Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 23 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Zomerdip: het wordt fris en kletsnat

Wie de komende week vakantie viert in Nederland: jammer, maar helaas… We krijgen te maken met een zomerdip en dat betekent bewolking, fris in plaats van lekker warm en vooral: het wordt klétsnat.

Weeronline meldt: „Buien komen af en aan.” Lekker dan voor al die mensen op de camping, maar het is niet anders. De zomerdip komt precies op het moment dat in heel het land de zomervakantie aan de gang is. Het wordt vijf dagen wachten op betere tijden: het weekend dat volgt zal veel warmer zomerweer brengen.

Nat dieptepunt

Onder het mom ‘dan hebben we het ergste maar gehad’ geldt de maandag als het dieptepunt van de zomerdip. Voor het hele land worden talrijke buien voorspeld. Die buien verplaatsen zich nauwelijks zodat lokaal veel neerslag zal vallen. Mensen in het zuidoosten kunnen maar beter in huis, de caravan of hun tentje blijven. Volgens berekeningen gaat er op sommige plaatsen 70 millimeter regen binnen 48 uur uit de hemel vallen.

Even doorbijten

Aan de kust ziet het er nog het beste uit. Daar is af en toe het zonnetje te voelen en vallen er wat minder buien dan in het binnenland. Fris wordt het aan de kust door een matig tot soms krachtig windje wel. Woensdag wordt de mooiste dag van de week. Donderdag en vrijdag is het nog even doorbijten geblazen, maar dan: zon! In het weekend zal het 23 tot 27 graden worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.