In het nieuws

Likeability of 5

Gezin laat hond tijdens vakantie achter in tuin

ANP/Ter illustratie

Foto van 'Kasper Hermans'

11 AUG 2017

Dat honden achter worden gelaten in warme auto's is elke zomer - helaas - weer een gespreksonderwerp. Deze Eindhovenaren gingen echter nog een stapje verder en liet hun hond gewoon in de tuin gedurende hun vakantie.

Omdat de hond de buren van de bewoners aan de Mathildelaan wakker hield, kreeg de politie afgelopen nacht de nodige meldingen binnen. Daarop werd de hond door de autoriteiten uit de tuin gehaald. Even later bleek dat de buren al twee tot drie weken weg waren.

Afwezige familie

„De hond zou verzorgd worden door familie en zouden om de dag komen om de hond eten te geven", zo weet de politie inmiddels. Maar daarvan lijkt weinig terecht te zijn gekomen. „Collega's zagen dat de tuin vol met ontlasting lag en dat de hond mank liep. De collega's vonden het een schrijnende situatie en konden het hier niet zo achterlaten. De overlast moest stoppen maar het was duidelijk dat er ook niet goed voor de hond werd gezorgd."

Aan de Officier van Justitie werd vervolgens gevraagd of het dier in beslag genomen mocht worden. „De Officier gaf gelukkig toestemming en de hond ging met de collega's mee in de auto op weg naar het hoofdbureau. Daar werd direct een bedje voor de hond gemaakt. Hij heeft een tijdje bij de collega's achter de balie gelegen en kreeg water en eten. Door diverse collega's werd natuurlijk de nodige aandacht aan haar gegeven. Het was immers een hele lieve en vrolijke hond. Uiteindelijk gaven we haar een eigen plekje in het hondenhok zodat ze nog de nodige nachtrust kon hebben."

Briefje achtergelaten

„In de woning werd een briefje achtergelaten voor de verzorger van de hond dat ze op het hoofdbureau zit. De dierenpolitie zal de zaak verder op zich gaan nemen en passende maatregelen nemen", aldus de politie Eindhoven.


likesaddislike
user_ece6d2e0dce6a3fe522edec750c74a57645e1972_avataruser_df0dae64a3fb71af49a7cdd653d6e251c266d85c_avataruser_4c8add420b8e2effbd9d3bbfe61662a759db90ac_avatar

+1


Views

800+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

1k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

1 UUR

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

100+