Nog even en dan is Dennis een Maleisische prins

13 augustus 2017 om 16:36 door Lisa Vermeij
Nog even en dan is Dennis een Maleisische prins
Prinses Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Ibrahim en Dennis Verbaas (Dennis Muhammad Abdullah). Foto: ANP

Nog een nachtje slapen en dan stapt de 28-jarige Dennis Verbaas uit Lisse in het huwelijksbootje met de Maleisische prinses Tunku Aminah Maimunah Iskandariah. Maandag stappen de Nederlandse Dennis en zijn prinses in het huwelijksbootje.

De 31-jarige Tunku Aminah Maimunah Iskandariah is de enige dochter van de Maleisische sultan Ibrahim Iskanda, hij is sultan van Johor en schijnt miljoenen op zijn bankrekening te hebben. Johor is één van de grootste en meest welvarende steden van Maleisie, er wonen zo'n 5 miljoen mensen. In Maleisië kijken ze allemaal uit naar het huwelijk.

Wat gaat er gebeuren?

Op 14 augustus 2017 zullen Dennis en de Maleisische prinses elkaar het ja-woord geven in Johor Bahu, de hoofdstad van Johor. Het belooft een drukke dag te worden met drie verschillende ceremonies, de eerste begint om 10.00 's ochtends en de laatste om 20.00 's avonds. Er worden zo'n 1200 gasten verwacht, zij zullen allemaal traditionele kleding dragen.

 

Het Istana Besar paleis van Sultan Ibrahim Ismail waar het huwelijk plaatsvindt. Foto: ANP

 

Het publiek kan maandag live mee kijken naar het huwelijk via grote videoschermen in de stad. Diverse wegen in de stad worden afgezet en er worden zo'n 318 agenten ingezet om de ceremonie in goede banen te leiden, dit meldt The Star Online.

 

En hoe gaat het sprookje verder?

Dat het een groots sprookjeshuwelijk wordt, is al wel duidelijk. Maar wat gaat er gebeuren na de bruiloft? Waarschijnlijk zal het kersverse koppel op huwelijksreis gaan. Daarna gaan Dennis en Tunku Tun Aminah samenwonen in hun paleisje om hun leven als man en vrouw te starten. Voor de Maleisische prinses is het nog best spannend: ,,Het is voor het eerst dat ik op mezelf ga wonen, weg van mijn ouders en andere familie," zei de prinses aan Maleisische media. 

 

Een verlichte route richting het Istana Besar paleis van Sultan Ibrahim Ismail van Johor waar het huwelijk plaatsvindt. Foto: ANP

 

Wie is 'Prins Dennis Muhammed Abdullah'?

Dennis Verbaas bekeerde zich in 2015 tot de Islam, sindsdien wordt hij Dennis Muhammes Abdullah genoemd. Dennis verruilde toen hij begin twintig was Nederland voor Zuid-Oost-Azië om daar te werken en te reizen. Hij deed vooral veel modellenwerk, zijn aanstaande vrouw deed een modeopleiding en het zou kunnen dat de twee elkaar daar hebben ontmoet.

 

Inmiddels werkt Dennis bij de Tampines Rovers Football Club, een grote voetbalclub in Singapore. Ooit droomde Dennis van een carrière als profvoetballer. Hij speelde in FC Lisse A1, maar werd tijdens een wedstrijd getroffen door een hartritmestoornis. Hij werd gered door een ambulanceverpleegkundige die op dat moment toevallig aanwezig was.

Zijn familie is al een meer dan een week in Maleisië te vinden, meldt het AD. Zijn vader Martin werkt in de bloemenhandel en zijn moeder Henriette is verkoopster bij Miss Etam. Dennis heeft nog een broer en een zus (Denny en Denise).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!