Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 25 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Aantal verkeersboetes nog altijd enorm

Bel jij nog steeds niet-handsfree in de auto? De kans dat je op de bon geslingerd wordt, is dan aanzienlijk groot. De politie is nu namelijk scherper op bellen tijdens het rijden. In de maanden mei tot en met augustus dit jaar zijn er 26.300 bekeuringen uitgedeeld, tegen 21.000 bekeuringen het jaar daarvoor.

Verkeersovertredingen

Maar het aantal boetes voor niet-handsfree bellen is een peulenschil in vergelijking met het totaal aantal gemaakte verkeersovertredingen. In deze vier maanden dit jaar, zijn er in totaal 3,41 miljoen verkeersovertredingen begaan. Dit is ongeveer net zoveel als vorig jaar: toen zijn er 3,39 miljoen verkeersovertredingen geconstateerd. Meerendeel van de boetes komt door te hard rijden – hiervoor zijn 2,92 miljoen(!) boetes uitgedeeld.

Buitenlandse kentekens

Het aantal verkeersovertredingen dat geconstateerd wordt op een buitenlands kenteken, neemt toe. 12,4% van het totaal aantal opgelegde boetes is verstuurd naar een buitenlands adres. Het gaat om 421.520 boetes dit jaar, ten opzichte van 272.473 boetes vorig jaar.

Zo zie je maar: beter letten op verkeersregels, scheelt toch heel wat geld.

Aantal verkeersboetes zijn nog altijd enorm
Het beste kun je gewoon rustig rijden. Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.