In het nieuws

Foto: ANP / Lex van Lieshout
Likeability of 3

'Geslachtsregistratie in paspoort moet verdwijnen

Foto: ANP / Lex van Lieshout

Foto van 'Els Anker'

5 AUG 2017

Het aanvragen van je paspoort of een simpele vragenlijst op het internet: op gemeentelijke formulieren staan doorgaans twee keuzemogelijkheden bij het geslacht: man óf vrouw. Een flinke groep Nederlanders voelt verplichte geslachtsregistratie echter als ‘bureaucratisch geweld’.

De aanduiding van welke sekse iemand is, moet dan ook van zoveel mogelijk van overheidsdocumenten als het paspoort en de identiteitskaart verdwijnen. Het COC, dat opkomt voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (LHBTI’s), doet deze oproep zaterdag in NRC, op de dag van Pride Amsterdam.

Ondergoed

Volgens de organisatie voelen veel mensen zich niet thuis in het hokje ‘man’ of ‘vrouw’. ,,Geslachtsregistratie leidt voor veel mensen tot problemen, terwijl het onnodig en achterhaald is. De overheid behandelt mannen en vrouwen toch gelijk? En wat gaat het de autoriteiten aan wat er in je ondergoed zit?'', aldus Philip Tijsma, voorzitter van de landelijke werkgroep politiek van het COC.

COC Nederland pleit sinds 2012 voor afschaffing van verplichte geslachtsregistratie. Sekse- of geslachtsregistratie (M/V) is voor het verkrijgen van veel diensten nog altijd verplicht, zowel bij overheidsinstanties als bij private organisaties. Volgens de homobelangenorganisatie levert de verplichte registratie problemen op voor veel transgenders, mensen met een intersekse-conditie en mensen die zich niet duidelijk man of vrouw voelen.

Hokjes

„Verplichte geslachtsregistratie dwingt mensen in hokjes waarin ze zich niet altijd thuis voelen”, zei COC-voorzitter Tanja Ineke bij de introductie van het pleidooi. „Voor veel transgenders en mensen met een intersekse-conditie leidt verplichte registratie tot dagelijkse problemen.”

Transgenders worden bijvoorbeeld geconfronteerd met vernederende situaties bij de dokter of bij de douane, omdat de geslachtsregistratie in hun officiële documenten niet overeenkomt met het geslacht waarin ze leven. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat bijna 6 procent van de Nederlandse mannen en 4 procent van de Nederlandse vrouwen zich niet eenduidig man of vrouw voelt.

Veranderen

Het Feministisch Netwerk (FemNet) van GroenLinks deed in juni 2013 een oproep tot onderzoek naar de mogelijkheid van afschaffing van geslachtsregistratie in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). FemNet stelde dat sekseregistratie „geen nut (meer) heeft maar wel aan mensen schade toebrengt” en “sekse net als levensovertuiging, lichamelijke situatie, seksuele voorkeur of politieke gezindheid een privékwestie is waar de overheid niets mee te maken heeft”.

Als de registratie van geslacht achterwege wordt gelaten, denken tegenstanders en critici dat identificatie van personen wordt bemoeilijkt en sekse-specifiek overheidsbeleid (bijvoorbeeld op het terrein van gezondheid, onderwijs en werkgelegenheid) lastiger wordt.

Onderzoekers stellen bovendien dat er rekening moet worden gehouden met tal van kleinere en grotere knelpunten, mocht de verplichte geslachtsregistratie daadwerkelijk worden afgeschaft, aangezien het merendeel van het Nederlandse beleid onderscheid maakt tussen M/V. Vorig jaar werd er op verzoek van de ministeries van Veiligheid en Justitie (V en J) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een speciaal meldpunt geopend om de problemen rond sekseregistratie in kaart te brengen.

Third gender

In het buitenland is er al toenemende aandacht voor de mogelijkheden om de traditionele tweedeling M/V te doorbreken. India en Nepal erkennen bijvoorbeeld een third gender. In Duitsland werd eind 2013 wetgeving aangenomen die het mogelijk maakt om baby’s met onduidelijk geslacht vooreerst niet te registreren, en in Nieuw-Zeeland en Australië is het mogelijk om de categorie ‘x’ aan te kruizen.

Inwoners in Australië hebben hiervoor wel eerst een brief van de huisarts nodig die uitlegt dat ze bijvoorbeeld een geslachtsoperatie zullen krijgen of ze zich niet identificeren met het geslacht waarmee ze geboren zijn. (Interessant detail: op het Nederlandse rijbewijs staat geen sekse vermeld).

Wat vind jij? Is het afschaffen van de geslachtsregistratie in het paspoort of de identiteitskaart een goed idee of juist niet? Praat mee op de Facebookpagina van Metro.


dislikelike
user_e0fc49ce6458114a25fee16e8e2dafa2692ffb2d_avataruser_23252ae2dcb7092d8460788884b0faf842d6e736_avataruser_37b803ed09999aa2ae23ed0ce0d382f054faa7de_avatar

+1


Views

2k+

'Sylvana: demon of diva' veel reacties op Twitter

Op Twitter waren de meningen verdeeld. Sommige twitteraarster prezen de documentaire en noemen haar een 'echte vrijheidsstrijd', terwijl anderen juist niets van haar moeten weten.  Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

5 MIN

In de documentaire Sylvana: demon of diva zien we hoe Sylvana de meest heftige verwensingen en bedreigingen moet incasseren. De docu was woensdagavond te zien bij de NPO en Twitter stroomde vol met reacties van kijkers.

Zondag ging Sylvana: demon of diva ging in première op het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA). En woensdagavond keken er zo'n 340.000 mensen keken naar de docu van Sylvana Simons.

Bewonderd en verguisd


Views

2

Lucht wordt steeds vuiler: 'Nog geen ommekeer'

ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

26 MIN

De hoeveelheid kooldioxide (CO2) in de atmosfeer is vorig jaar gestegen naar een nieuw record. De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties meldt dat er in 2017 405,5 ppm (delen per miljoen) CO2 zijn gemeten. Een jaar eerder waren dat nog 403,3 ppm en in 2015 werd 400 ppm gemeten.

,,Er is nog geen sprake van een ommekeer in deze stijgende trend. De stijging zorgt op lange termijn voor klimaatverandering, stijging van de zeespiegel, verzuring van de oceanen en vaker extreem weer," waarschuwt WMO-secretaris-generaal Petteri Taalas.

Verwoestend en onomkeerbaar


Views

35

video icon
02:27

In samenwerking met Independent Films

20 NOV 2018

Robin Hood werd doodverklaard

Hij is opeens weer terug in Engeland: Robin Hood! Maar… het zit de volksheld niet zo mee. Hij blijkt in eigen land zelfs doodverklaard.

In de nieuwe actie- en avonturenfilm Robin Hood komt deze Robin van Loxley (echte naam personage) thuis als een door de oorlog geharde kruisvaarder. Samen met de Moorse commandant Little John (Jamie Foxx) ziet Loxley (Taron Egerton) dat z’n landgoed verwoest is. Zijn liefde van zijn leven heeft een nieuwe relatie, want tja, hij was dus doodverklaard.

Meedogenloze sherrif

Tegenslag of niet, als Van Loxley merkt dat er armoede onder de bevolking van Nottingham heerst, komt hij uiteráárd als Robin Hood in actie. Vooral de meedogenloze sheriff (Ben Mendelsohn) moet het als aanstichter van de armoede ontgelden.

Robin en John beginnen een – als vanouds – dappere opstand tegen de corrupte Engelse kroon en zetten een nieuwe vechtstijl in om belastinggeld te onderscheppen. In een actie-avontuur vol ruige slagvelden, knallende gevechten en tijdloze romantiek ontwikkelt Robin zich tot een legendarische rebel met een niet te stoppen leger.

Donderdag in de bios

Hoe de strijd afloopt? Dat zie je vanaf donderdag 22 november in de bioscoop. Naast genoemde acteurs zijn ook Jamie Dornan (Fifty Shades), Eve Hewson (Bridge of Spies) en Tim Minchin (tv-serie Californication) te zien. De regie was in handen van Otto Bathurst (Peaky Blinders).

Al zou je het Robin Hood in deze film niet geven, het personage is nu bijna honderd jaar oud. In 1922 verscheen namelijk de eerste Robin Hood-film, toen nog zonder gesproken tekst.


Views

500+

’Dichtbij je kind slapen is niet zo vanzelfsprekend’

Camera video’Dichtbij je kind slapen is niet zo vanzelfsprekend’

Luna, Jelte en Bindi (vlnr) met Ronald McDonald-ambassadeur Robert ten Brink.

Foto van 'Julia Onclin'

3 UUR

Bindi, Luna en Jelte versierden jouw Happy Meal Box speciaal voor McHappy Day.

„Zal ik jullie een trucje laten zien?”, vraagt Ronald McDonald. Kinderen hangen aan zijn knalrode lippen. Hij pakt een Pokémonkaart van één van de jongens. Na een paar keer wiebelen met zijn vingers is de kaart verdwenen. De broertjes schieten in de lach. Onbezorgd en onbevangen, iets wat voor deze kinderen en hun ouders niet altijd vanzelfsprekend is geweest. Het Ronald McDonald Kinderfonds zette ze woensdag in Hoog Catharijne in Utrecht daarom extra in het zonnetje.


Views

200+

Hoe jongeren regelen dat wonen betaalbaar blijft

Hoe jongeren regelen dat wonen betaalbaar blijft

Als je eenmaal je huisje op de kop hebt getikt, houd je je leven het liefst een beetje betaalbaar. / Foto's: Colourbox

In samenwerking met FFP

GISTEREN

Wonen is er de laatste jaren niet goedkoper op geworden. Wat heet! Het blijft nog wel een tijdje zo, melden deskundigen. Ooit was het allemaal veel gemakkelijker. Je kocht een huis, je nam een hypotheek waarin alle bijkomende kosten waren meegenomen en je trok de rente van de belasting af. Hoe je je lening na 30 jaar ging aflossen? Dat was geen zaak voor de fiscus. Woninghuren stegen ondertussen maar een beetje met de prijsindex mee.

Jongeren de dupe

Maar ja, we zijn in 2018 aanbeland. Woonlasten zijn voor de meeste mensen nu veruit de grootste kostenpost van de maand. Vooral jongeren hebben of krijgen te maken met allerlei barrières. Ongewenst, maar we moeten er mee dealen. De belangrijkste punten waar de jonge generatie tegenaan loopt:


Views

2k+

Militair Guatemala krijgt 5160 jaar celstraf

Een rechtbank in Guatemala heeft een voormalig soldaat veroordeeld tot 5160 jaar gevangenisstraf voor de massamoord op 171 mensen. Foto: Colourbox

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 08:10

Een rechtbank in Guatemala heeft een voormalig soldaat veroordeeld tot 5160 jaar gevangenisstraf voor de massamoord op 171 mensen. Het bloedbad wordt gezien als een van de wreedste misdaden in de burgeroorlog die het Midden-Amerikaanse land teisterde van 1960 tot 1996.

Alle bewoners dorpje werden gedood

Volgens de aanklagers nam Santos Lopez deel aan de massamoord in het dorpje Dos Erres in 1982, waarbij vrijwel alle mannen, vrouwen en kinderen werden gedood, melden Amerikaanse media. Lopez maakte deel uit van een elite-eenheid van het leger die naar het dorp was gestuurd om leden van een guerrillagroep uit te schakelen.


Views

500+

Rennen of ‘enteren’: 16 game-deals voor Black Friday

Rennen of ‘enteren’: 16 game-deals voor Black Friday

Advertorial Mediamarkt

19 NOV 2018

Voor wie kortingskoopjesdag Black Friday niet snel genoeg kan komen, heeft Metro alvast informatie over deals om je erop voor te bereiden of vanaf dinsdag 20 november al te verzilveren. In dit geval: game-deals!

Mediamarkt speelt al sinds Black Friday uit Amerika kwam overwaaien in op deze kortingsdag in winkels en webshops. Mediamarkt heeft dit jaar, zowel in de winkel als online, het gamen als belangrijk speerpunt. Daarom hieronder 16 game-deals op een rij. Lees dit artikel komende vrijdag nog eens. Want dan komt er één extra deal, speciaal voor Black Friday zelf.

Ook pre-orderen


Views

2k+

VodafoneZiggo geeft Utrecht lichtshow cadeau

VodafoneZiggo geeft Utrecht lichtshow cadeau

Met Fedde Le Grand en een zee van licht werd het nieuwe kantoor van VodafoneZiggo woensdagavond feestelijk geopend. / Bibi Neuray | Photo Republic

In samenwerking met VodafoneZiggo

VANDAAG, 08:00

Een betoverende lichtshow, Fedde Le Grand en de opening van het nieuwe centrale kantoor van VodafoneZiggo in Utrecht. Dat is wat er woensdagavond allemaal plaatsvond op het Stationsplein naast Utrecht Centraal. Niet getreurd: de lichtshow is een cadeau aan Utrecht en je kunt de show nog de hele week zien. En: er was ook nog nieuws over een supersnel Gigabit-netwerk dat Utrecht de snelste stad van Nederland zal maken.

Netwerk van de toekomst

Rond zes uur klonken gisteravond bij Utrecht-Centraal de kenmerkende klanken van een ster-dj. Fedde Le Grand, geboren en getogen in Utrecht, draaide tijdens de eerste lichtshow zijn muziek, speciaal gecomponeerd voor dit evenement. Le Grands optreden ging gepaard met een spectaculaire lichtshow, Connections geheten. De show beeldt het netwerk van de toekomst uit en symboliseert de snelle verbindingen die VodafoneZiggo in de nabije toekomst zal maken. Het nieuwe centrale kantoor werd feestelijk geopend door Jeroen Hoencamp (CEO VodafoneZiggo) en Jan van Zanen (burgemeester van Utrecht). Daarnaast was er nog nieuws voor de inwoners van Utrecht.


Views

200+

Insight ‘4K Ultra HD TV’: verhalen achter de actiesportersvideo icon
01:01

In samenwerking met Insight TV

19 NOV 2018

Insight ‘4K Ultra HD TV’: verhalen achter de actiesporters

Nederland is sinds september een tv- en onlinezender rijker. Insight TV zendt uit in Ultra HD en dat is mooi voor iedereen die een 4K-televisie in huis heeft. Hoog tijd om Insight TV even voor te stellen.

Met extreem scherp beeld brengt Insight TV actiesporten, lifestyle en entertainment. Belangrijk daarbij: de verhalen achter de mensen. Natuurlijk zie je bijvoorbeeld de actiesporten, maar voor alle levendige verhalen van al die mensen die zich aan die sporten wagen.

Kortingscode voor Metrolezers

Hier zie je Insight TV in één minuut. KPN-klanten vinden de zender onder nummer 38 en anders kun je ook kijken via Insight.tv. Voor Metro-lezers is er een speciale actie ->

Insight TV


Views

900+

Meer digitaal onderzoek nodig bij kindermisbruik

De politie en het Openbaar Ministerie moeten meer doen om bewijzen te vinden in zaken over seksueel geweld tegen kinderen. Dat zegt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Herman Bolhaar. Foto: Herman Bolhaar, ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 07:40

De politie en het Openbaar Ministerie moeten meer doen om bewijzen te vinden in zaken over seksueel geweld tegen kinderen. Dat zegt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Herman Bolhaar. Nu wordt 30 procent van de zaken geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Bolhaar vindt dat meer moeite moet worden gedaan om informatie van gegevensdragers te halen. ,,Die moeten vaker worden onderzocht om te kijken of er steunbewijs op te vinden is, zoals chatgesprekken met of over het slachtoffer.'' Bolhaar publiceert donderdag de Dadermonitor seksueel geweld tegen kinderen 2013-2017.

Aantal meldingen gestegen, strafzaken gedaald


Views

100+

Militair Marco Kroon is verkracht in Afghanistan

Kroon werd in 2009 als eerste militair sinds 1955 onderscheiden met de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding van Nederland. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 07:10

Marco Kroon, de met de Militaire Willems-Orde onderscheiden militair, is in Afghanistan verkracht. Dat bleek woensdagavond aan tafel in de talkshow Pauw. Kroon had eerder al de publiciteit gezocht met een verhaal over een incident waarbij de majoor in 2007 zijn belager had gedood, maar heeft nooit willen zeggen wat hem precies is overkomen. ,,Dat woord krijg ik nog steeds niet uit mijn mond", zei Kroon tegen Jeroen Pauw.

Mishandeld en ontvoerd

Kroon had wel al, maar pas na lange tijd, verklaard dat hij bij een geheime operatie is ontvoerd en mishandeld. In die periode doodde hij zijn belager, maar dat heeft hij lange tijd dus niet gemeld. Defensie legde de melding uiteindelijk voor aan het Openbaar Ministerie, maar dat vond geen bevestiging dan wel redenen om uit te sluiten dat de militair een van zijn gijzelnemers had gedood.


Views

900+

Dodental bosbranden Californië loopt op

Voor zover bekend zijn in en rond Paradise 52.000 mensen geëvacueerd en zijn 13.503 huizen verwoest door de bosbrand. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

VANDAAG, 06:59

Het dodental door de bosbranden bij Paradise in Californië is gestegen naar 83. Na de branden bedreigen nu overstromingen en modderstromen het gebied, waarschuwt sheriff Kory Honea van Butte County.

Aantal vermisten 563

Het aantal vermisten door de bosbranden en de evacuatie is teruggebracht tot 563. Het aantal vermisten stond begin deze week nog op bijna duizend, maar steeds meer mensen op de lijst duiken weer op en enkelen zijn doodverklaard. Voor zover bekend zijn in en rond Paradise 52.000 mensen geëvacueerd en zijn 13.503 huizen verwoest door de bosbrand.


Views

200+

Van den Heuvel blij met beslissing RTL Boulevard

Misdaadjournalist John van den Heuvel tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de bedreiging en bescherming van journalisten. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

John van den Heuvel zei woensdagavond in de uitzending van RTL Boulevard blij te zijn met het besluit van het programma de studio niet te verplaatsen. Van den Heuvel is blij dat RTL „de rug recht houdt.”

De misdaadjournalist, is als expert verbonden aan het programma, en wordt vanwege dreiging uit het criminele milieu zwaar beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB).

Niet buigen voor criminelen


Views

1k+

Duitse tiener raakt rijbewijs al na 49 minuten kwijt

Duits politiebusje. / AFP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een Duitse tiener had nog maar net zijn rijbewijs in handen, het duurde echter niet lang voor hij het weer kwijtraakte. Nog geen uur na het slagen voor zijn rijexamen reed de tiener 95 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur de maximumsnelheid is.

De tiener was na zijn examen op weg naar huis toen de politie zijn auto controleerde met een lasergun. „Sommige dingen duren voor altijd, andere nog geen uur” schrijft de lokale politie in een bericht.

Proeftijd


Views

1k+

'Hoe werkt een cyberaanval vanuit de ruimte?'

Foto: Colourbox

Foto van 'Lisa Vermeij'

GISTEREN

Als het aan het CDA ligt moeten Nederlandse cybersoldaten ook in actie kunnen komen bij een cyberaanval uit de ruimte. We hebben het dan niet over een aanval van marsmannetjes of over ufo’s, maar over het verstoren van de signalen van GPS-satellieten. Zo’n hacker-actie kan grote gevolgen hebben. Hoe het precies zit? Metro zocht het voor je uit.

Aanval Finland

De aanleiding voor dit besluit is een NAVO-oefening in de Baltische Zee waarbij het GPS-signaal in Finland werd verstoord. Hierdoor kwam de burgerluchtvaart in het gevaar en konden sommige vluchten niet worden uitgevoerd. Finland beschuldigt Rusland, maar dat land ontkent.


Views

500+

'Als kind in Jemen heb je geen toekomst'

'Als kind in Jemen heb je geen toekomst'

Sinds 2015 zijn 85.000 kinderen onder de vijf jaar omgekomen door de honger. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

GISTEREN

Sinds het uitbreken van de oorlog in Jemen zijn 85.000 kinderen onder de vijf jaar omgekomen door de honger. Dat concludeert hulporganisatie Save the Children op basis van cijfers van de VN.

Al ruim 3,5 jaar woedt er in Jemen een burgeroorlog. De oorlog is zo groot dat er volgens de VN sprake is van de grootste humanitaire crisis ter wereld. Het conflict is een strijd tussen het Jemenitische regeringsleger aan de ene kant en de Houthi-rebellen, die de oude regering steunen, aan de andere kant. Maar ook Iran en Saoedi-Arabië vechten mee. Saoedi-Arabië met de regeringstroepen, Iran met de Houthi-rebellen.

De toestand in Jemen wordt steeds wanhopiger. Er dreigt een hongersnood van ongekende omvang. Sinds 2015 zijn 85.000 kinderen onder de vijf jaar omgekomen door de honger. Wat gaat er mis?


Views

600+

Scheermesjes gevonden in pot met witte bonen

Een schap met bonen bij de Lidl. / AFP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een man uit Emmen deed een wel heel vreemde ontdekking. Hij kocht bij de Lidl een pot witte bonen in tomatensaus, en ontdekte na het openen twee scheermesjes verstopt tussen de bonen.

Robbie Orsel zei tegenover RTV Drenthe erg geschrokken te zijn van zijn vondst. „Ik wilde de bonen samen met mijn kinderen opeten. Het zweet breekt me uit als ik denk wat er had kunnen gebeuren, want dat hadden we vrijwel zeker niet overleefd.”

Onderzoek afwachten


Views

1k+

Studiekeuzestress? Neem een tussenjaar

Studiekeuzestress? Neem een tussenjaar

Fenna: 'Toen voelde stoppen met een opleiding als opgeven'

Foto van 'Julia Onclin'

GISTEREN

Backpacken van Australië tot India of werken bij de Albert Heijn. Het nemen van een tussenjaar is een groeiend fenomeen. Zwaar gestreste studenten die niet weten wat ze met hun leven aan moeten, pakken steeds vaker hun biezen. Niks meteen studeren, want wat moet je studeren als je alles leuk vindt? Of als je juist helemaal niks leuk vindt? De 19-jarige Fenna Raaijmakers behoort tot de groep tussenjaarnemers. Ze liep 20 november een dag mee op de redactie van Metro om te kijken of werken bij een krant iets voor haar is. ,,Als ik vertel dat ik nog bezig ben met een tussenjaar reageren sommige mensen met ‘weet je het nog steeds niet’.

Waar de keuzestress nu tot diep in haar botten is doorgedrongen, was hier vroeger geen sprake van. ,,Ik wilde altijd al iets creatiefs doen. Daarom ben ik de opleiding tot Industrieel Productontwerper gaan doen. Op dat moment dacht ik dat het bij me paste”, vertelt Fenna. Toch viel ze halverwege het eerste jaar uit. De opleiding was namelijk niet wat ze voor ogen had. Ook haar ouders merkten dat ze niet lekker in haar vel zat.

Opgeven


Views

400+

Homoseksuele voetbalsupporters boos op Johan Derksen

Johan Derksen in het decor van het televisieprogramma Veronica Inside. / ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Dat Johan Derksen een sterke mening heeft wisten we onderhand wel. Zo nam de voetbalkenner ook in zijn programma Veronica Inside geen blad voor de mond toen aan tafel de kwestie van hometolerantie in de voetbalwereld werd besproken.

Reden hiervoor was de brandbrief, geschreven door voetbalsupporters Daan Verhoeven (25) uit Eindhoven en Bowi de Jong (20) uit Alkmaar, aan de KNVB. In deze brief kaart het tweetal aan dat zij van alle voetbalstadions in Nederland een fijnere plek willen maken voor de volgende generatie homoseksuele voetballiefhebbers.

Kijkcijfers


Views

1k+