In het nieuws

Meer dan 450 reacties op zaadoproep via YouTube

Foto: Joyce Everink en Scarlet Hemkes

Foto van 'Jessica Heijmans'

15 AUG 2017

Joyce en Scarlet zijn op zoek naar een zaaddonor en doen dat via een originele weg: een YouTube-video. De actie lijkt zijn vruchten af te werpen: het koppel heeft inmiddels al honderden reacties ontvangen.

In de video zien we hoe Joyce Everink (34) en Scarlet Hemkes (35) van het Nederlandse YouTube-kanaal Ik Vrouw van Jou op diverse plekken op zoek gaan naar zaad, bijvoorbeeld in een dierenwinkel, een tuincentrum en online. Uiteindelijk eindigen ze bij een arts, die aangeeft niets met het zaad te kunnen doen. Een grappige video, met op het einde een serieuze oproep voor zaad.

Zaad voor 10.000 euro

In een paar dagen tijd hebben Scarlet en Joyce meer dan 450 reacties ontvangen. De leeftijd van de mannen die reageren loopt uiteen van jongens van 18 tot mannen van 70 jaar oud, vertelt Scarlet Hemkes. „Maar ook getrouwde mannen met kinderen die samen met hun partner mailen, homoseksuele stellen, alleenstaande mannen met een kinderwens, mannen die een heel verhaal mailen en mannen die slechts 1 zin mailen.”

Het merendeel van de mails was netjes, meent Hemkes, buiten de incidentele mannen die seks of een trio wilden dan om. Een van de raarste reacties? „We ontvingen een mail waarin het zaad van de man werd aangeboden voor 10.000 euro.”

‘Ordinaire reacties’

Berichten via andere media waren echter minder beleefd. „De reacties onder de video zelf en onder artikelen over ons op Facebook zijn over het algemeen vrij ordinair en soms zelfs zorgwekkend”, vertelt Hemkes. „Mensen die vinden dat wij geen kinderen mogen krijgen, dat wij een smet zijn op de maatschappij.”

Ook onder het bericht van Metro kwamen dergelijke reacties voor. „Ik ben sowieso geen voorstander van homo's of lesbo's met kinderen”, schrijft een van de lezers. „Een kind dat later gepest kan worden omdat die twee papa's of mama's heeft, dat lijkt me geen leuk leven.” Andere lezers nemen het juist op voor het stel en laten bewonderen de keuze van Joyce en Scarlet: „Wat een zielige opmerkingen allemaal! Deze dames doen hun best en denken nu al na over de toekomst van hun kind! Kunnen veel mensen wat van leren! Leef en laat leven!”

Juiste match?

Toch zijn Scarlet en Joyce vooral blij met hun unieke oproep. „Het is heel bijzonder om zoveel mails te ontvangen. Het feit dat mensen er echt hun tijd en energie in hebben gestoken en erover nagedacht hebben is waardevol, hoopvol en mooi”, stelt Hemkes. „We hadden nooit verwacht dat de video trending zou worden op YouTube en dat er in de media zoveel aandacht voor zou komen. Echt overweldigend en veelbelovend.

Of de juiste match zich ook tussen de mails bevindt? Het koppel denkt van wel: „Die ene leuke donor voor ons moet vast wel bij de 450 mails zitten die we hebben ontvangen.” De komende tijd gaan ze druk aan de weer met het selecteren en beantwoorden van de mails. „We hebben tot dusver in ieder geval 40 leuke kandidaten geselecteerd om eens beter naar te kijken. Met een deel hiervan zullen we uitgebreid verder gaan mailen en met weer een deel daarvan zullen we afspreken.”


Views

600+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 13:00

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

600+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

2k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:30

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

600+