Nog even en dan is Dennis een Maleisische prins

Prinses Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Ibrahim en Dennis Verbaas (Dennis Muhammad Abdullah). Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

13 AUG 2017

Nog een nachtje slapen en dan stapt de 28-jarige Dennis Verbaas uit Lisse in het huwelijksbootje met de Maleisische prinses Tunku Aminah Maimunah Iskandariah. Maandag stappen de Nederlandse Dennis en zijn prinses in het huwelijksbootje.

De 31-jarige Tunku Aminah Maimunah Iskandariah is de enige dochter van de Maleisische sultan Ibrahim Iskanda, hij is sultan van Johor en schijnt miljoenen op zijn bankrekening te hebben. Johor is één van de grootste en meest welvarende steden van Maleisie, er wonen zo'n 5 miljoen mensen. In Maleisië kijken ze allemaal uit naar het huwelijk.

Wat gaat er gebeuren?

Op 14 augustus 2017 zullen Dennis en de Maleisische prinses elkaar het ja-woord geven in Johor Bahu, de hoofdstad van Johor. Het belooft een drukke dag te worden met drie verschillende ceremonies, de eerste begint om 10.00 's ochtends en de laatste om 20.00 's avonds. Er worden zo'n 1200 gasten verwacht, zij zullen allemaal traditionele kleding dragen.

Het Istana Besar paleis van Sultan Ibrahim Ismail waar het huwelijk plaatsvindt. Foto: ANP

Het publiek kan maandag live mee kijken naar het huwelijk via grote videoschermen in de stad. Diverse wegen in de stad worden afgezet en er worden zo'n 318 agenten ingezet om de ceremonie in goede banen te leiden, dit meldt The Star Online.

En hoe gaat het sprookje verder?

Dat het een groots sprookjeshuwelijk wordt, is al wel duidelijk. Maar wat gaat er gebeuren na de bruiloft? Waarschijnlijk zal het kersverse koppel op huwelijksreis gaan. Daarna gaan Dennis en Tunku Tun Aminah samenwonen in hun paleisje om hun leven als man en vrouw te starten. Voor de Maleisische prinses is het nog best spannend: ,,Het is voor het eerst dat ik op mezelf ga wonen, weg van mijn ouders en andere familie," zei de prinses aan Maleisische media.

Een verlichte route richting het Istana Besar paleis van Sultan Ibrahim Ismail van Johor waar het huwelijk plaatsvindt. Foto: ANP

Wie is 'Prins Dennis Muhammed Abdullah'?

Dennis Verbaas bekeerde zich in 2015 tot de Islam, sindsdien wordt hij Dennis Muhammes Abdullah genoemd. Dennis verruilde toen hij begin twintig was Nederland voor Zuid-Oost-Azië om daar te werken en te reizen. Hij deed vooral veel modellenwerk, zijn aanstaande vrouw deed een modeopleiding en het zou kunnen dat de twee elkaar daar hebben ontmoet.

Inmiddels werkt Dennis bij de Tampines Rovers Football Club, een grote voetbalclub in Singapore. Ooit droomde Dennis van een carrière als profvoetballer. Hij speelde in FC Lisse A1, maar werd tijdens een wedstrijd getroffen door een hartritmestoornis. Hij werd gered door een ambulanceverpleegkundige die op dat moment toevallig aanwezig was.

Zijn familie is al een meer dan een week in Maleisië te vinden, meldt het AD. Zijn vader Martin werkt in de bloemenhandel en zijn moeder Henriette is verkoopster bij Miss Etam. Dennis heeft nog een broer en een zus (Denny en Denise).


Log in om een reactie te plaatsen

Views

300+

Likeability of 3

Sloterdijk - Enschede in de sneeuw: zes uur onderweg

Amsterdam Sloterdijk - Enschede, 6 uur ©Jelmer Visser

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

1 UUR

Ondanks alle oproepen om thuis te werken, collega's die me voor gek verklaarden en het zeer slechte track record van de NS als er sneeuw valt, besloot ik toch om tijdens het weeralarm op de redactie van Metro te gaan werken. Van Enschede naar Amsterdam Sloterdijk; wat kan er misgaan? Nou veel. Op de heenreis was er weinig aan de hand maar over de terugreis heb ik maar liefst zes uur gedaan. Gelukkig had ik mijn camera mee om winterse beelden te schieten.

Mijn uitzicht voor ik vertrok aan de barre tocht ©Jelmer Visser

Likeability of 5

Frisser, mooier, sneller: Metro-site in nieuwe jas

Foto van 'Metro'

Metro

3 UUR

Na de nieuwe app en de vernieuwde krant, heeft Metro nu ook een gloednieuwe website. Frisser, mooier, sneller, hipper: dat zijn de reacties die we tot nu toe van jullie ontvingen. Want net als de app, is de nieuwe website waarop je nu aanwezig bent samen met Metro-lezers ontwikkeld; jullie konden de afgelopen periode al feedback geven op de bèta-versie.

Deze nieuwe site is in lijn gebracht met de andere kanalen van Metro. Dat betekent onder andere een frisse, overzichtelijke uitstraling, een menubalk met channels en de mogelijkheid om te reageren op artikelen via emoji's.

Scholieren hopen op dagje vrij door berg sneeuw

Foto van 'Ingelise de Vries'

Ingelise de Vries

VANDAAG, 09:14

Hoewel de basisschoolleerlingen nog een dagje vrij hebben door de staking van heel veel leerkrachten, moeten de middelbare scholieren gewoon weer naar school. Veel waren maandag ijsvrij, maar dinsdag zijn de wegen als het goed is toch echt weer begaanbaar. Een aantal scholieren uit Gouda was het daar niet mee eens en besloot op een wel heel bijzondere manier vrij te regelen.

Flink wat sneeuw

Basisschoolleraren leggen opnieuw hun werk neer

Basisschoolleraren leggen opnieuw hun werk neer

Basisschoolleraren tijdens de protestmanifestatie in het Zuiderpark

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

VANDAAG, 07:10

Tienduizenden leerkrachten in het basisonderwijs leggen dinsdag opnieuw het werk neer. Met de tweede landelijke staking protesteren de meesters en juffen tegen de volgens hen te lage salarissen en te hoge werkdruk.

Anders dan bij de eerste staking in oktober zijn er geen grote manifestaties. Wel worden er lokale bijeenkomsten in het land gehouden.

Pas op: de wegen kunnen verraderlijk glad zijn

Pas op: de wegen kunnen verraderlijk glad zijn

Sneeuwoverlast op de A16 bij Rotterdam

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

VANDAAG, 06:50

Het winterse weer zorgt ervoor dat het op de wegen verraderlijk glad kan zijn. Sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten zorgen met name in woonwijken en op secundaire wegen voor soms zeer gladde omstandigheden.

De snelwegen zijn over het algemeen schoon, maar op sommige trajecten is de linkerbaan nog behoorlijk glad. Zo is de spitsstrook op de A7 nog dicht. Ook fietsers en voetgangers zijn gewaarschuwd: fiets- en voetpaden kunnen zeer glad zijn.

Het gevaar van vieze lucht wordt ernstig onderschat

Het gevaar van vieze lucht wordt ernstig onderschat

De Stadhouderskade in Amsterdam Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

VANDAAG, 06:44

De Tweede Kamer ontvangt dinsdag een brandbrief van bijna 170 longartsen en het Longfonds. Hierin schrijven zij dat het gevaar dat mensen ziek worden of dood gaan door vieze lucht volgens hen ‘ernstig wordt onderschat’.

De longartsen en het Longfonds roepen de Kamerleden op nog deze week maatregelen te treffen tegen vieze lucht, weet het AD. „Als artsen doen wij er alles aan om mensen weer gezond te maken, maar het liefst zouden wij natuurlijk willen dat mensen helemaal niet ziek worden. Daar kunnen wij niet voor zorgen, maar dat kunt u wél”, benadrukken de 169 longartsen tegenover de Kamerleden.

Minister Koolmees: Inburgering moet op de schop

Minister Koolmees: Inburgering moet op de schop

Wouter Koolmees Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

VANDAAG, 06:32

Er is een groot probleem met betrekking tot de inburgering, vindt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Koolmees zegt geschrokken te zijn van het aantal Somaliërs en Eritreeërs in Nederland dat geen opleiding heeft gevolgd en in de bijstand zit. Ook de oplopende wachtlijsten voor inburgeringsexamens noemt hij als probleem.