Binnenland

Dit moet je weten op maandagochtend 17 juli

Gewapende mannen hebben zondag in Venezuela het vuur geopend op een rij wachtende kiezers. Het is chaos in het land, vanwege een referendum tegen president Maduro. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

17 JUL 2017

Wat moet je op deze maandagochtend 17 juli weten? Metro zet het voor je op een rij.

Wat er vannacht gebeurde

9 doden bij overstromingen Arizona

Negen mensen zijn zondag in de Amerikaanse staat Arizona omgekomen, toen ze werden overvallen door een vloedgolf, die werd veroorzaakt door hevige regenval en een tropische storm. Een persoon wordt nog vermist. Volgens lokale media zijn onder de doden minstens twee kinderen.

De mensen waren aan het zwemmen in de East Verde River nabij Payson.

De sheriff van Gila County kreeg zaterdagmiddag een noodoproep en organiseerde een reddingsoperatie. Vier lichamen konden nog dezelfde avond worden geborgen. Zondagmiddag vonden de hulpverleners nog drie omgekomen slachtoffers. Vier kampeerders werden levend aangetroffen in de buurt van de rampplek.

Het nationale weerinstituut heeft een overstromingsalarm afgekondigd tot maandagavond voor bijna heel Arizona.

Zuid-Korea nodigt Noord-Korea uit voor militaire gesprekken

Zuid-Korea wil op 21 juli in gesprek met Noord-Korea over de militaire activiteiten van het buurland. Als dit gebeurt, zijn het de eerste militaire gesprekken sinds 2015.

Het land wil een einde maken aan de vijandige activiteiten in de buurt van de grens tussen de twee landen, zei de Zuid-Koreaanse viceminister van Defensie maandag. Noord-Korea voerde de laatste weken een serie rakettesten uit, iets waar Zuid-Korea zich enorm aan stoort.

de Zuid-Koreaanse viceminister van Defensie Suh Choo-Suk maandag tijdens een persconferentie. / ANP

Het voorstel komt ongeveer een week nadat de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zei het noodzakelijk te vinden om in gesprek te gaan met Noord-Korea. Het is volgens hem hoognodig om ervoor te zorgen dat het nucleaire programma van Noord-Korea wordt gestopt.

De militaire gesprekken zouden gehouden moeten worden in het gebouw Tongilgak, in Panmunjom, Noord-Korea. Daar waren ook de laatste gesprekken in 2015.

Tankauto met lpg in brand op A27

De A27 bij Nieuwegein is maandagochtend in beide richtingen afgesloten, omdat er een tankauto met lpg in brand staat.

Verkeer wordt omgeleid vanaf knooppunt Lunetten en Everdingen via de A2 en de A12 in beide richtingen.

Oscarwinnaar Martin Landau (89) overleden

Martin Landau is zaterdagmiddag op 89-jarige leeftijd overleden. De acteur is na een kort ziekbed in het UCLA-ziekenhuis in Los Angeles gestorven, meldt TMZ.

Landau begon met acteren in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Zijn eerste grote rol was in 1959 in de speelfilm North by Northwest van Alfred Hitchcock. Ook speelde hij Rufio in de klassieke Hollywoodverfilming uit 1963 van Cleopatra met Elizabeth Taylor in de hoofdrol.

In 1988 wordt hij genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in Tucker: The Man and His Dream van Francis Ford Coppola, maar wint het felbegeerde gouden beeldje niet. Een jaar later wordt hij opnieuw genomineerd voor beste bijrol in Crimes and Misdemeanors maar grijpt wederom naast de prijs. Het is Landau's legendarische acteerwerk in de rol van Bela Lugosi in de speelfilm Ed Wood uit 1994 onder regie van Tim Burton, die hem uiteindelijk een Oscar oplevert.

Martin Landau. / ANP

Wat er verder in het nieuws is

'Schutters verstoren stembusgang Venezuela'​

Gewapende mannen hebben zondag in Venezuela het vuur geopend op een rij wachtende kiezers. Een vrouw kwam om het leven, drie mensen raakten ernstig gewond en verkeren in levensgevaar.

De mensen stonden in de rij om te stemmen bij een door de oppositie georganiseerd referendum, gericht tegen president Maduro. Carlos Ocariz, sprekend namens de 'Democratische Eenheid', vertelde dat 'paramilitaire' schutters 's middags opdoken in Catia, waar duizenden mensen mensen bijeen waren om hun proteststen te laten horen, en het vuur openden.

Het referendum is niet rechtsgeldig, maar kan wel de druk op Maduro verhogen om op te stappen. Er zijn de laatste dagen constant demonstraties rondom het referendum.

Mensen demonstreren in Caracas, Venezuela op 16 juli 2017. / ANP

Bijna 700.000 snorfietsen in Nederland

De snorfiets groeit snel in populariteit. Er rijden inmiddels bijna 700.000 van deze voertuigen rond waarop je zonder helm maximaal 25 kilometer per uur mag rijden, zo blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC.

De snorfietsverkoop zit dit jaar stevig in de lift met 26.943 verkochte exemplaren en een toename van 15,5 procent ten opzichte van de eerste helft vorig jaar. Behalve in Groningen wordt in elke provincie dit jaar een flinke plus genoteerd. Limburg heeft de meeste snorfietsen per 1.000 inwoners.

In de Randstad-provincies Utrecht, Noord- en Zuid-Holland werden tot en met juni 14.427 nieuwe snorfietsen verkocht, dat is 53,5 procent van het totale aantal in Nederland. In Utrecht nam de verkoop ten opzichte van de eerste 6 maanden van 2016 toe met 8,8 procent, in Noord-Holland met 15,6 procent en in Zuid-Holland zelfs met 17,8 procent.

Wat er vandaag staat te gebeuren

Opening Nationaal Monument MH17 door de koning en koningin

Het Nationaal Monument dat gemaakt is voor de ramp met MH17 wordt maandag symbolisch geopend met een defilé door koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Ook Minister-president Mark Rutte is aanwezig.

Kabinetsformatie weer in Johan de Witthuis

De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie praten maandag opnieuw met elkaar in het Johan de Witthuis in Den Haag onder leiding van informateur Gerrit Zalm. Begin vorige week vergaderden ze ook al in het monumentale pand, op een steenworp afstand van de Stadhouderskamer aan het Binnenhof waar de meeste gesprekken plaatsvinden. Vrijdag zochten ze de Stadhouderskamer weer op.

Volgens ChristenUnieleider Gert-Jan Segers keren ze terug naar het Johan de Witthuis omdat dat ,,goed bevalt'' en omdat het in de Stadhouderskamer ,,erg warm is''. De eerdere besprekingen in het Johan de Witthuis hadden een informeler karakter dan die in de Stadhouderskamer. De onderhandelaars verschenen er in vrijetijdskleding.

De partijen zijn van plan er maandag een lange dag van te maken. Hun overleg staat geagendeerd van 10 uur tot circa 21 uur.

Het weer

In het zuiden is het bewolkt en valt er regen en motregen. Van het noorden uit klaart het steeds verder op. In de opklaringen komen eerst nog lokaal enkele mistbanken voor. De temperatuur loopt in het noorden op naar 20°C en in het midden en oosten naar ongeveer 23°C. De wind is zwak tot matig, overwegend westelijk in het noorden, elders noordoostelijk.


Views

83

Kuzu stopt tijdelijk als fractievoorzitter DENK

Tunahan Kuzu brengt zijn stem uit in een Rotterdams stembureau ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Vanwege de stormachtige ontwikkeling van de partij DENK, heeft fractievoorzitter Tunahan Kuzu zich tijdelijk teruggetrokken. Tot het zomerreces zullen zijn taken worden overgenomen door zijn collega en Tweede Kamerlid Farid Azarkan.

Volgens Kuzu is dit besluit nodig om de nieuwe DENK-fracties verspreid door heel Nederland te ondersteunen. Dit bericht werd naar buiten gebracht door politiek verslaggever Edwin van der Aa, van het Algemeen Dagblad.

Raadsleden

Vanwege de onervarenheid van de nieuwe raadsleden van de DENK-fracties in 13 gemeentes, zal Kuzu bijspringen om hen beter wegwijs te maken in de politieke wereld. Tunahan Kuzu zal na het zomerreces terugkeren in zijn oude functie als fractievoorzitter, ook blijft hij namens de partij in de Tweede Kamer zitten.

De partij DENK deed het niet onverdienstelijk tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Er werden in totaal 33 zetels veroverd in 13 gemeentes. Dit zijn gemeentes als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Enschede en Arnhem. De grootste overwinning werd geboekt in de gemeente Schiedam, hier haalde de afsplitsing van de PvdA 11,6 procent van de stemmen. Dit komt neer op vier van de 35 zetels.

Tunahan Kuzu is naast kamerlid in Den Haag ook tijdelijk gemeenteraadslid in de gemeente Rotterdam. Het kamerlid met een Turkse achtergrond werd in 2012 verkozen namens de Partij van de Arbeid. Na een intern conflict met Lodewijk Asscher in 2014 brak hij met deze partij en richtte hij samen met fractiegenoot Selçuk Öztürk de partij DENK op.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

59

Likeability of 3

Tikkie, Takkie & Tokkie worden over 6 weken geslacht

De kuikentjes zijn in goede gezondheid ©Omroep Brabant still

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Ongeveer tweehonderd mensen in de provincie Noord-Brabant ontvingen drie weken geleden een 'doe-het-zelfkippakket'. In dit pakket zaten bevruchte eieren, een kleine broedmachine en een scherp slachtmes. Het is de bedoeling dat deze 'doe-het-zelf-kippen' door de deelnemers zelf geslacht worden.

De eerste eieren zijn dit weekend uitgekomen. De vogels zullen over zes weken, wanneer ze genoeg vlees bevatten, worden verwerkt voor menselijke consumptie, meldt Omroep Brabant

'Niet aan de boom'

Er kwamen drie kuikens uit de eieren van Astrid Willems. Na bijna drie weken in de broedmachine gezeten te hebben, kwamen de eieren vorige week donderdag in beweging en enkele dagen later kwamen de jonge kipjes uit hun ei. De Brabantse studente heeft ze Tikkie, Takkie en Tokkie genoemd.

Het doel van het 'doe-het-zelfkippakket', is mensen bewuster maken van de herkomst van kippenvlees. Willems, student op de Hoge Agrarische School, ging in op dit aanbod. Normaal gesproken gaat zij naar de supermarkt, maar nu wil ze zelf ervaren hoe het proces in elkaar zit dat er aan het kipfilet of de hotwing vooraf gaat. Over zes weken worden de beestjes geslacht; 'kipfilet groeit niet aan de boom', zo vertelt ze aan de Brabantse omroep.

Willems heeft zich voorgenomen om zich niet te veel aan Tikkie, Takkie en Tokkie te gaan binden. Ze denkt dat het haar wel gaat lukken om met het mes een einde aan hun leven te maken.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

81

Likeability of 5

Uniek: slaap in een luchtbel in de Keukenhof!

Wil je een keer wakker worden op een plek waar nog (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Foto: Booking.com

In samenwerking met Booking.com

17 APR 2018

Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten en wil je een keer wakker worden op een plek waar (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen in de Keukenhof.

Nicolette Kluijver sliep dinsdagnacht als allereerste persoon ooit in de Keukenhof in de speciale 'Tulip-Pod'. Maar de originele locatie is niet alleen weggelegd voor de BN'ers onder ons: jij kunt straks ook je geliefde/beste vriendin/moeder verrassen met een speciaal nachtje weg tussen de iconische tulpenvelden.

Stiekem best wel leuk

De Keukenhof? Je denkt misschien dat het een plek is voor ouderen en toeristen. Die toeristen zijn echter zo gek nog niet, want de Keukenhof is stiekem best heel leuk. Wie wordt er niet vrolijk van bloemen? En deze week kun je er dus ook slapen in een buitengewone luchtbeltent.

Tulip-pod Foto: Booking.com

Romantiek & bloemenselfies

Goed, meer over die unieke overnachting. Je ontwaakt tussen de tulpen, middenin de natuur. Het thema van de Keukenhof is dit jaar romantiek. We kunnen je vertellen: met deze overnachting kun je het niet romantischer krijgen.

Booking.com heeft een speciale doorzichtige luchtbel opgesteld met panoramisch uitzicht over de tulpenvelden. Omdat je in de Keukenhof slaapt, kun je ’s ochtends gelijk het park in. Dat is een behoorlijk voordeel: in de ochtend is het een stuk rustiger dan overdag, dus heb je alle tijd om een perfecte bloemenselfie te maken.

Genoeg tijd en plek om leuke foto's te maken! Foto: ANP

Als eerste persoon ooit slapen op de Keukenhof

Presentatrice en reisfanaat Nicolette Kluijver heeft als eerste een nachtje mogen doorbrengen in de bijzondere tent. Als verrassing nam ze haar moeder en oudste dochter Isabelle mee.

Als presentatrice voor '3 Op Reis' is Nicolette al op heel veel verschillende plekken geweest, zo vertelt ze enthousiast. De Keukenhof blijkt echter hoog op het lijstje van gekste plekken ooit te staan: „Ik heb best wel op gekke plekken geslapen. Een keer in een boomhut in Afrika, een keer bij de nomaden in de woestijn... maar ik denk dat deze overnachting wel in de buurt komt inderdaad.”

Ondanks dat Nicolette nu een gezin heeft met drie kinderen vliegt ze het liefst nog de hele wereld over. „Onze laatste vakantie zijn we naar Zanzibar gegaan. We proberen dan altijd unieke plekjes te vinden waar we kunnen watersporten.”

Tip voor de mooiste plek in Europa? „Corsica: dat is echt schitterend en je hebt helemaal niet het gevoel dat je in Europa bent”, aldus de presentatrice.

Nicolette Kluijver sliep als allereerste persoon ooit op de Keukenhof. Foto: Booking.com

Glamping

Hoewel de tent van Booking.com meer weg heeft van een mini-huisje blijft het toch een soort van kamperen, maar dan wel met een comfortabel bed in plaats van een matje. Nicolette vindt dat alleen maar leuk. „Ik ben namelijk helemaal geen luxepoes. Ik heb al even gekeken en ik zag in de tent een koelkastje en koffiezetapparaat staan, dus echt back-to-basic is het niet hoor!”

Waar de presentatrice het liefste voor kiest tijdens hun familievakantie? „Dat is altijd een beetje een strijd bij ons thuis. Joost houdt namelijk wel heel erg van luxe, ik ben er helemaal niet van. Ik voel me dan zelfs een beetje ongemakkelijk. Op vakantie laat ik mijn make-up tas het liefste thuis. Knot op mijn hoofd, bikini aan en gaan! En niet meer hoeven nadenken.”

Ze vervolgt: „Kamperen vind ik heel leuk. Ik heb vorige zomer met mijn oudste dochtertje nog gekampeerd. Gewoon in Nederland hoor. We sliepen toen op een camping gewoon bij de boer; echt te gek!”

De Keukenhof is leuker dan je denkt!

Ook jij kunt straks slapen als een roosje

Een overnachting in de Tulip-pod is perfect voor een uitstapje met je lover, verrassing voor je beste vriendin of leuk als vroeg moederdagcadeau.

Na het inchecken worden gasten begeleid naar de luchtbel, die is uitgerust met alle benodigdheden voor een onvergetelijke en sfeervolle overnachting. Ook heb je toegang tot het gehele park en krijg je een diner aangeboden in een van de restaurants van de Keukenhof. En de volgende ochtend krijg je een ontbijtje.

Wees er wel een beetje snel bij, want er zijn maar drie nachten beschikbaar en ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Boeken kan alleen op 17, 18 en 19 april vanaf 10 uur s’ ochtends voor een overnachting voor twee personen op 20, 21 of 22 april.

Voor de prijs van 69 euro hoef je het ook niet te laten. Dit bedrag staat symbool voor het 69-jarig bestaan van Keukenhof. Een overnachting boeken in de Tulip Pod doe je hier.


love
user_b36acf7bf3fa2ba42fb5109419e560b1944b8c10_avatar

Views

700+

Jonge zzp'ers zien omzet met ruim 25 procent stijgen

Vrouwelijke freelancers zagen hun omzet in het eerste kwartaal van 2018 gemiddeld met maar liefst 28 procent stijgen. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

GISTEREN

Het eerste kwartaal van 2018 was erg gunstig voor jonge freelancers en flexwerkers. Vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar, is het aantal freelancers en flexwerkers onder de 25 met 20 procent gestegen. De omzet van deze groep is met maar liefst 27 procent gestegen. Dit blijkt uit onderzoek van HR-bureau Tentoo, onder meer dan 5.000 freelancers en flexwerkers.

„Het gaat goed met de economie, wat leidt tot meer ruimte voor een flexibele schil bij bedrijven en organisaties”, aldus Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo. „Met name jongeren plukken daar de vruchten van. Deze leeftijdsgroep groeit het hardst en ziet ook de grootste groei in omzet. Dit komt onder andere doordat zij over het algemeen ook flexibel inzetbaar zijn en zich makkelijk aanpassen aan de wensen van de opdrachtgever.”

Vrouwen

Waar de omzet van mannelijke flexwerkers onder de 25 hard is gestegen - met maar liefst 26 procent - daar groeide de omzet van vrouwelijke freelancers en flexwerkers onder de 25 nóg harder, namelijk met 28 procent. Den Ronden: „Het gat tussen de omzet van mannen en vrouwen wordt steeds kleiner. Dit zien we als bewijs dat ook de flexibele arbeidsmarkt aan het emanciperen is, een welkome trend.”

Niet alleen vrouwelijke en jonge flexwerkers hebben baat bij de florerende economie. Het aantal uren dat opdrachtgevers freelancers en flexwerkers inzetten, is het afgelopen kwartaal (over alle leeftijdsgroepen genomen) met vijf procent gestegen. Ook de bedragen die opdrachtgevers uitgeven aan deze groep is gestegen, met maar liefst zeven procent. Tenslotte is het tarief van freelancers en flexwerkers gemiddeld met twee procent gestegen vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2017.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

19

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

In samenwerking met Beer in a Box

19 APR 2018

De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.

Duizenden mensen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de Grote Bierquiz. Omdat de quiz nog tot en met 1 mei te maken is, hebben Beer in a Box en Metro alvast een reeks interessante uitkomsten op een rijtje gezet. Doe uiterlijk 1 mei ook mee, want er zijn mooie prijzen te winnen. Ga naar www.beerinabox.nl/quiz.

Meer brouwerijen dan in 'bierland'

Je moet echt onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat speciaalbier een trend is in Nederland. Het aantal nieuwe brouwerijen dat er jaarlijks bijkomt is duizelingwekkend te noemen (ons land heeft inmiddels meer dan vijfhonderd geregistreerde brouwers, dat zijn er meer dan in ‘bierland’ België). Maar waar krijgt speciaalbier nu zijn bijzondere smaak van? En hoe lang brouwen we eigenlijk al bier? Van hele simpele vragen tot supermoeilijke, je test je eigen kennis in een paar minuten op www.beerinabox.nl/quiz.

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

„Of je nu net komt kijken of al heel veel weet, de Grote Bierquiz is bedoeld om je kennis te testen. Wij willen mensen vooral op een leuke manier meer leren over speciaalbier. Daarom krijgen alle deelnemers na 2 mei een persoonlijke pagina met alle informatie over de vragen die ze goed of fout hadden”, zegt Victor Kuppers, chef quiz bij Beer in a Box, de startup die op basis van jouw smaak de beste speciaalbieren voor je selecteert.

Feiten en getallen

Alles goed. Slechts 16 bierkenners hebben álle antwoorden goed. Dat is veel minder dan 1 procent. Er zijn 31 deelnemers die maar 1 fout hebben, 95 quizmakers hebben er 2 fout. „Dat is echt heel goed”, zegt de chef quiz. De gemiddelde score is 10 punten van de maximale 15.

Onze Belgische vrienden. Voorheen liep België mijlenver voorop in bierland. Maar die tijd is geweest. Van alle zuiderburen zit er geen één in de categorie die alles goed heeft.

Zuid-Holland nadrukkelijk aanwezig. Met 40 procent van de deelnemers heeft de provincie Zuid-Holland het hoogste aantal deelnemers (maar of zij ook het meeste van bier weten…). Noord-Holland komt op plaats 2 (30 procent), Noord-Brabant op plek 3 (24 procent van de quizmakers).

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierkennis omschrijven

Wat denken we van onszelf? Meer dan de helft van de mensen vulde bij de vraag ‘hoe zou jij je bierkennis omschrijven?’ met ‘best wel wat’. Slechts 2 procent van de deelnemers durfde het aan om ‘ik ben de beste speciaalbierkenner ever’ aan te klikken.

Meest gedronken drank. 95 procent van de deelnemers denkt dat bier na water (inclusief koffie en thee) de meest gedronken drank in Nederland is.

Waar staan de brouwerijen? 63 procent van de mensen die hun bierkennis testen, denkt dat Noord-Brabant de meeste brouwerijen heeft. 40 procent van hen denkt dat Nederland vorig jaar ongeveer 520 brouwerijen had.

Die middeleeuwers toch. 28 procent van de deelnemers denkt dat in de middeleeuwen jaarlijks makkelijk 800 liter bier per persoon naar binnen geklokt werd. En jawel – wat een kenners zijn we toch met z’n allen -  66 procent van hen denkt te weten wat cenosillicafobie is.

Wat valt er te winnen?

Ben jij de beste bierkenner? Dan maak je kans op een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want dat mag niet!). Onder alle deelnemers wordt een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen. Snel naar Beerinabox.nl/quiz dus. Ga je nog meedoen? Veel succes en proost!


Views

200+

Belastingaangifte 2017: je hebt precies nog een week

Camera videoBelastingaangifte 2017: je hebt precies nog een week

Eline Spros, Directeur Particulieren van de Belastingdienst.

In opdracht van de Rijksoverheid

GISTEREN

De tijd zit er bijna op: de belastingaangifte 2017 kan tot 1 mei worden ingevuld. De Belastingdienst: „Zie er niet tegenop.”

Het merendeel van de aangifteplichtige consumenten heeft de belastingaangifte 2017 allang gedaan. Maar ja, er wordt door een deel van de ‘aangifteplichtigen’ gewacht tot het laatste moment. Volgens traditie is vooral de laatst mogelijke aangiftedag zeer druk. Vorig jaar voldeden 300.000 Nederlanders op 30 april nog aan hun jaarlijkse plicht. En ook dan ben je natuurlijk keurig op tijd.

Klusje binnen een uur klaren

Wie nog belastingaangifte moet doen heeft nog precies een week de tijd, want dit kan tot 1 mei. Behoor jij tot die paar procent die zijn aangifte nog moet invullen? „Doe het dat snel en zie er vooral niet tegenop”, zo stelt de Belastingdienst. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het merendeel van de particulieren - die hun aangifte niet uitbesteedt - dit klusje binnen in een uur klaart. Ook zegt een ruime meerderheid van hen (64 procent) dat het doen van aangifte achteraf meevalt.

Controleren een aanvullen

Dat valt ook de verklaren. De Belastingdienst maakt aangifte doen zo eenvoudig mogelijk. Daarom zijn de meeste gegevens al vooraf ingevuld. „We adviseren wel om alle gegevens die de Belastingdienst vooraf invult goed te controleren en waar nodig aan te vullen voordat je je aangifte indient. Bijvoorbeeld als je recht hebt op aftrek van giften of zorgkosten. Want de Belastingdienst kan niet alles weten,” zegt Eline Spros, Directeur Particulieren van de Belastingdienst.

Belastingaangifte 2017: je hebt precies nog een week

Tips van Eline Spros.

Vier tips

De volgende vier tips van Eline Spros van de Belastingdienst helpen je in de laatste week tijdig, juist en volledig aangifte te doen voor de maand mei aanbreekt.

1. Zorg dat je je DigiD gegevens bij de hand hebt.

2. Kijk op Belastingdienst.nl/aangifte onder het kopje ‘Welke gegevens heb ik nodig voor mijn aangifte?’. Hier staat alles wat je nodig hebt bij de aangifte.

3. Check de aangifte voor het versturen goed. Controleer alle bedragen die vooraf al zijn ingevuld en vul deze zo nodig aan.

4. De Belastingdienst weet niet alles. Kijk daarom zelf of je aftrekposten hebt, en vul deze zelf in. In de vraagtekens bij de vragen in de aangifte of op de website van de Belastingdienst (onder andere in de aangiftechecklist) zie je wat je precies mag aftrekken.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

66

Avicii te horen vanaf St. Stevenstoren in Nijmegen

Avicii te horen vanaf St. Stevenstoren in Nijmegen

Avicii. Foto: ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

22 APR 2018

Zaterdag om 11.00 uur speelde stadsbeiaardier Malgosia Fiebig vanaf de Domtoren in Utrecht Avicii zijn bekendste werk. Morgen zal Fiebig dit eerbetoon nogmaals draaien, maar dan vanaf de St. Stevenstoren in Nijmegen

Massaal gedeeld

De video's van het gingen gisteren de hele wereld over, het werd dan ook massaal gedeeld op sociale media.

Het carillon van de Dom leent zich volgens Fiebig 'uitstekend' voor het werk van Avicii. „Zijn hits komen goed tot hun recht. Het is heel leuk om met zulke oude instrumenten dit soort moderne muziek te maken", vertelt Fiebig aan het AD.

Nijmegen

Het concert zal maandag om 11.00 uur vanaf de St. Stevenstoren in Nijmegen plaatsvinden.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

46