Scarlet en Femke zoeken zaad via YouTube
Likeability of 5

Joyce en Scarlet zoeken zaad via YouTube

Foto: Joyce Everink en Scarlet Hemkes

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

11 AUG 2017

De zoektocht naar een goede zaaddonor is niet makkelijk. Daarom proberen Joyce en Scarlet het op een nieuwe en unieke manier: een oproep via YouTube. Hoewel de video ‘Lesbiennes Zoeken Zaad’ vooral grappig is, is de boodschap serieus: het koppel is namelijk echt op zoek naar een donor.

Joyce Everink (34) en Scarlet Hemkes (35) van het Nederlandse YouTube-kanaal Ik Vrouw van Jou staan bekend om hun eerlijkheid op social media. Ze willen het échte leven laten zien, met de problemen die daarbij komen kijken. „We vinden het heel belangrijk dat we de realiteit laten zien, niet het perfecte plaatje wat je overal ziet bij vloggers of YouTubers”, vertelt Scarlet. De nieuwste video waarin de zoektocht naar een spermadonor centraal staat, geeft dan ook een kijkje in hun leven.

Goede donor moeilijk te vinden

In de video zien we hoe de dames op diverse plekken op zoek gaan naar zaad, bijvoorbeeld in een dierenwinkel, een tuincentrum en online. Met de vondsten gaan ze naar een arts, maar die maakt aan hen al snel duidelijk dat het niet gaat werken. Een humoristische video dus, maar wel met serieuze boodschap: Joyce en Scarlet zijn namelijk echt op zoek naar een zaaddonor. Het filmpje eindigt dan ook met een oproep: kun jij ons het juiste zaad leveren?

Maar waarom probeert het koppel het via YouTube? „We wilden in de eerste instantie een zaaddonor zoeken zonder dat mensen ervan afwisten, maar besloten het uiteindelijk toch naar buiten te brengen en gebruik te maken van ons bereik”, vertelt Scarlet. „Het is namelijk lastig om een goede donor te vinden.”

Vervelende ervaringen

Er zijn meerdere opties om een zaaddonor te vinden, je kunt bijvoorbeeld naar een donorbank in het ziekenhuis gaan. Maar daar heeft het koppel geen positieve ervaringen mee. „Er werd niet heel zorgvuldig omgegaan met gegevens”, stelt Scarlet. „Van een van de donorbanken hoorden we na een half jaar ineens dat ze failliet waren en bij een ander ziekenhuis waren de dossiers al bij binnenkomst verwisseld.”

De voorkeur van Joyce en Scarlet gaat uit naar een donor waarmee ze in gesprek kunnen gaan, maar ook dat is niet makkelijk als deze niet binnen je familie- of vriendenkring te vinden is. Een oproep was dan ook de volgende stap en dat leverde op z'n zachtst gezegd bijzondere reacties op. „Sommige mails waren niet eens te lezen, zo vreemd was het Nederlands taalgebruik. Er was zelfs iemand met een eigen website gewijd aan doneren; we vroegen ons af of het misschien zijn beroep was om kinderen op de wereld te zetten.”

Geen fotomodel

Wat de dames wel zoeken in een donor? „Het staat voorop dat hij betrouwbaar is en dat er een klik is. Niet omdat wij willen dat hij een rol speelt in de opvoeding, maar we vinden het wel belangrijk dat als een kind - op welke leeftijd dan ook - vraagt ‘wie is mijn papa?’, je gewoon met trots een foto kunt laten zien en later een wandeling kunt maken.” Openstaan voor incidenteel contact, is dus een vereiste en ook humor is belangrijk: „We hopen in contact te komen met een man die hier de humor van inziet, maar tegelijkertijd ook de serieuze wens begrijpt.”

Een fotomodel hoeft het daarentegen niet te zijn. „Licht kalend, blond of bruin, het maakt mij niet uit”, aldus Scarlet. „Ik heb liever wel dat hij niet al twintig kinderen op de wereld heeft gezet. Dat lijkt mij best ingewikkeld voor een kind.”

Denk jij de perfecte match te zijn? Reageren kan via ikvrouwvanjou@gmail.com


love
user_101dcd0582d81378c3504aaa2d02896fc8402d13_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

400+

Basisschoolleraren leggen opnieuw hun werk neer

Basisschoolleraren leggen opnieuw hun werk neer

Basisschoolleraren tijdens de protestmanifestatie in het Zuiderpark

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

23 MIN

Tienduizenden leerkrachten in het basisonderwijs leggen dinsdag opnieuw het werk neer. Met de tweede landelijke staking protesteren de meesters en juffen tegen de volgens hen te lage salarissen en te hoge werkdruk.

Anders dan bij de eerste staking in oktober zijn er geen grote manifestaties. Wel worden er lokale bijeenkomsten in het land gehouden.

Pas op: de wegen kunnen verraderlijk glad zijn

Pas op: de wegen kunnen verraderlijk glad zijn

Sneeuwoverlast op de A16 bij Rotterdam

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

44 MIN

Het winterse weer zorgt ervoor dat het op de wegen verraderlijk glad kan zijn. Sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten zorgen met name in woonwijken en op secundaire wegen voor soms zeer gladde omstandigheden.

De snelwegen zijn over het algemeen schoon, maar op sommige trajecten is de linkerbaan nog behoorlijk glad. Zo is de spitsstrook op de A7 nog dicht. Ook fietsers en voetgangers zijn gewaarschuwd: fiets- en voetpaden kunnen zeer glad zijn.

Het gevaar van vieze lucht wordt ernstig onderschat

Het gevaar van vieze lucht wordt ernstig onderschat

De Stadhouderskade in Amsterdam Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

50 MIN

De Tweede Kamer ontvangt dinsdag een brandbrief van bijna 170 longartsen en het Longfonds. Hierin schrijven zij dat het gevaar dat mensen ziek worden of dood gaan door vieze lucht volgens hen ‘ernstig wordt onderschat’.

De longartsen en het Longfonds roepen de Kamerleden op nog deze week maatregelen te treffen tegen vieze lucht, weet het AD. „Als artsen doen wij er alles aan om mensen weer gezond te maken, maar het liefst zouden wij natuurlijk willen dat mensen helemaal niet ziek worden. Daar kunnen wij niet voor zorgen, maar dat kunt u wél”, benadrukken de 169 longartsen tegenover de Kamerleden.

Minister Koolmees: Inburgering moet op de schop

Minister Koolmees: Inburgering moet op de schop

Wouter Koolmees Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Er is een groot probleem met betrekking tot de inburgering, vindt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Koolmees zegt geschrokken te zijn van het aantal Somaliërs en Eritreeërs in Nederland dat geen opleiding heeft gevolgd en in de bijstand zit. Ook de oplopende wachtlijsten voor inburgeringsexamens noemt hij als probleem.

100 daklozen krijgen chique diner voorgeschoteld

100 daklozen krijgen chique diner voorgeschoteld

100 daklozen krijgen chique diner voorgeschoteld. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

VANDAAG, 22:43

Het jaarlijkse Fonds Slachtofferhulp Wintergala, in Paleis Het Loo in Apeldoorn, is maandagavond afgelast. De extreme weersomstandigheden waren voor de organisatie reden het gala niet door te laten gaan. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel: het chique diner dat gegeven zou worden, wordt nu voorgeschoteld aan daklozen.

Het diner is goed voor 100 man, en dinsdag kunnen daklozen van het diner gebruik maken.

Nederland kleurt wit: dinsdag code geel

Nederland kleurt wit: dinsdag code geel

Nederland kleurt wit: dinsdag code geel. Foto:ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

VANDAAG, 21:04

Eindeloze files, ontzettend veel vertragingen en een hoop kou: maandag was het code rood en dit viel Nederland zwaar. Voor als je je afvraagt wat het weer dinsdag gaat doen: we zullen de dag door moeten komen met code geel.

CDA-raadslid verdacht van tonnen belastingontduiking

Wozniak ontdook voor minimaal 400.000 euro aan belasting/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

Een gemeenteraadslid uit Moerdijk is aangehouden door de politie, omdat hij verdacht wordt van belastingfraude en witwassen. Dat heeft Jac Klijs, de burgemeester van de gemeente Moerdijk, bevestigd.

Minimaal 400.000 euro