Gezin neemt zeven fietsen mee op dak auto

14 augustus 2017 om 15:59 door Lisa Vermeij
Gezin neemt zeven fietsen mee op dak auto
Foto: Gerda Deelen

Misschien ken je het probleem: je gaat op vakantie en neemt veel te veel spullen mee, waardoor niet alles in de auto past. Een Nederlands gezin heeft een creatieve oplossing bedacht om zeven (!) fietsen te vervoeren. Het heeft alle zeven fietsen vastgebonden op het dak van de auto.

In Azië of Zuid-Amerika is het heel normaal om fietsen, dieren en andere dingen boven op een auto vast te binden. In Nederland vervoeren we fietsen meestal netjes met een fietsendrager op de trekhaak achter de auto. Gerda Deelen keek afgelopen zaterdagavond ook raar op toen ze een auto met zeven fietsen op het dak langs zag rijden. „Wij waren onderweg naar huis en reden richting Den Helder toen we de auto ineens voorbij zagen rijden”, zegt Gerda tegen Metro.

Ze was gelukkig snel genoeg om een foto te maken en plaatste deze op Facebook. „Je kan nooit genoeg bij je hebben”, schreef zij onder de foto die ze plaatste in een besloten Facebookpagina: Texel is mijn eiland want..

De foto maakt veel reacties los bij andere Facebookgebruikers. „Levensgevaarlijk”, reageerde iemand. Een ander schrijft: „Fietsen huren voor een week is niet niks voor zeven personen, maar ik zou zeker niet zo ver gaan door mijn dak zo vol te laden.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!