Likeability of 5

Hij doet hardstyle-harten harder kloppen

Wildstylez helemaal in zijn element

Foto van 'Iris Hermans'

19 MEI 2017

Het leven van deze dj is minder seks, drugs en rock & roll dan je zou denken. Maar wel heel erg hardstyle.

Los!

Compleet los gaat iedereen als hij aan het draaien is en zo af en toe ook een bh, getuige de kledingstukken die hij na afloop op het podium vindt. Nee, hij doet er niets mee, grijnst Joram Metekohy (34), beter bekend als dj Wildstylez, „maar ik ben blij dat ik iets losmaak!”

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Gelukzalige glimlach

Wat Bob Marley voor de reggae was, is hij voor de hardstyle, het elektronische muziekgenre waarin melodietjes en pakkende korte zinnen (Lose my mind / Ready to misbehave) worden afgewisseld met de 150 b/pm waarop de liefhebbers vaak synchroon de handjes de lucht in knallen en gáán, meestal met een gelukzalige glimlach op het gezicht. Want als je eenmaal ‘aan’ deze muziek bent, wil je er nooit meer af, zo beaamt ook de dj slash platenproducer die als kleine Joram gitarist wilde worden, in bandjes speelde en Metallica grijsdraaide.

Toptalent

Na vette ervaringen bij feesten als Qlimax, wilde hij de hardstyle ook onder de knie - of draaivinger - krijgen en begon hij thuis te experimenteren. „Je kon toen niet even googelen wat hardstyle precies is, dus ik deed het op gevoel.” Hij bleek er niet alleen een goed gevoel voor te hebben, maar ook een toptalent te zijn en het duurde niet lang voordat hij werd opgemerkt. Na wat aliassen, werd in 2007 Wildstylez geboren, de naam waarmee hij ruim duizend boekingen heeft gedaan, vele platen produceert en die in binnen- en buitenland vele hardstyle-harten harder doet kloppen. Ja, het gaat lekker met Wildstylez en hij snapt wel waar de uitdrukking God is a DJ vandaan komt. „Als je daar dan staat, met de spot vol op jou en het publiek dat uit zijn dak gaat, dan voel je je echt on top of the world.”

Year of Summer

Wat zijn Wildstylez’ stilo precies is? In elk geval hard doch melodieus, „maar je moet het eigenlijk zelf horen om te begrijpen en vooral te voelen.” Velen zullen zijn grote hit uit 2012 kennen: Year of Summer, een cocreatie met Niels Geusebroek. Met zijn Ray Ban op zijn zorgvuldig bijna kaal gecoiffeerde hoofd en relaxte manier van praten, vertelt de nuchtere Joram over die periode waarin de populaire radiostations hem plat draaiden, iets wat sommige diehardfans niet konden waarderen. „Ze vonden me te commercieel. Niet leuk natuurlijk, maar gelukkig zijn de meesten trouw gebleven.”

Defqon.1

Én heeft hij er juist een heleboel bijgekregen: hij opende het pad van de hardstyle, tot daarvoor een kleine subcultuur in het uitgaansleven. Festivals als Defqon.1, de moeder van alle hardstyle-festivals wereldwijd, zijn nu binnen no-time ‘stijf uitverkocht’ en waar hij vroeger als bezoeker de ogen uitkeek naar de afsluiter op de mainstage - „met vuurwerk en alles” - heeft hij daar zelf intussen ook al lang en breed gestaan. „Dat was toch echt wel een van mijn hardste hoogtepunten.” Tot nu toe, want Joram zit niet graag stil, wordt geboekt voor zo’n beetje elk hardstyle-event en duikt dagelijks zijn studio in om nieuwe platen in elkaar te draaien. Zijn label heet Lose Control Music en een van zijn nieuwste nummers is een remix van Armin van Buurens Great Spirit dat zomaar eens de nieuwe zomerhit kan worden.

Gas geven

Miljonair is hij nog niet, verklapt hij met een lach, maar een goede club sandwich is er zeker mee te verdienen. Gelukkig ook maar, want hij heeft een dure hobby: auto’s. Hij rijdt nu een Mercedes C63s, de race versie en ook daarin gaat-ie graag hard. „Lekker onder tunneltjes gas geven en gaan.” Net als zijn publiek eigenlijk, dat hij omschrijft als hecht en trouw en ‘echt niet allemaal keihard aan de shit’, „of misschien ben ik daar heel naïef in.”

Twee Heineken, graag

Sterallures heeft de dj die precies de helft van zijn leven draait, allesbehalve. Waar popsterren vaak een hele dranklijst aan spullen hebben, is er maar een ding dat hij graag wil. Of vooruit, twee: „Twee flesjes Heineken voordat ik ga draaien, meer heb ik niet nodig.” (En misschien nog een paar tijdens zijn set). Het imago van dj’s die compleet naar de klote en doorgesnoven achter de decks staan, is volgens hem onterecht. „Ik heb maar een enkele keer coke aangeboden gekregen van de organisatie.” Niet aangenomen trouwens, „en ik weet ook van veel collega’s dat ze dat niet doen.”

","gradient":{"leftColor":"#f9bd0d","rightColor":"#da4558"},"key":"20"}})

Happy Wildstylez

Het leven van een dj is zeker in zijn geval een stuk minder sex, drugs en rock & roll (maar wél hardstyle) dan je zou verwachten. Hij woont in Rhenen en is al vijftien jaar gelukkig met zijn jeugdliefde, waarmee hij binnenkort een kindje krijgt. Laat-ie zijn muziek al horen voor de buik van zijn vriendin? „Nee hoor, dat lijkt me niet heel goed voor de baby” en een dikke knipoog tot besluit. „Het is toch best hard, hè?!”


like
user_964f3a8630f96f2b0e3c765667c02cb3a852b9c4_avatar

Views

32

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Politicologen: Houd referendum over referendum

Politicologen: Houd referendum over referendum

Kajsa Ollongren, Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties tijdens het Tweede Kamerdebat over de afschaffing van het raadgevend referendum. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 22:59

Er moet een referendum gehouden worden over het afschaffen van het referendum. Daartoe pleiten achttien politicologen en bestuurskundigen. Volgens hen zou er door het niet houden van een referendum een kloof ontstaan tussen de politiek en middelbaar en lageropgeleiden. „Het referendum is voor kiezers bij uitstek de manier om een dergelijke kloof te dichten."

Volgens de politicologen houden de argumenten die politici gebruiken om geen referendum over de Wet raadgevend referendum (Wrr) te houden geen steek. Zij noemen ze „circulair, eenzijdig, of misplaatst."

Groot deel voorstander

Een voorbeeld van zo'n argument is de 'afbrokkelende politieke steun', schrijven de politicologen en bestuurskundigen in het NRC Handelsblad. Maar dat is vreemd, want de meerderheid van de kiezers is voor. „Volgens het Nationaal Kiezersonderzoek 2017 is de verhouding 59 procent voor en 25 procent tegen. In cijfers van het SCP is zelfs 69 procent voorstander."

Ook het argument dat het onder de kiezers voor 'vervreemding' zou zorgen dat het referendum niet bindend is, is volgens de deskundigen krom. „Juist de keus om de intrekkingswet niet-referendabel te maken, kan leiden tot vervreemding. Omgaan met referenda kan je leren."

Als voorbeeld daarvoor wijzen ze naar andere landen die ook met succes referenda hanteren. „Uit in het buitenland opgedane ervaringen blijkt dat referenda doorgaans beter werken als er een aantal is geweest. Het ligt meer voor de hand om het instrument te verbeteren na een grondige evaluatie dan om het direct af te schaffen."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

52

SP en PVV gaan Kamervragen stellen over 'haatmoskee'

SP en PVV gaan Kamervragen stellen over 'haatmoskee'

Tweede Kamerlid Jasper van Dijk van de SP. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 20:49

De SP en de PVV gaan Kamervragen stellen naar aanleiding van de 'haatspeech' in een moskee in Hoorn. In die Turkse speech zou volgens bronnen onder meer „Het Turkse leger voert een heilige strijd” en „Turken moeten streven naar martelaarschap” te horen zijn geweest.

„Het is niet de bedoeling dat het Turkse nationalisme en de Turkse politiek hier geïmporteerd wordt in de moskeeën”, aldus SP-Kamerlid Jasper Van Dijk in WNL op Zaterdag. De twee partijen willen graag weten wat de regering met de zaak gaat doen.

Grens

Van Dijk zegt dat zijn partij voor integratie is. Juist daarom kunnen we volgens Van Dijk dit soort boodschappen vanuit Turkije niet toelaten.

„Op het moment dat de lange arm van Erdoğan zich uitstrekt tot de moskeeën in Nederland, is de grens bereikt", aldus Van Dijk. De vragen worden dinsdag tijdens het Vragenuurtje in behandeling genomen.


Views

46

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Baby geboren op de snelweg. / ANP
Likeability of 6

Baby geboren op de snelweg

Het kindje kon niet langer wachten. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 17:59

De geboorte van een baby kon zaterdag klaarblijkelijk niet wachten tot het ziekenhuis. In de auto op weg ernaartoe werd het kindje geboren.

De politie kreeg een paniekerig telefoontje van de vader, dat hij en zijn bevallende vrouw hulp nodig hadden op de A13 tussen Delft en Rotterdam. Toen de agenten arriveerden, bleek de baby al geboren en op schoot bij de moeder te liggen. „Een wolk van een dochter", aldus een woordvoerder van de Landelijke Eenheid.

Goede gezondheid

Moeder en kind waren in goede gezondheid, constateerde ook het uit voorzorg opgeroepen ambulancepersoneel, waarna de vader de navelstreng doorknipte. Het kersverse gezin is naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Rijkswaterstaat speelt met het idee om de baby het hectometerpaaltje cadeau te doen ter hoogte waarvan ze is geboren, blijkt uit een tweet van de dienst.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


likelove
user_fd862dcb32076c9991dcaceb1b0cb7b9f9bbc487_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

100+

Piloten van Transavia gaan staken. / ANP

Piloten van Transavia gaan staken

Eerdere onderhandelingen tussen de piloten en de luchtvaartmaatschappij leverden niets op. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

VANDAAG, 16:59

De piloten van luchtvaartmaatschappij Transavia gaan staken. Volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is de maatschappij is niet ingegaan op het eindbod van de vakbond. Het is nog niet bekend per wanneer en hoelang de piloten het werk neer gaan leggen.

Onderhandelen

Eerdere onderhandelingen tussen de piloten en de luchtvaartmaatschappij leverden niets op. Volgens de NOS vragen de piloten om een regelmatiger rooster, meer zicht op vrije tijd en een hoger salaris.

De vakbond liet weten dat het geen zin meer heeft om te onderhandelen. De piloten zitten inmiddels al een jaar zonder cao. „Met pijn in het hart gaat de VNV nu over tot het plannen van werkonderbrekingen.”

Niet luisteren

Volgens Transavia zijn ze de piloten op een aantal belangrijke punten tegemoet gekomen. „We hebben het loonaanbod verbeterd en ook voorgesteld om extra capaciteit in vliegdiensten aan te nemen, waardoor de druk op de roosters wordt verminderd. Daar wilde VNV tot onze verassing niet naar luisteren.”

Wat de gevolgen zijn voor reizigers is nog onduidelijk. Wel bestaat de kans dat er vluchten geannuleerd worden. De luchtvaartmaatschappij raadt aan de website goed in de gaten te houden.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

39

Brabantse agent oogst respect met emotioneel bericht

Foto ter illustratie. Bron: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

VANDAAG, 12:04

'In haar hoofd gaan de meest erge gedachtes rond, dat kan niet anders. Nog voor de deur achter ons dicht is, vraagt ze met een trillende stem: "Is het mijn man of mijn kinderen?"' schrijft hoofdagent Eric op Facebook. Eric werkt bij de politie in Den Bosch en deelt nu met heel Nederland hoe zwaar het is om mensen slecht nieuws te brengen.

Helaas is het een standaard onderdeel van het politiewerk, slecht nieuws brengen. Volledig openhartig vertelt hoofdagent Eric hierover op Facebook. In vier korte omschrijvingen wordt krachtig duidelijk hoeveel impact deze taak heeft op de politie zelf. 'Ik bel aan. De deur wordt geopend en beide ouders kijken ons aan. Zonder tijd te verliezen, vertel ik dat hun kind een ongeval heeft gehad en het zeer waarschijnlijk niet zal redden. Binnen twee minuten zitten de ouders achterin ons voertuig. Met gillende sirenes rijden we naar het ziekenhuis. Als we daar zijn, komt de vader binnen vijf minuten weer terug bij ons. Zijn houding, zijn blik spreken voor zich. Zijn kind heeft het niet gehaald' schrijft Eric.

Heel veel respect

Het verhaal over de ouders die hun kind verliezen en de andere drie omschrijvingen komen bij lezers keihard binnen. Mensen uiten massaal hun respect voor de agent en zijn collega's die deze onvoorstelbaar zware taak ook uitvoeren. 'Respect voor alle hulpverleners' en 'Ik ben zo trots op jullie' zijn veelgelezen reacties. De hoofdagent wil met zijn bericht laten merken dat ook politieagenten maar gewoon mensen zijn.

Net nadat ze bij iemand aan de deur hebben verteld dat zijn/haar vader, moeder, dochter of zoon is overleden kunnen ze jou wel tegenkomen. En dan is het volgens hem 'niet altijd makkelijk om het gesprek direct los te laten en soms beïnvloedt het ons bij het volgende optreden.' Dat is heel menselijk.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Tasers in een jaar meer dan 300 keer gebruikt

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 08:49

Een jaar lang mochten agenten in de regio's Zwolle, Amersfoort, Rotterdam en Noord-Nederland experimenteren met een nieuw wapen: het stroomstootwapen. Dit wapen zou mogelijk het gat tussen het gebruik van wapenstok of pepperspray en zwaardere geweldsmiddelen kunnen dichten. Het jaar is voorbij en de politieacademie maakt de cijfers op.

Daaruit blijkt dat de tasers in de proefperiode van een jaar 302 keer door politiemensen zijn toegepast bij een incident. Uit voorlopige cijfers van de politie blijkt dat dreigen met gebruik van het wapen meestal al voldoende is. In 183 gevallen kregen agenten verdachten ermee onder controle.

Blijvend wapen

De cijfers worden meegenomen in een evaluatie van de Politieacademie. Die is volgens de plannen voor de zomer klaar. Daarna is het aan de politiek om te besluiten of het stroomstootwapen wordt toegevoegd aan de standaard politie-uitrusting. In de regio's waar het wapen werd uitgeprobeerd mogen de agenten het tot dat moment in elk geval blijven gebruiken.

Met het letsel na gebruik van het stroomstootwapen valt het volgens de politie wel mee. Verdachten die na toepassing vrijwel allemaal werden onderzocht, liepen alleen twee penetratiewondjes op. Die ontstaan als met het wapen elektriciteitsdraden op de verzetpleger worden afgevuurd. Slechts in een geval waren de gevolgen ernstiger omdat een verdachte de controle over zijn spieren verloor en viel.

Stunmodus

Van de de 119 gevallen waarin het stroomstootwapen daadwerkelijk werd gebruikt, gebeurde dat 65 keer door het afvuren van de stroomdraden. Bij 54 incidenten werd het apparaat rechtstreeks op de huid van een verdachte gezet, in de zogenoemde stunmodus. Daardoor ontvangt de verdachte rechtstreeks een pijnprikkel en kan deze met minder problemen onder controle worden gebracht. Wel wordt daar wegens kritiek op deze toepassing in het eindrapport nog nader aandacht aan geschonken.

Relatief eenvoudig

Volgens Willem Woelders, voorzitter van de stuurgroep stroomstootwapen, zijn agenten enthousiast over de toepassing. Als ze het stroomstootwapen niet hadden, zouden ze eerder naar andere geweldsmiddelen moeten grijpen. „Met het stroomstootwapen kun je op een relatief eenvoudige manier mensen onder controle brengen, met een kleine kans op letsel. Andere geweldsmiddelen, zoals een hond, fors fysiek geweld of een vuurwapen, leveren meestal veel meer en ernstiger verwondingen op."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

64

Publiekslieveling Jim wint The Voice of Holland
Likeability of 5

Publiekslieveling Jim wint The Voice of Holland

Jim van der Zee wint The Voice. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

GISTEREN

Het was een spannende avond, maar Jim van der Zee heeft vrijdagavond het achtste seizoen van The Voice of Holland gewonnen. De muzikant, die bekend staat om zijn lage stem, werd gecoacht door Anouk.

Tijdens de finale nam de 23-jarige zanger het op tegen Nienke Wijnhoven, Samantha Steenwijk en Demi van Wijngaarden. Zij kregen niet genoeg stemmen van het publiek.

Van der Zee treedt in de voetsporen van Pleun Bierbooms en wint onder andere een platencontract en een auto.

Lil’ Kleine

Verder werd bekend dat Lil' Kleine volgend seizoen Sanne Hans zal vervangen als coach. Sanne gaat er een jaartje tussenuit, omdat ze het erg druk heeft.

Volgende week begint The Voice Kids. Ook daar maakt een nieuwe coach zijn debuut: Douwe Bob. Hij sluit aan bij het team van Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_c1b8d82db8b53247e8d5a3c258f829f2506aa5f2_avatar

Views

100+