In het nieuws

Likeability of5

Trouwen op sneakers? Just do it!

Vincent en Stefanie van Eekhout op sneakers en voor het kunstwerk gemaakt door Vincents broer

Foto van 'Iris Hermans'

2 JUN 2017

Waarom zou je op de mooiste dag van je leven saai of moeilijk doen met degelijke schoenen of killerheels met risico op struikelen voor het altaar en niet echt lekker kunnen losgaan op de dansvloer? Deze stellen besloten hun liefde voor elkaar en sneakers te combineren en trouwden op gepersonaliseerde Nike Air Max. Just do it? Yes, I do!

Esther en Djurre

Esther en Djurre van der Meer: stapelgek op elkaar en hun sneakers!

Esther en Djurre van der Meer komen uit Leeuwarden en vierden hun huwelijk op 25 juni 2015. „Het voelt nog steeds als de dag van gisteren”, vertelt Esther. „Het was een fantastische dag.” Hij heeft haar besmet met het s-virus, lacht ze. ,,Ik heb ook wel nette stappers in de kast, maar het liefst draag ik sneakers onder rokjes en jurkjes, gelukkig is dat nu helemaal geoorloofd in de modewereld.” Ze besloten hun liefde te bezegelen en hoefden niet lang na te denken op welke schoenen dat zou gebeuren…

De trouwschoenen van alle Van der Meertjes

Vet!

Sneakers onder je pak zijn vet! wisten ze meteen, maar ook onder je jurk. Zes weken van te voren hebben ze Nike’s („Air Max 1, dat is onze favoriet”) laten maken bij Nike ID. „We hebben het geborduurde tekentje achterop laten vervangen door de trouwdatum en de kleuren op elkaar afgestemd.” Je moet wel rekening houden met de levertijd, waarschuwt ze, „het zou zonde zijn als je schoenen pas na de bruiloft op de mat vallen.” Geen seconde spijt hebben ze van hun keuze, „sneakers zitten toch zoveel lekkerder dan van die knellende hakjes waarop je het echt niet de hele dag volhoudt zonder zere voeten en bovendien stond het superstoer!” Ook haar zoon Sido had speciaal voor de dag Nike’s gekregen, „maar dochterlief prefereerde toch echt hakjes…” Al trapt ze nu de oude Nikies van haar broertje af, ,,ja, we zijn een echte sneakerfamilie!”

Inspiratie

De reacties op hun trouwschoeisel waren top, blikt de enthousiaste Esther terug. „Mensen verwachtten het niet, want ja, wie trek er nou een paar Nike’s onder zijn trouwpak en haar jurk aan?” De Van der Meertjes dus en ze hebben menig bezoeker geïnspireerd. „Wij gaan het ook zo doen, hebben we veel gehoord.” Losgegaan op de dansvloer zijn ze niet, „er was voornamelijk achtergrondmuziek”, maar ze gaan graag naar houseparty's, ,,op onze sneakers inderdaad, lekker de hele nacht dansen.”

Herinneringen

Ze zou toekomstige bruidjes zeker aanraden om de vaak standaard hoge hakken te verruilen voor gympen, ,,gewoon doen, het is jouw dag!” De trouwschoenen zijn niet ‘ingelijst’, maar staan gewoon in de kast en worden er regelmatig uitgehaald. „Als we op onze witjes door de stad paraderen, komen alle herinneringen van de mooiste dag van ons leven weer naar boven.”

Jordy en Monique

Monique en Jordy tijdens hun Grote Dag

Jordy en Monique Hennequin – Harlaar uit Purmerend houden van elkaar en van sneakers. Ze trouwden op 9 september 2016 in Amsterdam Noord in de Petruskerk, ,,Een mooi klein kerkje, achterop de dijk.” En ze trouwden uiteraard op… juist ja. In het dagelijks leven draagt het stel ‘eigenlijk altijd sneakers’. „Ze zitten gewoon lekker, dus waarom zouden we dat dan niet tijdens ons huwelijk doen?” Al heeft hij tijdens de ceremonie wel nette schoenen aangehad, verklapt Jordy, „om ze daarna heel snel te wisselen.” Veel gasten hadden in het begin nog andere schoenen aan, „maar toen ze door hadden dat wij op sneakers liepen, hebben sommigen nog snel even gewisseld.” Het loopt nu eenmaal aanstekelijk, die sneakers, ook tijdens een bruiloft.

Kleur van de liefde

Op Nike ID hebben ze de schoenen besteld en Bij Babette Broeren van Customs by BB hebben ze hun pronkstukken afgemaakt. De schoenversierkunstenares toverde er hartjes, hun namen en de datum op en het resultaat: twee paar heel unieke en mooie trouwschoenen. Het had een bescheiden paar voeten in aarde voordat de definitieve keuze werd gemaakt, want smaken verschillen toch altijd een beetje. Geen ruzie hoor, knipoogt de bruidegom, „maar we hebben een kleine discussie gehad over welke kleur, maar daar kwamen we snel samen uit.” Toen de kleur eenmaal besloten was, gaven ze aan Babette door wat ze op de schoenen wilden, „ze mocht zelf invullen hoe of wat en dat is top gelukt, al zeg ik het zelf.”

De trouwschoenen van Monique en Jordy

Feestje

Op het feest draaide Dj Bert, een goede vriend van het stel. ,,Hij is bekend van Tante Roosje en de Bolle Jan show” licht hij toe en promoot nog even zijn vriend tussen neus en glimlach door. ,,Op zoek naar een goeie Dj voor wat voor feestje dan ook? Hij is een dikke aanrader!” Forever Young van Mark with a K is hun nummer en op het feest gingen de sneakervoetjes helemaal van de vloer, ,,ook een dik voordeel van sneakers, het danst nogal lekker.”

Mooiste sneakers en vrouw

Hij was dan ook heel blij met hun schoenkeuze. „Ik zou het zo weer doen.” Maar dat hoeft als het goed is niet, glimlacht hij. „Monique is de vrouw van mijn leven.” En dat ze ook van sneakers houdt, is natuurlijk een dikke pre. Jordy heeft ze sinds het huwelijk nog maar een keer aangehad, „ze liggen voornamelijk in een doos op de kast…” Weg doet hij ze nooit, „het blijven de mooiste sneakers van mijn leven.”

Vincent en Stefanie

Vincent en Stefanie van Eekhout zijn op 10 juli 2010 getrouwd in Nijkerk, of Nike-kerk, zoals Vincent het glimlachend noemt. Want een groot deel van de dag en tijdens de fotoshoot liepen ze op hun Nike’s, die ze speciaal hebben laten ontwerpen. Met op de linkerschoen de aanzoekdatum en op de rechterschoen de trouwdatum. „De kleuren zijn geïnspireerd door een vintage Nike Air Icarus paartje.” Ja, Vincent is een kenner en al zo’n beetje zijn hele leven lang fan van het merk ‘met de swoosh’ en heeft intussen een flinke verzameling op hun zolder. Vooral de vintage modellen, Air Jordan en Nike Air Max 1 zijn favoriet, „ik heb zo’n 250 paar…”

Just married

Tijdens de ceremonie droegen ze nette schoenen, maar toen hij daarna zijn vertrouwde merk aandeed, voelde dat als thuiskomen. „Ik loop eigenlijk altijd op Nike’s, ze zitten gewoon lekker en het past bij me.” Als er geen Nike zou bestaan? „Dan zou ik denk ik op slippers lopen, geen enkel ander merk komt er maar een beetje bij in de buurt!” Zijn broer, ook groot Nike-fan, maakte voor het huwelijk een toepasselijk graffitikunstwerk met Just Married erop, ook verwijzend naar de slogan van het sportmerk. „Dat zag er zo gaaf uit.”

Mix

Vincent was vroeger dj en danste eigenlijk nooit. Maar op het huwelijksfeest trok hij zijn stoute Nikies aan en danste met zijn Stefanie de openingsdans, „we hadden een mix van Prince, Candyman, Michael Jackson, Brian Mcknight en zelfs traditionele muziek uit Indonesië.” Want daar liggen beider roots, „dus we hebben ook nog even lekker poco-poco gedanst!” Na het huwelijk in Nederland, hebben ze het nog een keer gevierd in Indonesië. Maar daar helaas geen sneakers, knipoogt hij. „Het is daar een stuk traditioneler.”

Mooie dag

Regelmatig trekken ze nog hun paar aan. Dan staan ze op, kijken elkaar aan en weten: vandaag wordt weer een mooie dag. Net als hun Grote Dag zo’n zeven jaar geleden. Hij maakt de schoenen ook altijd weer keurig schoon na gebruik, verklapt hij en hij heeft nog een gouden tip: met een tandenborstel en Jason Markk schoenschoonmaakspul worden je sneakers weer als nieuw, „je moet er natuurlijk wel een beetje zuinig op zijn!” Het stel heeft intussen ook een zoontje en mochten ze nog een jongetje krijgen in de toekomst, weet Vincent al wel de naam. „Jordan, dat zou toch echt te gek zijn?!”

Vincent is groot fan van het merk 'met de woosh'


love
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Vader uit Utrecht en vrouw (19) kwamen om in tram

Zwaarbewapende agenten in de tram ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

2 UUR

Bij de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht kwamen drie mensen om het leven en raakten vijf anderen gewond. Onder de doden bevinden zich een vader van twee leerlingen van het Christelijk Gymnasium van Utrecht en de 19-jarige Roos uit Vianen.

In reactie op de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht, zullen de vlaggen op overheidsgebouwen dinsdag op halfstok staan. Dat maakte premier Mark Rutte maandagavond bekend.

Vlag op half stok in het Binnenhof ©ANP


Camera videoHoofdverdachte schietpartij Utrecht gearresteerd

De schietpartij in de tram heeft aan drie mensen het leven gekost. Negen mensen raakten gewond, drie van hen zijn er ernstig aan toe. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Op maandagochtend 10.45 vond er een schietincident plaats in een tram aan het 24 Oktoberplein in Utrecht. Bij het incident vielen drie dodelijke slachtoffers en vijf gewonden. Drie van hen zijn er slecht aan toe. Hoofdverdachte Gökmen Tanis sloeg op de vlucht in een gestolen auto, de autoriteiten startten direct een klopjacht. Terroristische motieven worden niet uitgesloten, evenals drijfveren uit de relationele sfeer. Gökmen Tanis is inmiddels gearresteerd.

In het kort: 

  • In een Utrechtse tram op het 24 Oktoberplein (Kanaleneiland) heeft op maandagochtend omstreeks kwart voor elf een schietincident plaatsgevonden.
  • De burgemeester uit Utrecht laat weten dat er drie doden en vijf gewonden zijn gevallen. Drie van hen zijn er ernstig aan toe.
  • De politie is heeft hoofdverdachte Gökmen Tanis inmiddels opgepakt.
  • De terreurdreiging is voor de hele provincie Utrecht opgeschaald naar het allerhoogste niveau. Dit betekent dat er een concrete dreiging is voor een aanslag.
  • De gemeente heeft burgers in de loop van de middag opgeroepen om binnen te blijven. Dat advies is inmiddels ingetrokken.
  • Het aantal daders en het motief zijn op dit moment nog onduidelijk.  

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Dode walvis spoelt aan met 40 kg (!) plastic in maag

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Op de Filipijnen is opnieuw pijnlijk duidelijk geworden hoe groot het plasticprobleem is. Daar spoelde een dode spitssnuitdolfijn aan met veertig kilo plastic in zijn maag, voor het merendeel tassen en zakken.

Vuilniscontainer

Zeebioloog Darrell Blatchley deelt het tragische bericht op zijn Facebookpagina. Blatchley, die werkzaam is in het natuurhistorisch museum D'Bone Collector op het Filipijnse eiland Mindanao, stelt "nog nooit zoiets gezien te hebben". Hij zag plastic in alle soorten en maten, waaronder 16 lege rijstzakken en meerdere boodschappentassen. De zeebioloog roept de overheid op tot actie tegen mensen die 'de oceaan als vuilcontainer blijven gebruiken'.


Gemeente Utrecht heft advies om binnen te blijven op

Gemeente Utrecht heft advies op om binnen te blijven

Gemeente Utrecht heft advies om binnen te blijven op. Foto: ANP - Robin van Lonkhuijsen

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het advies om binnen te blijven is opgeheven door de gemeente Utrecht. Eerder vandaag vond een schietincident plaats in een tram op het 24 Oktoberplein, daarop werd opgeroepen om binnen te blijven wanneer mogelijk. Rijkswaterstaat roept wel op om de snelwegen rond Utrecht vrij te houden.

Burgemeester Jan van Zanen kwam met de volgende verklaring: ,,Nu wij ervan uitgaan dat zich op maar één plek een schietincident heeft voorgedaan, trekken wij het advies om binnen te blijven in. Blijf wel alert. Ziet u verdachte situaties, meent u de verdachte te herkennen, laat het ons weten''


Politie op zoek naar verdachte Gökmen Tanis (37)
Likeability of3

Politie op zoek naar verdachte Gökmen Tanis (37)

De politie is met man en macht op zoek naar de 37-jarige Turkse Gökmen Tanis

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De politie heeft de naam van een verdachte van de schietpartij in Utrecht uitgegeven. De 37-jarige Gökmen Tanis wordt gezocht omdat hij een rol zou hebben gespeeld bij de gebeurtenissen van maandagochtend.

De verdachte is geboren in Turkije. „Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070'', voegt de politie er aan toe.


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Meeste verkiezingspartijen leggen campagne neer
Likeability of3

Verkiezingspartijen leggen campagne neer

VVD, CDA, PVV, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, 50PLUS, SGP en DENK hebben besloten om hun campagne voor de Statenverkiezingen stil te leggen

Foto van 'Naomi Defoer'

GISTEREN

VVD, CDA, PVV, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, 50PLUS, SGP en DENK hebben besloten om hun campagne voor de Statenverkiezingen stil te leggen. Zij doen dit naar aanleiding van de schietpartij in Utrecht.

Thierry Baudet en Theo Hiddema (beide FVD) laten de aangepaste bijeenkomst in het Kurhaus wel doorgaan. Baudet Twitterde het volgende hierover:


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Schietpartij Utrecht: woninginval en moskeeën dicht

Camera videoSchietpartij Utrecht: woninginval en moskeeën dicht

Kanaleneiland Utrecht werd vanmorgen om 10.45 getroffen door een schietpartij met mogelijk een terroristisch motief

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een woning in de Trumanlaan wordt door gewapende agenten onder schot gehouden. Het ziet ernaar uit dat er mogelijk een woninginval plaatsvindt.

Uit voorzorg hebben alle moskeeën in Utrecht hun deuren gesloten. „Dat hebben we gedaan in overleg met de politie'', zegt een woordvoerder van de Ulu Moskee, de grootste moskee van Utrecht. Deze wordt op dit moment bewaakt door de politie.

Hier de beelden van AFP:


Schietpartij Utrecht is wereldnieuws

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De schietpartij van vanochtend om 10.45 uur in Utrecht, raakt de hele wereld. Dat blijkt uit de buitenlandse berichtgeving die nog geen enkele minuten na de schietpartij al werd gebracht.

Zo gebruikt Euronews als kop: „Several people injured in shooting in Dutch city of Utrecht," kopten Euronews. Ook andere nieuwszender zoals CNN berichten over de schietpartij. „Utrecht tram shooting: Multiple people hurt in Dutch incident"

Terroristisch motief


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

11 DEC 2018

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


Schietpartij 24 Oktoberplein Utrecht

Schietpartij Utrecht: hoogste dreigingsniveau

Verkeer rondom 24 Oktoberplein is stilgelegd vanwege een schietpartij

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Op het 24 Oktoberplein in Kanaleneiland Utrecht is rond 10.45 uur geschoten. Er is mogelijk een dode gevallen en er zijn meerdere mensen gewond. Het schietincident vond plaats in een tram. Het is nog onduidelijk wat er is gebeurd. Tramverkeer rondom het plein rijdt niet. Er is een anti-terreur-eenheid ter plaatse evenals trauma- en politiehelikopters.

De politie houdt rekening met een terroristisch motief. Er is nog niemand aangehouden. De mogelijke verdachte rijdt rond in een rode auto. De gemeente Utrecht heeft een telefoonlijn opengesteld voor mensen die vragen hebben over de schietpartij.

De politie heeft scholen in Utrecht geadviseerd om de deuren dicht te houden. Dat zegt een woordvoerster van de scholenkoepel SPO, waar vijfendertig scholen bij aangesloten zijn.


Zoveel beroepsgroepen staken, hoe komt dat?

Zoveel beroepsgroepen staken, hoe komt dat?

Leraren voerden tijdens een landelijke onderwijsstaking actie op het Malieveld. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

GISTEREN

Maandag is er een landelijke actiedag voor een beter pensioen. Onder meer in de schoonmaak, bouw, havens en het openbaar vervoer legt het personeel het werk neer. Een stakingsactie is iets waar we de laatste tijd niet gek meer van op kijken. Van leerkrachten tot agenten en van persfotografen tot buschauffeurs organiseerden de afgelopen tijd acties. Wat is dat toch met al die stakingen?

Vrijdag staakten voor het eerst in de geschiedenis docenten uit het hele onderwijs. Ruim 40.000 leraren, van basisschoolleerkrachten tot universitaire docenten, verzamelden zich op het Malieveld in Den Haag.

Harder actievoeren


Vermeende massamoordenaar wil geen advocaat

Vermeende massamoordenaar wil geen advocaat

Studenten leggen de Nieuw-Zeelandse vlag neer naast de stapel bloemen, neergelegd voor slachtoffers van de aanslag

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Brenton Tarrant (28), hoofdverdachte van het bloedbad in Nieuw-Zeeland wil geen advocaat. Hij heeft de advocaat die hem was toegewezen ontslagen. Tarrant wil zichzelf verdedigen tijdens zijn rechtszaak.

Toenmalige advocaat van de verdachte Richard Peters vertelde aan persbureau AFP dat zijn cliënt geen gebruik meer wil maken van zijn diensten. Ook gaf Peters aan dat de vermeende massamoordenaar „rationeel" op hem overkwam. De Australiër moet op 5 april weer voor de rechter verschijnen. Hij is al beschuldigd van moord, maar hoogstwaarschijnlijk zijn er meer aanklachten op hem te verhalen.

Doelwit in zicht


Gameverslaafd kind? Ga met hem in de clan

Gameverslaafd kind? Ga met hem in de clan

Gameverslaving bij jongeren baart veel ouders zorgen. Een oprechte interesse in de leefwereld van je kind kan wel een oplossing zijn voor dit probleem. Foto: Getty

Foto van 'Tim van der Steen'

GISTEREN

Hoe krijg ik het excessieve gamegedrag van mijn kind in bedwang? Die vraag levert veel ouders momenteel nachtmerries op. Zo moeilijk hoeft dat vaak niet te zijn gelukkig. Neem een voorbeeld aan Martine de Ridder. „Ik vind gamen zelf ook leuk. En omdat ik vaak win, willen de jongens bij mij in de clan. Doordat ik kan meepraten, ben ik een hit op het schoolplein.”

Videospelletjes zijn in de ogen van de meeste mensen onschuldig tijdverdrijf. Toch kan dit zich wél tot een probleem ontwikkelen. Bram Bakker werkt als psychiater in de verslavingszorg en signaleert dit ook: „Verslaving heeft wel te maken met een bepaalde aanleg. De meeste volwassenen die ik behandel, hebben ook een opa of broer die verslaafd is. Ouders met bijvoorbeeld een drankprobleem hoor je dan vaak zeggen: ’Mijn zoon heeft het met gamen.’ Dit heeft te maken met een gebrek aan vermogen om te remmen.”

Vluchten voor de realiteit


School in Friesland kort ontruimd wegens gaslek

School in Friesland kort ontruimd wegens gaslek

Vanwege een gaslek in het Friese dorpje Kootstertille (gemeente Achtkarspelen) is maandagochtend een basisschool korte tijd uit voorzorg ontruimd geweest

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Vanwege een gaslek in het Friese dorpje Kootstertille (gemeente Achtkarspelen) is maandagochtend een basisschool korte tijd uit voorzorg ontruimd geweest.

De (basisschool)kinderen werden ergens anders opgevangen, zo meldde de brandweer Fryslân. Ook werden enkele woningen ontruimd.

Kort voordat de eerste lessen begonnen, werd bij graafwerkzaamheden een gasleiding geraakt. Na een uur was het lek veilig gedicht en zijn de ontruimde panden weer vrijgegeven.


Openbaar vervoer komt weer tot leven na staking

Openbaar vervoer komt weer tot leven na staking

Werknemers in het openbaar vervoer staakten de ochtend voor een betere regeling rondom het pensioen, waardoor het ov plat lag

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Trein, bus, metro en tram rijden langzaamaan weer. Werknemers in het openbaar vervoer staakten de ochtend voor een betere regeling rondom het pensioen, waardoor het ov plat lag. Op een paar groepjes onwetende toeristen, waren de stations akelig leeg.

Amsterdam had wat opstartproblemen bij de tramremise Lekstraat. „Maar inmiddels rijden ook daar de trams gefaseerd de remise uit'', zegt een woordvoerster van het Gemeente Vervoersbedrijf GVB.
Ook in Den Haag komt het bus-, metro- en tramverkeer weer goed op gang, zegt een HTM-woordvoerster. „Het opstarten verloopt zonder problemen, de trams vertrekken nu uit de remise", zegt ze. „Ze kunnen niet allemaal tegelijk vertrekken want dat zou stroomproblemen opleveren.''

Manifestatie


Extra vroeg op voor Verstappen

Extra vroeg op voor Verstappen

Formule 1 coureur Max Verstappen behaalde de derde plaats in de Grand Prix Australië

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Nederlanders zijn fan van Verstappen. Bijna zevenhonderddertigduizend Nederlanders rolden zondagochtend vroeg hun bed uit om de Formule 1 coureur te zien racen in de Grand Prix Australië. Dit blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Formule 1 was in Nederland op de buis om 06.00 uur op Ziggo Sport. Ondanks het feit dat zelfs de vogels nog niet floten, staat de uitzending op de elke plek van de vijfentwintig meest bekeken programma's op de zondag.

De nabeschouwing, ook op Ziggo Sport, om 07.45 uur lokte nog vierhonderdvierentachtig duizend kijkers. Verstappen behaalde de derde plaats op het circuit Albert Park. Een goede prestatie voor de 21-jarige racer van Red Bull, die nooit eerder zo goed presteerde tijdens een openingsrace.


Meer geweld tegen politie tijdens oud en nieuw

Meer geweld tegen politie tijdens oud en nieuw

Politieagenten hebben tijdens oud & nieuw vaker met geweld te maken gehad dan de officiële cijfers vertellen

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Politieagenten hebben tijdens oud & nieuw vaker met geweld te maken gehad dan de officiële cijfers vertellen. Die conclusie trekt de Centrale Ondernemingsraad (COR) na een uitgebreid onderzoek.

Ruim vierendertighonderd politiemensen hebben de enquête ingevuld en driehonderdzesentwintig mensen hiervan gaf aan dat ze te maken hebben gehad met één of meerdere soorten geweld, verschillend van verbaal tot fysiek. Dat komt ruim uit boven het cijfer dat eerder werd vastgesteld door het korps, dat eerder naar buiten bracht dat het om negenenvijftig keer ging.

Niet volledig


Wiet rokende lesbo's worden internethit

Wiet rokende lesbo's worden internethit

/ ANP

Foto van 'Metro'

17 MRT 2019

Sinds het begin van de maand maken Lee en Sue Instagram onveilig en nu al hebben ze een vijftigduizend volgers. De twee vrouwen zijn een regelrechte internethit, met hun droge humor over „twee oude lesbo's" en hun liefde voor wiet.

„We zijn klaar met het stigma op wiet, op lesbiennes, op dikke en oude mensen", zegt het stel. „Mensen moeten gewoon zichzelf kunnen zijn." En wat zie je dan op die viralvideo's? Gewoon, twee oude dames die samen een jointje roken. Moet kunnen toch?


Overvaller ziet lege bankrekening; geeft buit terug

Overvaller ziet lege bankrekening; geeft buit terug

/ Colourbox

Foto van 'Metro'

17 MRT 2019

Waarschijnlijk zullen er wel meer mensen zijn bij wie alleen al bij het zien van hun bankrekening het zweet uitbreekt. Waar er meer nullen voor dan achter de komma staan. Datzelfde heeft een Chinese vrouw met een bijzonder lege bankrekening. Alleen had zij ook nog eens de pech overvallen te worden van het laatste beetje geld dat erop stond.

Aardigste overvaller ooit

In februari nam de vrouw, Li genaamd, in de avond 2500 yuan op, schrijft The Straits Times. De camerabeelden laten zien dat zodra Li klaar is met haar transactie, een man in donkere jas achter haar komt staan met een klein mes. Volgens lokale media wordt Li gedwongen het geld aan hem te overhandigen, waarna hij ook nog haar rekening wil zien.