In het nieuws

Mannen fietsen meer en sneller dan vrouwen

Tom Dumoulin na de Giro - ANP

Foto van 'Noelia Romero Cabrera'

1 JUN 2017

Nederland is hét fietsland bij uitstek: kinderen leren van kleins af aan al rond te racen op hun ijzeren ros en ook als volwassenen doen we boodschappen, nemen we kratjes bier en vrienden achterop de bagagedrager mee en vervoeren we tuinstoelen of vintage tafeltjes op onze tweewieler. En ondanks het slechte weer, wordt er ook heel wat recreatief gefietst, geracet of gemountainbiket. Mannen blijken hierin een tikje fanatieker dan vrouwen.

Dat blijkt uit onderzoek van Strava, een trainingsapp die een miljoen Nederlanders gebruiken.

Mannen en vrouwen

Het verschil tussen man en vrouw is evident: de mannen fietsen gemiddeld aan langere afstand, ze gaan sneller en maken meer hoogtemeters dan vrouwen. Gemiddeld rijden mannen 50,9 kilometer per keer, waarbij ze net geen 27 kilometer per uur rijden.

Limburg populair

Limburg blijkt de populairste plek om een ritje met de fiets te maken, waarschijnlijk vooral vanwege de Amstel Gold Race die daar wordt verreden. De Cauberg is onder Strava-gebruikers populair: maar liefst 136.154 renners hebben daar in 2016 gereden.

Liever ’s avonds

Als we de fiets opstappen, doen we dat wel het liefst ’s avonds. Jongeren tussen 20 en 35 rijden het liefst tussen 18.00 en 19.00 uur ’s avonds, de oudere generatie stapt vaker tussen 09.00 en 10.00 uur op.

Volgen

Strava heeft miljoenen hardlopers, wielrenners en triatleten die onderdeel zijn van de community. Hoofdredacteur Laurens ten Dam is degene met de meeste volgers – 96.496 in totaal – gevolgd door Lance Armstrong met 77.565 volgers. Als je in de top 10 wil eindigen, heb je minimaal 42.000 volgers nodig.

Lees ook: Dumoulin knijpt in remmen voor sanitaire stop

Snelst

Normale, niet-getrainde, recreatieve fietsers rijden tussen de 15 en de 20 kilometer per uur. Gebruikers van Strava fietsen als training of als sport en zij gaan dan ook een stukje harder. In Zeeland gaan ze gemiddeld het hardst: 25,9 kilometer per uur. Overijssel is gemiddeld het traagst met 23,6 kilometer per uur.

Lees ook: Met deze 5 tips ben je fietsenjatters te slim af

Lees ook: Download de Metro-app!


Views

100+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

1k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

1 UUR

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

100+