Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

14-jarige jongen bekent doodsteken ouders

De 14-jarige jongen uit Katlijk die vastzit wegens de dood van zijn ouders, heeft bekend dat hij ze met een mes om het leven heeft gebracht. De rechter-commissaris heeft besloten dat hij nog zeker twee weken langer in voorarrest blijft.

De tiener is overgebracht naar een justitiële jeugdinrichting, zoals gebruikelijk is. Omdat het om een minderjarige gaat, is het Openbaar Ministerie terughoudend met het geven van informatie. Zodra het onderzoek is afgerond, zal de zaak achter gesloten deuren verder worden behandeld. Naar verwachting wordt de zaak begin 2018 verder behandeld.

Jos (63) en Margreet (62) werden volgens de politie op dinsdag door geweld om het leven gebracht. Toen de lichamen van de ouders werden gevonden zat hun jongste zoon nog op school. De jongen werd dinsdagavond aangehouden en zit sindsdien in voorarrest. Afgelopen week werd er sporenonderzoek verricht in de woning in het Friese dorp, nabij Heerenveen. De verdachte is de jongste van drie kinderen, hij heeft nog twee oudere broers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.