In het nieuws

Scarlet en Femke zoeken zaad via YouTube
Likeability of 5

Joyce en Scarlet zoeken zaad via YouTube

Foto: Joyce Everink en Scarlet Hemkes

Foto van 'Jessica Heijmans'

11 AUG 2017

De zoektocht naar een goede zaaddonor is niet makkelijk. Daarom proberen Joyce en Scarlet het op een nieuwe en unieke manier: een oproep via YouTube. Hoewel de video ‘Lesbiennes Zoeken Zaad’ vooral grappig is, is de boodschap serieus: het koppel is namelijk echt op zoek naar een donor.

Joyce Everink (34) en Scarlet Hemkes (35) van het Nederlandse YouTube-kanaal Ik Vrouw van Jou staan bekend om hun eerlijkheid op social media. Ze willen het échte leven laten zien, met de problemen die daarbij komen kijken. „We vinden het heel belangrijk dat we de realiteit laten zien, niet het perfecte plaatje wat je overal ziet bij vloggers of YouTubers”, vertelt Scarlet. De nieuwste video waarin de zoektocht naar een spermadonor centraal staat, geeft dan ook een kijkje in hun leven.

Goede donor moeilijk te vinden

In de video zien we hoe de dames op diverse plekken op zoek gaan naar zaad, bijvoorbeeld in een dierenwinkel, een tuincentrum en online. Met de vondsten gaan ze naar een arts, maar die maakt aan hen al snel duidelijk dat het niet gaat werken. Een humoristische video dus, maar wel met serieuze boodschap: Joyce en Scarlet zijn namelijk echt op zoek naar een zaaddonor. Het filmpje eindigt dan ook met een oproep: kun jij ons het juiste zaad leveren?

Maar waarom probeert het koppel het via YouTube? „We wilden in de eerste instantie een zaaddonor zoeken zonder dat mensen ervan afwisten, maar besloten het uiteindelijk toch naar buiten te brengen en gebruik te maken van ons bereik”, vertelt Scarlet. „Het is namelijk lastig om een goede donor te vinden.”

Vervelende ervaringen

Er zijn meerdere opties om een zaaddonor te vinden, je kunt bijvoorbeeld naar een donorbank in het ziekenhuis gaan. Maar daar heeft het koppel geen positieve ervaringen mee. „Er werd niet heel zorgvuldig omgegaan met gegevens”, stelt Scarlet. „Van een van de donorbanken hoorden we na een half jaar ineens dat ze failliet waren en bij een ander ziekenhuis waren de dossiers al bij binnenkomst verwisseld.”

De voorkeur van Joyce en Scarlet gaat uit naar een donor waarmee ze in gesprek kunnen gaan, maar ook dat is niet makkelijk als deze niet binnen je familie- of vriendenkring te vinden is. Een oproep was dan ook de volgende stap en dat leverde op z'n zachtst gezegd bijzondere reacties op. „Sommige mails waren niet eens te lezen, zo vreemd was het Nederlands taalgebruik. Er was zelfs iemand met een eigen website gewijd aan doneren; we vroegen ons af of het misschien zijn beroep was om kinderen op de wereld te zetten.”

Geen fotomodel

Wat de dames wel zoeken in een donor? „Het staat voorop dat hij betrouwbaar is en dat er een klik is. Niet omdat wij willen dat hij een rol speelt in de opvoeding, maar we vinden het wel belangrijk dat als een kind - op welke leeftijd dan ook - vraagt ‘wie is mijn papa?’, je gewoon met trots een foto kunt laten zien en later een wandeling kunt maken.” Openstaan voor incidenteel contact, is dus een vereiste en ook humor is belangrijk: „We hopen in contact te komen met een man die hier de humor van inziet, maar tegelijkertijd ook de serieuze wens begrijpt.”

Een fotomodel hoeft het daarentegen niet te zijn. „Licht kalend, blond of bruin, het maakt mij niet uit”, aldus Scarlet. „Ik heb liever wel dat hij niet al twintig kinderen op de wereld heeft gezet. Dat lijkt mij best ingewikkeld voor een kind.”

Denk jij de perfecte match te zijn? Reageren kan via ikvrouwvanjou@gmail.com


like
user_101dcd0582d81378c3504aaa2d02896fc8402d13_avatar

Views

800+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 13:00

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

600+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

2k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:30

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

600+