Likeability of 5

Hij doet hardstyle-harten harder kloppen

Wildstylez helemaal in zijn element

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

19 MEI 2017

Het leven van deze dj is minder seks, drugs en rock & roll dan je zou denken. Maar wel heel erg hardstyle.

Los!

Compleet los gaat iedereen als hij aan het draaien is en zo af en toe ook een bh, getuige de kledingstukken die hij na afloop op het podium vindt. Nee, hij doet er niets mee, grijnst Joram Metekohy (34), beter bekend als dj Wildstylez, „maar ik ben blij dat ik iets losmaak!”

Gelukzalige glimlach

Wat Bob Marley voor de reggae was, is hij voor de hardstyle, het elektronische muziekgenre waarin melodietjes en pakkende korte zinnen (Lose my mind / Ready to misbehave) worden afgewisseld met de 150 b/pm waarop de liefhebbers vaak synchroon de handjes de lucht in knallen en gáán, meestal met een gelukzalige glimlach op het gezicht. Want als je eenmaal ‘aan’ deze muziek bent, wil je er nooit meer af, zo beaamt ook de dj slash platenproducer die als kleine Joram gitarist wilde worden, in bandjes speelde en Metallica grijsdraaide.

Toptalent

Na vette ervaringen bij feesten als Qlimax, wilde hij de hardstyle ook onder de knie - of draaivinger - krijgen en begon hij thuis te experimenteren. „Je kon toen niet even googelen wat hardstyle precies is, dus ik deed het op gevoel.” Hij bleek er niet alleen een goed gevoel voor te hebben, maar ook een toptalent te zijn en het duurde niet lang voordat hij werd opgemerkt. Na wat aliassen, werd in 2007 Wildstylez geboren, de naam waarmee hij ruim duizend boekingen heeft gedaan, vele platen produceert en die in binnen- en buitenland vele hardstyle-harten harder doet kloppen. Ja, het gaat lekker met Wildstylez en hij snapt wel waar de uitdrukking God is a DJ vandaan komt. „Als je daar dan staat, met de spot vol op jou en het publiek dat uit zijn dak gaat, dan voel je je echt on top of the world.”

Year of Summer

Wat zijn Wildstylez’ stilo precies is? In elk geval hard doch melodieus, „maar je moet het eigenlijk zelf horen om te begrijpen en vooral te voelen.” Velen zullen zijn grote hit uit 2012 kennen: Year of Summer, een cocreatie met Niels Geusebroek. Met zijn Ray Ban op zijn zorgvuldig bijna kaal gecoiffeerde hoofd en relaxte manier van praten, vertelt de nuchtere Joram over die periode waarin de populaire radiostations hem plat draaiden, iets wat sommige diehardfans niet konden waarderen. „Ze vonden me te commercieel. Niet leuk natuurlijk, maar gelukkig zijn de meesten trouw gebleven.”

Defqon.1

Én heeft hij er juist een heleboel bijgekregen: hij opende het pad van de hardstyle, tot daarvoor een kleine subcultuur in het uitgaansleven. Festivals als Defqon.1, de moeder van alle hardstyle-festivals wereldwijd, zijn nu binnen no-time ‘stijf uitverkocht’ en waar hij vroeger als bezoeker de ogen uitkeek naar de afsluiter op de mainstage - „met vuurwerk en alles” - heeft hij daar zelf intussen ook al lang en breed gestaan. „Dat was toch echt wel een van mijn hardste hoogtepunten.” Tot nu toe, want Joram zit niet graag stil, wordt geboekt voor zo’n beetje elk hardstyle-event en duikt dagelijks zijn studio in om nieuwe platen in elkaar te draaien. Zijn label heet Lose Control Music en een van zijn nieuwste nummers is een remix van Armin van Buurens Great Spirit dat zomaar eens de nieuwe zomerhit kan worden.

Gas geven

Miljonair is hij nog niet, verklapt hij met een lach, maar een goede club sandwich is er zeker mee te verdienen. Gelukkig ook maar, want hij heeft een dure hobby: auto’s. Hij rijdt nu een Mercedes C63s, de race versie en ook daarin gaat-ie graag hard. „Lekker onder tunneltjes gas geven en gaan.” Net als zijn publiek eigenlijk, dat hij omschrijft als hecht en trouw en ‘echt niet allemaal keihard aan de shit’, „of misschien ben ik daar heel naïef in.”

Twee Heineken, graag

Sterallures heeft de dj die precies de helft van zijn leven draait, allesbehalve. Waar popsterren vaak een hele dranklijst aan spullen hebben, is er maar een ding dat hij graag wil. Of vooruit, twee: „Twee flesjes Heineken voordat ik ga draaien, meer heb ik niet nodig.” (En misschien nog een paar tijdens zijn set). Het imago van dj’s die compleet naar de klote en doorgesnoven achter de decks staan, is volgens hem onterecht. „Ik heb maar een enkele keer coke aangeboden gekregen van de organisatie.” Niet aangenomen trouwens, „en ik weet ook van veel collega’s dat ze dat niet doen.”

Happy Wildstylez

Het leven van een dj is zeker in zijn geval een stuk minder sex, drugs en rock & roll (maar wél hardstyle) dan je zou verwachten. Hij woont in Rhenen en is al vijftien jaar gelukkig met zijn jeugdliefde, waarmee hij binnenkort een kindje krijgt. Laat-ie zijn muziek al horen voor de buik van zijn vriendin? „Nee hoor, dat lijkt me niet heel goed voor de baby” en een dikke knipoog tot besluit. „Het is toch best hard, hè?!”


love
user_964f3a8630f96f2b0e3c765667c02cb3a852b9c4_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

32

100 daklozen krijgen chique diner voorgeschoteld

100 daklozen krijgen chique diner voorgeschoteld

100 daklozen krijgen chique diner voorgeschoteld. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

VANDAAG, 22:43

Het jaarlijkse Fonds Slachtofferhulp Wintergala, in Paleis Het Loo in Apeldoorn, is maandagavond afgelast. De extreme weersomstandigheden waren voor de organisatie reden het gala niet door te laten gaan. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel: het chique diner dat gegeven zou worden, wordt nu voorgeschoteld aan daklozen.

Het diner is goed voor 100 man, en dinsdag kunnen daklozen van het diner gebruik maken.

Nederland kleurt wit: dinsdag code geel

Nederland kleurt wit: dinsdag code geel

Nederland kleurt wit: dinsdag code geel. Foto:ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

VANDAAG, 21:04

Eindeloze files, ontzettend veel vertragingen en een hoop kou: maandag was het code rood en dit viel Nederland zwaar. Voor als je je afvraagt wat het weer dinsdag gaat doen: we zullen de dag door moeten komen met code geel.

CDA-raadslid verdacht van tonnen belastingontduiking

Wozniak ontdook voor minimaal 400.000 euro aan belasting/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

VANDAAG, 18:09

Een gemeenteraadslid uit Moerdijk is aangehouden door de politie, omdat hij verdacht wordt van belastingfraude en witwassen. Dat heeft Jac Klijs, de burgemeester van de gemeente Moerdijk, bevestigd.

Minimaal 400.000 euro

Kruidvat roept babyvoeding terug vanwege salmonella

Kijk uit met babyvoeding van Kruidvat/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

Winkelketen Kruidvat heeft een belangrijke oproep gedaan aan mensen die de afgelopen maanden babyproducten in huis hebben gehaald. Het is oppassen geblazen, want verschillende producten kunnen besmet zijn met salmonella.

Uit voorzorg

Sneeuw zorgt voor spanning en trots bij Buienradar

Nederland werd maandag wederom bedekt onder een laag sneeuw. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

GISTEREN

Het is stil op de werkvloer bij Buienradar. Normaal gesproken krioelt het er van de medewerkers, maar in verband met de sneeuwval is er nu slechts een handjevol mensen aanwezig. „Als meteoroloog moet ik natuurlijk wel aanwezig zijn”, zegt Jennifer Faber. „De mensen die aan de website werken en social media bijhouden kunnen prima thuis werken, maar ik heb nu eenmaal alle apparatuur nodig om zo goed mogelijk de weersverwachtingen te verzorgen. Bovendien verzorgen we vanuit hier de uitzendingen voor RTL.”

Sneeuw in Alaska. Foto: Marianke P

Nederlanders in het buitenland over ‘echte sneeuw'

In Alaska kijken ze niet op van een beetje sneeuw. Foto: Marianke P

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

GISTEREN

Na wat natte sneeuw, was het afgelopen weekend dan eindelijk zover: de eerste echte sneeuw viel. En dat hebben we geweten ook, het land was in rep en roer en ook op social media konden we genieten van mooie plaatjes van witte lappendekens. Behalve dat de sneeuw ook heel mooi kan zijn, brengt het elke keer opnieuw weer de nodige chaos met zich mee. Denk aan lange files, treinen die uitvallen en glibberende valpartijen.

Camera videoLiveblog code rood: sneeuw legt Nederland plat

Fietsen een sneeuwbui in Rotterdam ©ANP

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

Het KNMI gaf rond het middaguur code rood uit vanwege hevige sneeuwval. Dit is de zwaarste categorie op het gebied van weerwaarschuwingen. Het weeralarm geldt voor bijna heel Nederland op de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Limburg na, hier geldt code oranje Er wordt een zeer zware avondspits verwacht, het openbaar vervoer is ernstig verstoord en de sneeuwval gaat tot in de avond duren. Op dit moment trekt er een sneeuwfront vanaf het zuiden naar het noorden. Dit bericht wordt aangevuld.

Update 23.00