezoekers van de intocht, die elders in de stad was.

  Bier en eieren


  Views

  800+

  Alexander Pechtold. Foto: ANP

  Wordt Pechtold de nieuwe burgemeester van Rotterdam?

  Alexander Pechtold. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Zelf heeft-ie het nieuws nog niet bevestigd, maar volgens zijn ex-vriendin Anne Lok is het toch echt waar: voormalig D66-fractieleider Alexander Pechtold wil burgemeester van Rotterdam worden. Zijn ex stelt dit in een interview met het AD.

  Aan het roer van 010

  Lok deed al vaker uitspraken over Pechtold: naar eigen zeggen had ze van 2014 tot afgelopen zomer een relatie met de politicus. Volgens Anne is het opvallend dat hij in oktober al het leiderschap van zijn partij opgaf, omdat hij door had gewild tot de provinciale verkiezingen. Dit hangt samen met het burgermeesterschap van Rotterdam, dat hij graag op zich wil of wilde nemen. Dat kan overigens pas over drie jaar: de termijn van Aboutaleb loopt tot 2021.


  Views

  1k+

  Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

  Nederlandse documentaire genomineerd voor een Emmy

  Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Gert-Jan de Vries filmde als vader, maar is nu met zijn documentaire ‘De Wereld van Puck’ genomineerd voor een prestigieuze Emmy-award. In de film kijk je twintig jaar lang (!) in het leven van zijn dochter Puck, die zwaar gehandicapt is. Het resultaat is een bijzonder staaltje beeldmateriaal.

  'Vreemd kind'

  De documentaire kwam vorig jaar al uit, maar heeft nu dus ook een topnominatie binnengesleept. Puck leek bij haar geboorte gezond, maar haar ouders kwamen er al snel achter dat er toch iets mis met haar was. ‘Een vreemd kind’, vertelt de moeder van de jonge vrouw tegen EenVandaag. Het meisje keek haar zelden aan. Ze had haar ogen altijd naar het plafond gericht. De Volkskrant beschreef de kijker van de documentaire vorig jaar nog als een 'indringer in de intimiteit van het gezin'.


  Views

  1k+

  Beeld ter illustratie. Foto: anp

  Er wachten 88.500 Nederlanders op geestelijke hulp

  Beeld ter illustratie. Foto: anp

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Veel patiënten zijn er ongetwijfeld weleens tegenaan gelopen: héb je eindelijk de stap gezet om naar het ziekenhuis te gaan, moet je alsnog weken wachten voor je aan de beurt bent. Uit onderzoek van NOS op 3 blijkt dat voornamelijk de wachtlijsten voor hulp bij psychische problemen uitzonderlijk lang zijn: er zouden maar liefst 88.499 mensen in de administratieve rij staan.

  Tot acht maanden

  De meeste mensen wachten op basiszorg voor psychische problemen: 27.550. Eigenlijk mag de totale wachttijd in deze sector niet langer dan veertien weken zijn. Die maximale aanvaardbare wachttijd is vastgelegd in de zogenaamde ‘Treeknormen’, al zitten er geen gevolgen vast aan het overschrijven van die normen. Dat blijkt dan ook wel uit de cijfers van NOS op 3: voor persoonlijkheidsstoornissen en stoornissen in het autismespectrum wachten mensen soms tot acht maanden op een afspraak.


  Views

  1k+

  De Amerikaanse president in Californië. Foto: ANP

  Trump belooft 'volledig' rapport over dood Khashoggi

  De Amerikaanse president in Californië. Foto: ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Donald Trump heeft tijdens zijn bezoek aan Malibu een nieuw rapport over de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi aangekondigd. Dinsdag zal het ‘allesomvattende’ document naar buiten gebracht worden.

  'Nog niets beslist'

  De Amerikaanse president was in Californië vanwege een bezoek aan de slachtoffers van de bosbranden. Hij deed daar ook uitspraken over de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Enkele uren eerder berichtten Amerikaanse media op basis van het CIA-rapport nog dat de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman verantwoordelijk zou zijn voor de moord, maar Trump wil nog ‘geen conclusies trekken uit dat rapport’. Volgens de president is er nog niets beslist: daarvoor is het nog te vroeg.


  Views

  600+

  200 gewonden en 1 dode door demonstraties Frankrijk

  Zeker 283.000 mensen hebben zaterdag actie gevoerd tegen de hoge brandstofprijzen in Frankrijk. Foto: ANP

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  17 NOV 2018

  Zeker 283.000 mensen hebben zaterdag actie gevoerd tegen de hoge brandstofprijzen in Frankrijk en het economische beleid van president Emmanuel Macron. De actievoerders hielden onder meer langzaamaanacties en blokkades op wegen en voor tunnels. Bij een van de wegblokkades kwam een demonstrant om het leven. Bij de acties raakten ruim 200 mensen gewond, van wie zes ernstig.

  Gele vesten

  De demonstranten, die de gele vesten worden genoemd, veroorzaakten met hun acties grote opstoppingen. Ook blokkeerden zij de toegangswegen naar vliegvelden, onder meer die van Toulouse. De acties volgen op oproepen via sociale media. De demonstraties werden ook via sociale media gecoördineerd.


  Views

  1k+

  'Minderjarige kan makkelijk online drank bestellen'

  Ondanks de regel 'Nix onder de 18' kunnen minderjarigen toch nog zelf aan alcohol komen. Foto: ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  17 NOV 2018

  Ondanks de regel 'Nix onder de 18' kunnen minderjarigen toch nog zelf aan alcohol komen. Hoe ze dat doen? Door thuis alcohol te laten bezorgen, dit blijkt uit een steekproef uitgevoerd door RTL Nieuws.

  14-jarige kreeg thuis drank bezorgd

  Tijdens de steekproef werden twee minderjarigen gevraagd zes bestellingen doen met alcohol. In vijf gevallen kreeg een 14-jarige actrice de drank bezorgd, zonder dat naar haar leeftijd werd gevraagd. De bezorging werd gedaan door Thuisbezorgd, Uber Eats en Heineken Now.


  Views

  800+

  Amerikaans dorpje geëvacueerd door ontspoorde trein

  In sommige van de ruim honderd wagons zou propaangas zitten. Foto: ANP

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  17 NOV 2018

  Het zou zo een script kunnen zijn van een spannende Hollywood film. De gehele bevolking van een dorpje in de Amerikaanse staat Georgia is geëvacueerd na de ontsporing van een goederentrein.

  Propaangas

  In sommige van de ruim honderd wagons zou propaangas zitten. Dat melden Amerikaanse media.De trein ontspoorde toen deze over een brug over een snelweg reed. Zeker dertig wagons kwamen op de weg terecht.


  Views

  1k+

  Recordpoging brug bouwen van bierkratten mislukt

  Foto ter illustratie Studenten van TU Delft in 2014: ANPfoto

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  17 NOV 2018

  Studenten in Enschede hebben geprobeerd om een bierkratennbrug met een overspanning van 28 meter te bouwen. Met deze actie wilden ze een nieuw record vestigen.

  8000 kratten


  Views

  1k+

  Jager per vergissing doodgeschoten door andere jager

  Foto ter illustratie. / Colourbox

  Foto van 'Daisy Heyer'

  17 NOV 2018

  Een jager in Amerika is volgens de berichtgeving doodgeschoten door een andere jager, die zich vergist heeft en de man aanzag voor een hert.

  De 38-jarige zakenman Justin Beutel uit Sandford, Amerika werd donderdag doodgeschoten terwijl hij aan het jager was tijdens de openingsdag van Michigan's Firearm Deer Season. 

  eerste hulp


  Views

  1k+

  Likeability of 3

  Heftige confrontaties bij Sinterklaasintochten

  Demonstranten en een Zwarte Piet tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas op de Zaanse Schans. De oer-Hollandse Zaanse Schans is dit jaar het decor van de landelijke intocht van de goedheiligman en zijn pieten. / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  17 NOV 2018

  Door het hele land vinden zaterdagmiddag Sinterklaasintochten plaats, maar de sfeer is grimmig. Er zijn zelfs delen in het land waar de ME heeft moeten ingrijpen. Op diverse plaatsen in Nederland waren er zaterdag bij de intocht opstootjes en arrestaties. De landelijke intocht van de goedheiligman in Zaandam verliep echter "hartstikke goed", zo oordeelde burgemeester Jan Hamming tevreden.

  KOZP 'Supertrots'

  Zaterdagmiddag liet een woordvoerster van KOZP weten "supertrots" te zijn. "Nog nooit zijn zo veel jonge mensen de straat op gegaan." Ze vindt het jammer dat op verschillende plekken "ons recht op demonstratie werd ingeperkt".


  sad
  user_9473348dab69503cd8acdbd5a0ce0fd6644a4918_avatar

  Views

  3k+