In het nieuws

Likeability of5

Trouwen op sneakers? Just do it!

Vincent en Stefanie van Eekhout op sneakers en voor het kunstwerk gemaakt door Vincents broer

Foto van 'Iris Hermans'

2 JUN 2017

Waarom zou je op de mooiste dag van je leven saai of moeilijk doen met degelijke schoenen of killerheels met risico op struikelen voor het altaar en niet echt lekker kunnen losgaan op de dansvloer? Deze stellen besloten hun liefde voor elkaar en sneakers te combineren en trouwden op gepersonaliseerde Nike Air Max. Just do it? Yes, I do!

Esther en Djurre

Esther en Djurre van der Meer: stapelgek op elkaar en hun sneakers!

Esther en Djurre van der Meer komen uit Leeuwarden en vierden hun huwelijk op 25 juni 2015. „Het voelt nog steeds als de dag van gisteren”, vertelt Esther. „Het was een fantastische dag.” Hij heeft haar besmet met het s-virus, lacht ze. ,,Ik heb ook wel nette stappers in de kast, maar het liefst draag ik sneakers onder rokjes en jurkjes, gelukkig is dat nu helemaal geoorloofd in de modewereld.” Ze besloten hun liefde te bezegelen en hoefden niet lang na te denken op welke schoenen dat zou gebeuren…

De trouwschoenen van alle Van der Meertjes

Vet!

Sneakers onder je pak zijn vet! wisten ze meteen, maar ook onder je jurk. Zes weken van te voren hebben ze Nike’s („Air Max 1, dat is onze favoriet”) laten maken bij Nike ID. „We hebben het geborduurde tekentje achterop laten vervangen door de trouwdatum en de kleuren op elkaar afgestemd.” Je moet wel rekening houden met de levertijd, waarschuwt ze, „het zou zonde zijn als je schoenen pas na de bruiloft op de mat vallen.” Geen seconde spijt hebben ze van hun keuze, „sneakers zitten toch zoveel lekkerder dan van die knellende hakjes waarop je het echt niet de hele dag volhoudt zonder zere voeten en bovendien stond het superstoer!” Ook haar zoon Sido had speciaal voor de dag Nike’s gekregen, „maar dochterlief prefereerde toch echt hakjes…” Al trapt ze nu de oude Nikies van haar broertje af, ,,ja, we zijn een echte sneakerfamilie!”

Inspiratie

De reacties op hun trouwschoeisel waren top, blikt de enthousiaste Esther terug. „Mensen verwachtten het niet, want ja, wie trek er nou een paar Nike’s onder zijn trouwpak en haar jurk aan?” De Van der Meertjes dus en ze hebben menig bezoeker geïnspireerd. „Wij gaan het ook zo doen, hebben we veel gehoord.” Losgegaan op de dansvloer zijn ze niet, „er was voornamelijk achtergrondmuziek”, maar ze gaan graag naar houseparty's, ,,op onze sneakers inderdaad, lekker de hele nacht dansen.”

Herinneringen

Ze zou toekomstige bruidjes zeker aanraden om de vaak standaard hoge hakken te verruilen voor gympen, ,,gewoon doen, het is jouw dag!” De trouwschoenen zijn niet ‘ingelijst’, maar staan gewoon in de kast en worden er regelmatig uitgehaald. „Als we op onze witjes door de stad paraderen, komen alle herinneringen van de mooiste dag van ons leven weer naar boven.”

Jordy en Monique

Monique en Jordy tijdens hun Grote Dag

Jordy en Monique Hennequin – Harlaar uit Purmerend houden van elkaar en van sneakers. Ze trouwden op 9 september 2016 in Amsterdam Noord in de Petruskerk, ,,Een mooi klein kerkje, achterop de dijk.” En ze trouwden uiteraard op… juist ja. In het dagelijks leven draagt het stel ‘eigenlijk altijd sneakers’. „Ze zitten gewoon lekker, dus waarom zouden we dat dan niet tijdens ons huwelijk doen?” Al heeft hij tijdens de ceremonie wel nette schoenen aangehad, verklapt Jordy, „om ze daarna heel snel te wisselen.” Veel gasten hadden in het begin nog andere schoenen aan, „maar toen ze door hadden dat wij op sneakers liepen, hebben sommigen nog snel even gewisseld.” Het loopt nu eenmaal aanstekelijk, die sneakers, ook tijdens een bruiloft.

Kleur van de liefde

Op Nike ID hebben ze de schoenen besteld en Bij Babette Broeren van Customs by BB hebben ze hun pronkstukken afgemaakt. De schoenversierkunstenares toverde er hartjes, hun namen en de datum op en het resultaat: twee paar heel unieke en mooie trouwschoenen. Het had een bescheiden paar voeten in aarde voordat de definitieve keuze werd gemaakt, want smaken verschillen toch altijd een beetje. Geen ruzie hoor, knipoogt de bruidegom, „maar we hebben een kleine discussie gehad over welke kleur, maar daar kwamen we snel samen uit.” Toen de kleur eenmaal besloten was, gaven ze aan Babette door wat ze op de schoenen wilden, „ze mocht zelf invullen hoe of wat en dat is top gelukt, al zeg ik het zelf.”

De trouwschoenen van Monique en Jordy

Feestje

Op het feest draaide Dj Bert, een goede vriend van het stel. ,,Hij is bekend van Tante Roosje en de Bolle Jan show” licht hij toe en promoot nog even zijn vriend tussen neus en glimlach door. ,,Op zoek naar een goeie Dj voor wat voor feestje dan ook? Hij is een dikke aanrader!” Forever Young van Mark with a K is hun nummer en op het feest gingen de sneakervoetjes helemaal van de vloer, ,,ook een dik voordeel van sneakers, het danst nogal lekker.”

Mooiste sneakers en vrouw

Hij was dan ook heel blij met hun schoenkeuze. „Ik zou het zo weer doen.” Maar dat hoeft als het goed is niet, glimlacht hij. „Monique is de vrouw van mijn leven.” En dat ze ook van sneakers houdt, is natuurlijk een dikke pre. Jordy heeft ze sinds het huwelijk nog maar een keer aangehad, „ze liggen voornamelijk in een doos op de kast…” Weg doet hij ze nooit, „het blijven de mooiste sneakers van mijn leven.”

Vincent en Stefanie

Vincent en Stefanie van Eekhout zijn op 10 juli 2010 getrouwd in Nijkerk, of Nike-kerk, zoals Vincent het glimlachend noemt. Want een groot deel van de dag en tijdens de fotoshoot liepen ze op hun Nike’s, die ze speciaal hebben laten ontwerpen. Met op de linkerschoen de aanzoekdatum en op de rechterschoen de trouwdatum. „De kleuren zijn geïnspireerd door een vintage Nike Air Icarus paartje.” Ja, Vincent is een kenner en al zo’n beetje zijn hele leven lang fan van het merk ‘met de swoosh’ en heeft intussen een flinke verzameling op hun zolder. Vooral de vintage modellen, Air Jordan en Nike Air Max 1 zijn favoriet, „ik heb zo’n 250 paar…”

Just married

Tijdens de ceremonie droegen ze nette schoenen, maar toen hij daarna zijn vertrouwde merk aandeed, voelde dat als thuiskomen. „Ik loop eigenlijk altijd op Nike’s, ze zitten gewoon lekker en het past bij me.” Als er geen Nike zou bestaan? „Dan zou ik denk ik op slippers lopen, geen enkel ander merk komt er maar een beetje bij in de buurt!” Zijn broer, ook groot Nike-fan, maakte voor het huwelijk een toepasselijk graffitikunstwerk met Just Married erop, ook verwijzend naar de slogan van het sportmerk. „Dat zag er zo gaaf uit.”

Mix

Vincent was vroeger dj en danste eigenlijk nooit. Maar op het huwelijksfeest trok hij zijn stoute Nikies aan en danste met zijn Stefanie de openingsdans, „we hadden een mix van Prince, Candyman, Michael Jackson, Brian Mcknight en zelfs traditionele muziek uit Indonesië.” Want daar liggen beider roots, „dus we hebben ook nog even lekker poco-poco gedanst!” Na het huwelijk in Nederland, hebben ze het nog een keer gevierd in Indonesië. Maar daar helaas geen sneakers, knipoogt hij. „Het is daar een stuk traditioneler.”

Mooie dag

Regelmatig trekken ze nog hun paar aan. Dan staan ze op, kijken elkaar aan en weten: vandaag wordt weer een mooie dag. Net als hun Grote Dag zo’n zeven jaar geleden. Hij maakt de schoenen ook altijd weer keurig schoon na gebruik, verklapt hij en hij heeft nog een gouden tip: met een tandenborstel en Jason Markk schoenschoonmaakspul worden je sneakers weer als nieuw, „je moet er natuurlijk wel een beetje zuinig op zijn!” Het stel heeft intussen ook een zoontje en mochten ze nog een jongetje krijgen in de toekomst, weet Vincent al wel de naam. „Jordan, dat zou toch echt te gek zijn?!”

Vincent is groot fan van het merk 'met de woosh'


love
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Trump omzeilt Congres met wapenverkoop Saudi-Arabië

Donald Trump/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

1 UUR

De Amerikaanse president Donald Trump wil buiten het Congres om voor miljarden aan wapens verkopen aan Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dat hebben meerdere Congresleden vrijdag gemeld.

22 deals

De regering-Trump zou meerdere commissies van het Congres hebben laten weten dat ze 22 wapendeals met een waarde van ongeveer 8 miljard dollar (7,1 miljard euro) doorzet zonder dat het Congres daarover zijn zegje kan doen. Dit is wel gebruikelijk. De spanningen tussen de VS en Iran zouden voor het Witte Huis reden zijn om het Congres buitenspel te zetten.


Senator PVV: Ik denk dat tijd van Wilders voorbij is

Geert Wilders/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 UUR

Hoewel de uitslag nog niet vaststaat lijkt het erop dat de Partij voor de Vrijheid minimaal drie zetels verliest in het het Europees Parlement en er mogelijk zelfs helemaal niet vertegenwoordigd zal zijn. Een bittere pil, dat vinden ze ook binnen de partij van Geert Wilders.

De Noord-Hollandse PVV-senator Dannij van der Sluijs oppert zelfs dat het misschien tijd is om te vertrekken voor de partij-oprichter. „Ik denk dat de tijd van Geert Wilders voorbij is", zo stelt hij tegenover de IJmuider Courant. 

Passief-agressief


‘Schades van de aardbevingen snel afhandelen’

Camera video‘Schades van de aardbevingen snel afhandelen’

Wiona gaat voor de beste hulp voor alle mensen in het aardbevingsgebied.

In samenwerking met Olympia Nederland

20 MEI 2019

Wiona is Managementassistente bij NIVRE Calamiteiten & Projecten in Groningen via Olympia. Zij vertelt over de voldoening die ze haalt uit het helpen van mensen in het aardbevingsgebied.

Werk van betekenis doen, dat geldt absoluut voor Wiona (38). „Mijn werk is geweldig. Ik kan het niet anders zeggen. Elke dag ga ik met een lach naar mijn werk en kom ik met een lach weer thuis.” Sinds een half jaar werkt de vrolijke Wiona via Olympia als managementassistente bij NIVRE Calamiteiten & Projecten in Groningen. „Iedereen heeft wel gehoord van de aardbevingen in Groningen en de schade die vele duizenden huizen hebben opgelopen. Wij doen elke dag weer ons uiterste best om mensen in het aardbevingsgebied die schade melden, op een juiste, nette en snelle manier van dienst te zijn. Het is al vervelend genoeg dat ze schade hebben aan hun huis. Wij kunnen ze helpen door zo snel mogelijk schade-experts naar de woning te sturen, zodat de schadevergoeding kan worden afgehandeld. Zo krijgen de bewoners waar ze recht op hebben.”

Spin in het web


Ga naar Lollapalooza in Berlijn met € 25,- korting

Foto: Stephan Flad

In samenwerking met CJP

22 MEI 2019

Altijd leuk als je een festival in het buitenland pakt: je weet ineens wat er speelt in Spanje, Duitsland of Italië. Op Lollapalooza Festival sta je bijvoorbeeld oog in oog met Kraftklub: fris en fruitige gitaarpop in de stijl van Two Door Cinema Club en The Strokes. Maar een dikke lijst aan internationale artiesten zie je net zo goed tijdens ons eigen popfestival in het Pinksterweekend. Of misschien ben jij zelf artistiek talent in de dop? Ontdek de nieuwe CJP-deals hier. Scoor je tickets snel of bestel eerst je CJP direct onderaan deze pagina.

Lollapalooza Festival: € 25,- korting op je ticket + reis

Foto: Stephan Flad


Schiphol dreigt met kort geding om bereikbaarheid

Trein op Schiphol/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 19:49

Schiphol wil dat de luchthaven tijdens de landelijke ov-staking dinsdag bereikbaar blijft met het openbaar vervoer. Als het overleg daarover met de vakbonden niet het gewenste resultaat oplevert, stapt Schiphol naar de rechter om te proberen dit af te dwingen. De luchthaven bereidt daarvoor een spoed-kort geding voor bij de rechtbank Noord-Holland, dat zondagochtend zou moeten plaatsvinden op Schiphol zelf.

Geen conflict

Een woordvoerder van Schiphol benadrukte vrijdag dat het overleg met de bonden nog loopt de komende dagen. „We hebben geen conflict met de bonden, maar we hebben tegengestelde belangen. We willen Schiphol bereikbaar en veilig houden. Als er helemaal geen treinen en bussen rijden, wordt dat ernstig beperkt."


Win 2 kaarten voor MELT Festival!

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Wil jij met vriend of vriendin naar Melt op het terrein van de voormalige kolenmijn Ferropolis in Duitsland? Doe dan mee aan deze winactie van Metro en Festival.Travel en wie weet gaan jullie van 19-21 juli los op de beste pop-, hiphop- en elektronische acts!

Melt vindt plaats aan het Gremminmeer tussen de industriële bouwwerken, hijskranen, graafmachines en pakhuizen, die voor een unieke sfeer zorgen. Overdag wordt er gechilld op het strand, ’s avonds transformeren kleurrijke en visuele kunstinstallaties het festivalterrein tot een futuristische lichtstad. Dit jaar check je op Melt onder meer: Bon Iver, Asap Rocky, Jorja Smith, Skepta, Solomun, Four Tet, Modeselektor live, Bilderbuch, Rin, The Black Madonna, Bonobo dj, David August en Charlotte de Witte.

Kans maken op 2 kaarten? Vul hieronder jouw gegevens in:


3 tips als jouw huid wat extra hulp kan gebruiken
Likeability of5

3 tips als jouw huid wat extra hulp kan gebruiken

In samenwerking met Global Savings Group

20 MEI 2019

De huid is ons grootste orgaan maar wordt vaak vergeten om te verzorgen. Dit zorgt voor onzuiverheden, droge huid of pigmentvlekken. Met deze drie tips helpen wij jou aan een perfecte skincare routine en gaat jouw huid weer stralen.

Er wordt vaak gedacht dat je gezegend wordt met een mooie huid. Hoewel dit natuurlijk ook gedeeltelijk waar is zijn er ook veel manieren om hier zelf een handje bij te helpen. Wat jij dagelijks in de spiegel ziet is dus wel degelijk te beïnvloeden maar daar is wel zorg voor nodig. Iedereen heeft zo’n zijn eigen favo producten maar deze tips zijn key in iedere routine.

Cleanse


like
user_bbd522b5f628c80261af97c5aa081ff4fdf4f2a3_avatar

Camera videoWin een EasyToys box twv € 150,-

Foto van 'Metro'

20 MEI 2019

Het is masturbatiemaand en dat vieren we bij EasyToys. Tijd voor jezelf, tijd voor mei! Met de #MyGuiltyPleasure box van EasyToys heb je alle ingrediënten in huis voor een sexy avond vóór en mét jezelf. Kans maken? Vul hieronder jouw gegevens in:

Kun je niet wachten op de prijsuitreiking of ben je nieuwsgierig naar al onze andere producten? Bekijk dan ons ruime assortiment met spannende speeltjes op easytoys.nl.


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


Cross jij sneller door het bos dan Teun Peters?video icon
02:23

In samenwerking met Almere City Marketing

19 MEI 2019

Cross jij sneller door het bos dan Teun Peters?

Crossen door de Bossen! Dat is de naam van een tof evenement in het Kotterbos bij Almere, op zondag 26 mei. YouTube-held Teun Peters van team Dylan Haegens crosste de bijna 4 kilometer voor Metro alvast en zette een tijd neer van 16.42 minuten. De snelste jongere verdient zondag een gave prijs: hij of zij mag een video met Teun opnemen in een professionele studio in Amsterdam.

Voor iedereen

Je hoeft van Crossen door de Bossen overigens geen wedstrijd te maken. Vanaf 11.00 uur mag iedereen vanaf 8 jaar meedoen, ook vaders en moeders. Als jij op een supervet parcours gewoon eens wilt kennismaken met de MTB-sport, ben je helemaal welkom. Je hoeft niet allemaal ‘om het snelst’. Oh ja, mountainbikes en helmen zijn aanwezig en meedoen is gratis!

Meer informatie vind je op Oostvaardersplassenalmere.nl


Theresa May zwaait af na moeizame ambtsperiode

Foto van 'Anne Kersten'

VANDAAG, 17:59

De Britse premier Theresa May heeft vrijdag haar vertrek aangekondigd. Ze neemt op 7 juni ontslag als leider van de Conservatieve partij en blijft aan als premier tot haar partijgenoten een opvolger hebben gekozen. Die interne partijverkiezing begint een week later.

May zal de nieuwe EU-uittreeddatum van Groot-Brittannië niet meer meemaken als premier. Die staat namelijk op 31 oktober van dit jaar gepland. Wat het vertrek van May voor de brexit gaat betekenen, is nog onduidelijk. Het kan namelijk verschillende kanten op.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat de omstreden brexitdeal van May stand houdt. Een scenario waarin die deal alsnog door het Lagerhuis komt is dan ook nagenoeg uitgesloten. Waarschijnlijker is dat May’s opvolger opnieuw zal moeten onderhandelen.


Ombudsman komt op voor Groningers: 'Geneuzel!'

Minister Eric Wiebes eerder deze week in Loppersum/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 17:44

De afhandeling van schades aan huizen in het Groningse aardbevingsgebied moet veel sneller en coulanter gebeuren. Dat zei de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen vrijdag na een bezoek aan onder andere Loppersum, waar hij sprak met bewoners en gedupeerden van de aardbevingen. „Dat juridisch geneuzel over één enkele scheur moet maar eens afgelopen zijn.''

Onaanvaardbaar lang

„Het wordt nu echt tijd dat er wat gebeurt in Groningen. Het duurt allemaal onaanvaardbaar lang'', vindt Van Zutphen. „Sommige mensen zijn al zeven jaar bezig hun schades vergoed te krijgen. Dat geeft het gevoel dat er bewuste vertragingstactiek gespeeld wordt, en dat de hele operatie gedreven wordt door geld.''


Lidl pimpt Belgische verkiezingensposters

Lidl pimpt Belgische verkiezingensposters

/ ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 16:25

Winkelketen Lidl weet wel hoe het de aandacht moet krijgen. In België is de keten volop bezig geweest met het pimpen van verkiezingsposters. En toegegeven, het ziet er echt beter uit.

Verkiezingen

Naast Nederland zijn andere Europese landen ook in de ban van de Europese verkiezingen. Zo ook België. Dat land misschien nog wel meer dan de andere, omdat tegelijk ook de federale en regionale verkiezingen plaatsvinden. Volop verkiezingscampagnes bij de Belgen dus.


Kabinet beslist pas na uitslag over Timmermans

Frans Timmermans/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 15:54

Het kabinet heeft nog niet besloten wie het zal voordragen voor de Europese Commissie, aldus vicepremier Hugo de Jonge. Maar mocht Frans Timmermans met zijn sociaaldemocraten de Europese verkiezingen winnen „dan liggen de bakens anders, maar daarom moeten we eerst de uitslagen afwachten".

Vijf of zes

Timmermans won volgens exitpolls donderdag de verkiezingen voor het Europees Parlement in Nederland. Volgens de verschillende exitpolls is het alleen even afwachten of de Partij van de Arbeid op vijf of zes zetels uitkomt.


Minister: Meld je als stemmen in het VK niet lukte

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

VANDAAG, 15:29

Nederlanders in het Verenigd Koninkrijk die daar niet hebben kunnen stemmen voor het Europees Parlement moeten daarover bij de Britten hun beklag doen, vindt minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken). Ze noemt de berichten dat honderden EU-burgers bij Britse stemlokalen zijn weggestuurd 'heel zorgelijk'.

Hun verantwoordelijkheid

De Britten moeten ervoor zorgen dat expats uit andere EU-landen in het Verenigd Koninkrijk kunnen stemmen, zegt Ollongren. "Dat is de verantwoordelijkheid van het Verenigd Koninkrijk."


NS: kom dinsdag niet naar het station

Het Centraal Station in Utrecht. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 14:59

De verwachting van de NS is dat er dinsdag tijdens de landelijke staking in het openbaar vervoer ‘zeer beperkt, tot geen treinverkeer is’. „Omdat we niet weten hoeveel mensen gaan staken, kunnen we niet aangeven welke treinen wel en welke treinen niet rijden. Wij kunnen dus geen betrouwbare dienstregeling maken en adviseren reizigers op 28 mei niet met de trein te reizen'', aldus de spoorwegen vrijdag.

Veel hinder voor reizigers

Waar mogelijk gaan de spoorwegen wel proberen enkele treinen te laten rijden. Maar dat zal „zeer beperkt en onvoorspelbaar zijn." Vakbonden hebben aangekondigd dat ze zowel het treinverkeer als het streekvervoer plat gaan leggen. De werknemers staken om hun eisen over het pensioenstelsel kracht bij te zetten.


Jonge meisjes eerder psychisch ongezond

Vooral meisjes tussen de 14 en 17 jaar en mannen vanaf 22 jaar veroorzaken de stijging van het aantal jongeren tot 25 jaar dat psychisch ongezond is. Foto: Pexels

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 14:55

Vooral meisjes tussen de 14 en 17 jaar en mannen vanaf 22 jaar veroorzaken de stijging van het aantal jongeren tot 25 jaar dat psychisch ongezond is. Dat het aantal psychisch ongezonde jongeren van 12 tot 25 jaar de afgelopen tien jaar steeg van 7 naar 8 procent, werd vorig jaar al vastgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt nu dat de stijging vooral zit bij genoemde meisjes op havo, vwo en mbo en bij de jongemannen vanaf 22. Aan de analyse werkten ook het Trimbos-instituut en het Amsterdam UMC mee.

Eerder dan tien jaar geleden


Gezond hondje ingeslapen vanwege wens overleden baas

Foto: Unsplash

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 14:19

In het Amerikaanse Virginia heeft een dierenarts een gezond hondje laten inslapen. De arts gaf hiermee gehoor aan de laatste wens van het overleden baasje. Zij had in haar testament laten opnemen graag met haar trouwe hond begraven te willen worden.

Persoonlijk eigendom

Hoewel de opvang waar de viervoeter twee weken geleden terechtkwam er alles aan heeft gedaan om het dier van de dood te redden, mocht het niet baten. „We hebben diverse malen aangegeven dat wij het hondje zonder problemen zouden kunnen herplaatsen”, zegt Carrie Jones, manager van Chesterfield Animal Services.


‘Meer spontane gesprekken maken gelukkiger'

Foto: Unsplash

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 13:49

Op sociale media zijn Nederlanders elkaar massaal aan het liken en volgen en zoeken ze regelmatig de interactie op met onbekenden. In het dagelijkse leven van de gemiddelde Nederlander lijkt het echter niet zo vanzelfsprekend om een praatje aan te knopen: slechts een derde van de millennials heeft regelmatig een spontaan gesprek met een onbekende. Multiscope onderzocht in opdracht van hostelketen Stayokay of Nederlanders nog openstaan voor een spontaan gesprek.

Gelukkiger en minder eenzaam

Verrassend genoeg is er wel grote behoefte aan spontane gesprekken: 82 procent zou het leuk vinden om een praatje te maken met een onbekende en ruim 90 procent denkt dat het zelfs goed zou zijn voor onze samenleving. Volgens hen zou het zorgen voor meer wederzijds begrip en zou het Nederlanders minder eenzaam maken. Daarnaast denkt 84 procent dat het Nederlanders gelukkiger zou maken.