Aantal verkeersboetes nog altijd enorm

25 september 2017 om 08:34 door Rosan de Vos
Aantal verkeersboetes nog altijd enorm
Je aan de verkeersregels houden, scheelt een hoop centen. Foto: Colourbox

Bel jij nog steeds niet-handsfree in de auto? De kans dat je op de bon geslingerd wordt, is dan aanzienlijk groot. De politie is nu namelijk scherper op bellen tijdens het rijden. In de maanden mei tot en met augustus dit jaar zijn er 26.300 bekeuringen uitgedeeld, tegen 21.000 bekeuringen het jaar daarvoor.

Verkeersovertredingen

Maar het aantal boetes voor niet-handsfree bellen is een peulenschil in vergelijking met het totaal aantal gemaakte verkeersovertredingen. In deze vier maanden dit jaar, zijn er in totaal 3,41 miljoen verkeersovertredingen begaan. Dit is ongeveer net zoveel als vorig jaar: toen zijn er 3,39 miljoen verkeersovertredingen geconstateerd. Meerendeel van de boetes komt door te hard rijden - hiervoor zijn 2,92 miljoen(!) boetes uitgedeeld.

Buitenlandse kentekens

Het aantal verkeersovertredingen dat geconstateerd wordt op een buitenlands kenteken, neemt toe. 12,4% van het totaal aantal opgelegde boetes is verstuurd naar een buitenlands adres. Het gaat om 421.520 boetes dit jaar, ten opzichte van 272.473 boetes vorig jaar.

Zo zie je maar: beter letten op verkeersregels, scheelt toch heel wat geld.

Het beste kun je gewoon rustig rijden. Foto: Giphy

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!