95% van Nederland heeft een bucketlist

Foto van 'Metro'

17 AUG 2017

Of het nu gaat om een bijzondere reis of parachutesprong, dromen waarmaken blijkt voor velen een uitdaging. Gebrek aan geld is de meest genoemde reden. Opvallend is dat velen er daarom voor kiezen hun bucketlist voor zichzelf te houden. We zijn bang het nooit waar te maken. VakantieVeilingen vindt het de hoogste tijd voor actie en veilt 2 weken lang de coolste bucketlist-items. En het mooie is, jij bepaalt zelf de prijs.

Je baan opzeggen en op reis gaan, 20% droomt ervan

Wat is de ultieme bucketlist? VakantieVeilingen heeft onder ruim 3000 Nederlanders en Belgen onderzoek gedaan naar hun verlanglijst. Wat blijkt? Reizen staat bovenaan. Daarom veilt de veilingsite aankomende weken bijzondere reizen. Van een stedentrip naar Ibiza tot een camperreis door Canada. Maar ook een adrenalinekick willen we graag ervaren. Daarom kun je ook bieden op spannende veilingen zoals parachutespringen en dineren in de lucht.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Ruim 95% heeft een droom of wens die het ooit wil waarmaken. 20% daarvan zegt het liefst de eigen baan op om een wereldreis te maken. En wanneer we dat met een BN'er mogen doen, staan Marco Borsato en Chantal Janzen bovenaan.

De top 5 reizen op de bucketlist:
Een tropisch eiland bezoeken
Het Noorderlicht in IJsland zien
Naar New York gaan
Op safari gaan in Afrika
Een camperreis maken door Canada

Andere populaire ervaringen:
Een helikoptervlucht
Een fotografiecursus
Parachutespringen
Rijden in een droomauto
Eten in een sterrenrestaurant

Streep het van je bucketlist

Heb je ook een bucketlist? Je kunt nu op VakantieVeilingen meebieden op droomreizen, unieke ervaringen en andere spannende veilingen. Bied mee vanaf €1,- en maak je dromen waar!
Bekijk de bucketlistveilingen


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Camera videoTelecomprovider geeft liefde aan online haat

Foto van ''

20 DEC 2017

(In samenwerking met Tele2)

Iedereen die online is, valt het weleens op. Wat is er toch een hoop haat. Een gemiddelde commentsectie onder een YouTube-video of een onschuldig Metro-artikel puilt uit van de meest nare krachttermen en verwensingen. We hebben het maar druk met dat gebash. Het wordt er allemaal niet gezelliger op. Maar hoe bestrijd je al die haat? „Met liefde", zo zegt Tele2. Want liefde is het medicijn tegen haat. 

Love, love, love

De kerstcampagne van de vrolijkste telecomprovider van Nederland staat geheel in het teken van deze humeurige toetsenbordterroristen. Ieder mens heeft liefde nodig. Ook de meest verbitterde internettrol. In plaats van haters gonna hate gaan zij voor #hatersgonnalove. En willen haters veranderen in lovers.

Deze boodschap wordt verkondigd in een kleurige kerstvideo met een aanstekelijk liedje en een lawine van liefde. Ook mikpunt van internethaat Famke Louise is van de partij. Deze populaire vlogster – die nu als zangeres een hit heeft met Op me Monnie – is veel in het nieuws geweest door alle online haat waar ze mee te maken heeft gehad. Het blijft niet bij een filmpje, want er zijn ook allerlei geestige gifjes, lieve plaatjes en zoete soundbites te verspreiden.

Klaar met dat gehaat

Hoezo is deze campagne zo relevant? De mensen zijn het beu. 73 procent van de ondervraagden van een onderzoek van Panel/Wizard Direct geeft aan genoeg te hebben van het online gebash. Ook vindt ongeveer twee derde van hen dat de toon op internet is verhard in de afgelopen jaren. En hoewel mensen zich massaal ergeren aan de nare taal op internet, heeft slechts 18 procent spijt van dit negatieve gedrag. Een tiende van de ondervraagden gaf aan zelf weleens schuldig te zijn aan online haatgedrag.

Betekent dit de introductie van een online fatsoenspolitie? Helemaal niet. De boodschap van Tele2 is eenvoudig. Liefde is het medicijn tegen haat. Want door liefde te geven krijg je zelfs de grootste online haters stil. Zo streeft de provider op een sympathieke manier voor een haatvrij internet.

Zie jij online haat voorbij komen? Ga dan razendsnel naar https://www.tele2.nl/hatersgonnalove. Neem deel door de gifjes te downloaden en verspreiden. Maakt iedereen gegarandeerd blij! <3


Views

4

Een professionele fotoshoot met jouw huisdier

Foto van 'Metro'

5 OKT 2017

Het is bijna dierendag, de dag om extra aandacht te geven aan jouw huisdier. De Dierenbescherming heeft een wedstrijd georganiseerd waarbij je kans maakt op een professionele fotoshoot (t.w.v. € 450,-).

Wat moet je doen?

Upload de mooiste, grappigste of leukste foto van jouw huisdier op de facebookpagina van de Dierenbescherming en maak direct kans. De 3 finalisten ontvangen in ieder geval allemaal een goedgevulde Dierenbescherming shopper.

Wil je kans maken op een van deze prijzen, upload dan nu een foto van jouw huisdier via de Facebookpagina van de Dierenbescherming.

Klik hier om gelijk naar deze pagina toe te gaan.

De Dierenbescherming

De Dierenbescherming zet zich in voor het redden, opvangen en beschermen van dieren.


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

‘Direct een stageplek bij FrieslandCampina’

Foto van 'Ilja Post'

21 OKT 2016

„Momenteel zit ik even ‘tussen studies’. Na mijn bachelor Industrieel Ontwerpen wilde ik even iets anders. Daarom werk ik nu als accountmanager bij studentenuitzendbureau Stud. Omdat ik het contactpunt ben voor alle aangesloten bedrijven kom ik bij allerlei ondernemingen over de vloer. Best handig voor later ook, want zo ontdek ik meteen welke bedrijven (en banen) mij zelf ook interesseren.

Klaar met studeren ben ik echter nog niet. De bedoeling is om volgend jaar september met een master te beginnen. Welke, dat weet ik nog niet. Daar ben ik me nu op aan het oriënteren. En vanuit mijn werk voor Stud kijk ik dus stiekem ook al naar potentiële werkgevers voor ná die master. Of ik dan ook nog het Techniek Bedrijven Evenement ga bezoeken? Ja, die kans is wel groot.

Vorig jaar is dat bezoek mij in ieder geval goed bevallen. Sterker, het leverde me direct een stageplek op bij FrieslandCampina. Ik sprak een recruiter tijdens de bedrijvenborrel en voor ik het wist was het geregeld. Dus als mij dat een volgende keer nog eens lukt, maar dan voor een baan of afstudeerscriptie, dan ben ik helemaal happy.”

Naam: Hanneke van der Velden (23)
Studeerde: Bachelor Industrieel Ontwerpen
Waar: TU Delft
Wil graag: nog een master doen en dan… werken

Lees meer gerelateerde artikelen in het Techniek Bedrijven dossier


Views

0

Kies een baan in lijn met je studie

Foto van 'dbroekhof'

11 OKT 2016

“Ik wilde architect worden. Eigenlijk al zo lang als ik me kan herinneren. In dat licht is het dus weinig verrassend dat ik op de TU Eindhoven een bachelor Bouwkunde en de masters Architecture en Urban Design and Planning heb gevolgd. Maar ja, wat daarna? Hoe vind je die baan die het beste bij jou past?

Om me daarin te verdiepen, bezocht ik kort voor mijn afstuderen het Techniek Bedrijven Evenement. Een goede manier om je te oriënteren op welke banen en bedrijven er zoal te vinden zijn. Als stedenbouwkundig ontwerper kun je namelijk alsnog alle kanten op: je kunt bij een gemeente terecht, een woningcorporatie, een adviesbureau; noem maar op.

Uiteindelijk had ik twee reële opties: een aanbod voor een traineeship bij een grote gemeente en een startersbaan bij een adviesbureau. Liever wilde ik echter gaan voor een baan die meer in lijn ligt met mijn studie. Dus toen ik via mijn eigen netwerk op gesprek werd gevraagd bij stedenbouwkundigbureau Urhahn, besloot ik die mogelijkheid aan te grijpen. Met succes, vrijwel direct na mijn afstuderen kon ik er beginnen. Voor mij was dat de juiste keuze. Het is een afwisselde, uitdagende baan in een branche die weer volop groeiende is.

Mijn tips voor andere studenten: zoek in de breedte. Solliciteer niet vijf keer op een soortgelijke functie, maar ook eens op een heel andere baan. En begin je al vroeg te oriënteren. Het nog tijdens je studie bezoeken van netwerkbijeenkomsten zoals het Techniek Bedrijven Evenement helpen daarbij. Want wanneer je daar pas ná je afstuderen mee begint, ben je eigenlijk te laat.”

Naam: Wendy van Kessel (26)
Studeerde: Bachelor Bouwkunde, Masters Architecture en Urband Design and Planning
Universiteit: TU Eindhoven
Werkt nu bij: Urhahn, stedenbouw en strategie


Views

0

Be there or be square: toptechnici in het WTC

Foto van 'Ilja Post'

14 NOV 2016

Techniek Bedrijven Evenement 2016 is hét landelijke carrière-event voor techniek- en bètastudenten. Op basis van wederzijdse interesse worden studenten en bedrijven aan elkaar gekoppeld, waardoor de perfecte match ontstaat

Zet in je agenda: vrijdag 18 november 2016 in het Beurs-WTC Rotterdam

Met ruim een kwart eeuw aan ervaring geeft Stichting Techniek Bedrijven techniek- en bètastudenten uit heel Nederland ook dit jaar weer de kans om op een interactieve manier in contact te komen met bedrijven in het topsegment van de markt. Op 18 november vindt Techniek Bedrijven Evenement 2016 voor de elfde keer plaats in het luxueuze Beurs-World Trade Center in hartje Rotterdam. Uniek aan dit evenement is dat je geselecteerd moet worden. Eenmaal uitgenodigd krijg je een persoonlijk dagprogramma dat aansluit bij jouw interesses en ambities.

Persoonlijke match
Als student bepaal je zelf bij welk bedrijf je aan tafel zou willen zitten. Studenten worden aan bedrijven gekoppeld op basis van wederzijdse interesse. Zo wordt ‘de match’ gemaakt. Dit is een zeer effectieve en persoonlijke manier om je te oriënteren op je toekomst. De bedrijven geven op hun beurt aan in welke studenten ze geïnteresseerd zijn. De selectie van de deelnemers vindt plaats op basis van studieresultaten, nevenactiviteiten en andere persoonlijke kwaliteiten. Pas jij binnen het plaatje van het bedrijf, dan word je uitgenodigd voor Techniek Bedrijven Evenement 2016. Zo ben je verzekerd van een persoonlijk en uitdagend programma.

Bedrijvenmarkt
Als deelnemende student met een persoonlijk dagprogramma is de effectiviteit van het contact tussen jou en de bedrijven zeer hoog. Na de opening neem je in de ochtend deel aan één van de vele casestudies. Na een uitgebreide lunch volg je bij een ander bedrijf één van de interactieve bedrijfspresentaties. Vervolgens kun je deelnemen aan één van de carrièreworkshops of discussies. Daarnaast kun je de bedrijvenmarkt bezoeken. De dag wordt afgesloten met een borrel, die nog eens ruime gelegenheid biedt voor informeel contact.

Vacatureronde
Ook dit jaar is het weer mogelijk om deel te nemen aan de vacatureronde. Ideaal voor degenen die naarstig op zoek zijn naar een stage of startersfunctie. Als jij je interesse in één of meerdere van de aantrekkelijke vacatures op onze site kenbaar maakt, maak je kans op een persoonlijke uitnodiging van het betreffende bedrijf. Zo maak jij persoonlijk kennis met het bedrijf waar jij je stage- of werkplek ambieert en vergroot je jouw kansen.

Klik hier voor meer informatie over het Techniek Bedrijven Evenement 2016 op vrijdag 18 november.

Lees alle artikelen in het Dossier Techniek Bedrijven.


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Online daten voor technici en techniekbedrijven

Foto van 'Ilja Post'

7 OKT 2016

Op de hoogte blijven van alle relevante business courses, inhouse dagen en techniekevenementen? Jezelf in de kijker spelen bij de crème de la crème van het bedrijfsleven? Het kan via Techniekbedrijven.nl. Maak een online profiel aan en ontdek de mogelijkheden.

Techniek Bedrijven Evenement zorgt ieder jaar voor een groot aantal matches tussen de top van de Nederlandse bèta- en techniekstudenten en de grootste, meest vooraanstaande technisch georiënteerde bedrijven. “Een soort datingbureau voor technici dus”, aldus Eduard van der Stap, Online Platform Manager & Design bij Stichting Techniek Bedrijven. “Waar dit voorheen slechts één keer per jaar gebeurde, kan dit vanaf nu het hele jaar door. Kijk maar eens op onze website Techniekbedrijven.nl.”

Met het profiel dat je aanmaakt om je in te schrijven voor ons jaarlijkse carrière evenement op 18 november kun je je ná die datum nu ook inschrijven voor evenementen van de bedrijven zelf. Denk aan inhouse dagen, business courses en workshops. En in de toekomst zullen er eventueel ook nog vacatures op verschijnen. Ook mooi: je competenties kun je het gehele jaar updaten, zodat je voor evenementen geselecteerd kunt worden die op dat moment het beste bij je passen.

“Het hoofdconcept van Techniek Bedrijven blijft ook van toepassing op het nieuwe online matchen”, stelt Eduard. “Alleen de grootste internationale bedrijven worden gematcht met de top van de Nederlandse technische studenten. We leggen de lat nu eenmaal hoog. Niet alleen op ons eigen evenement, maar ook op die van onze technische topbedrijven.”

“Bijkomend voordeel voor studenten die niet geselecteerd zijn voor het hoofdevenement is dat ze nu ook de keuze hebben om zich op te geven voor andere techniekevenementen. Ook deze evenementen, door ons persoonlijk geselecteerd voor het online platform, zijn kwalitatief van een hoogstaand niveau. Ze weerspiegelen als het ware het jaarlijkse Techniek Bedrijven Evenement.”

“Voor ons als stichting is hiermee een droom uitgekomen”, vervolgt hij. “De uitbreiding van onze werkzaamheden stelt ons in staat om medestudenten nog beter bij te staan op hun carrièrepad. Maak dus vandaag nog een online account aan. Hoe vollediger, hoe beter. Want naast je studie en studieresultaten kijken bedrijven bijvoorbeeld ook naar nevenactiviteiten waaruit blijkt hoe gemotiveerd je bent. Ga snel naar www.techniekbedrijven.nl.”

Klik hier voor het volledige dossier.


Views

0

'Hoe meer toewijding, hoe sneller de treinen rijden'

Foto van 'Ilja Post'

31 OKT 2016

Dat Dirk-Jan Pasman nu zijn Technische Traineeship bij NS loopt, is geen toeval. Hij loerde al langer naar een positie bij een bedrijf waar techniek en maatschappelijke relevantie hand in hand gaan. Dat hij daarbij ook nog eens de mooiste treinen van dichtbij mag bewonderen, is een mooie bonus.

Treinen. Welk jochie was er vroeger niet door gebiologeerd? Zo ook Dirk-Jan. En dat is hij nog steeds, durft hij best toe te geven. “Werken bij Nederlandse Spoorwegen heeft wat dat betreft best iets romantisch. Vanwege die mooie, grote machines, maar ook vanwege de impact die mijn werk als reliability engineer heeft op de maatschappij. Hoe beter ik mijn best doe, hoe sneller en efficiënter treinen rijden. Zo gaaf om daaraan bij te mogen dragen.”

September 2015 begon Dirk-Jan zijn traineeship bij NS. De eerste maand was vooral kennismaken, zegt hij. Een beetje snuffelen aan alle verschillende afdelingen en mensen leren kennen. “Dan draai je een dienst mee met een conducteur, dan sta je even in de NS-winkel. Erg fijn om die ruimte te krijgen. Het geeft je inzicht in alle facetten van het bedrijf. Of liever: hoe erg iedereen zijn best doet om de reiziger zo snel, veilig en efficiënt mogelijk naar zijn bestemming te brengen.”

Heerlijk vond Dirk-Jan die kennismakingsperiode. Maar daarna ging het al gauw de diepte in met allerlei trainingen en technisch inhoudelijke modules. Theoretisch gezien was hij daar prima op voorbereid. Een bacheloropleiding Werktuigbouwkunde en master in de Lucht- en Ruimtevaarttechniek gaan nu eenmaal gepaard met de nodige kennis. Maar managen was een kunst die hij nog niet helemaal onder de knie had. Door hem teamleider te maken van een club van zes technische jongens, belast met het onderhoud van de Intercity Direct, gooide NS hem zijn eerste jaar ineens in het diepe.

“Oké, ik werd natuurlijk goed begeleid”, verklaart hij. “Maar leiding geven leer je niet uit de boekjes. Dat moet je gewoon ervaren. Ik kan dan misschien wel weten – of denken – wat een betere werkwijze is; je moet zo’n plan nog wel kunnen implementeren. Met andere woorden, je moet je team ervan overtuigen dat jouw manier de betere manier is. Zoiets is teamwork. Ik kan pas handelen wanneer ik weet waar zij tegen aan lopen; zij moeten mij vervolgens vertrouwen dat ik de juiste beslissingen neem.”

Inmiddels begonnen aan zijn tweede jaar binnen het traineeship zijn dat lessen die Dirk-Jan zeker ter harte neemt. Nu is hij reliability engineer, verantwoordelijk voor de prestatieanalyse van een bepaald treinmodel. “Een leuke combinatie, omdat het denken, data-analyse en contacten op de werkvloer mixt.”

Wat dat betreft, is het jammer dat zijn traineeship niet komt met een baangarantie. Al ziet Dirk-Jan dat anders: “Ik vind het juist leuk en een uitdaging om mezelf te bewijzen, zodat ik door mijn presteren een functie vind die bij me past binnen de NS. Eigenlijk vind ik het zelfs niet meer dan logisch dat je geen baangarantie krijgt. Het traineeship is juist bedoeld om uit te vinden of jij past bij het bedrijf en er je weg kan vinden.”

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden in Techniek bij NS kijk dan op nstechwerk.nl.


Views

0